Παναθηναϊκός: Η απόδοση του Μάγκνουσον έδειξε το δρόμο

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Παναθηναϊκός: Η απόδοση του Μάγκνουσον έδειξε το δρόμο

bet365

Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός αδικήθηκε από τα σφυρίγματα μέτριων διαιτητών αλλά πριν καν πατήσει το χορτάρι αδίκησε την προσπάθειά του με τις αργοπορημένες του κινήσεις. Απόδειξη και παράδειγμα η έγκαιρη απόκτηση του MVP, Χόρντουρ Μάγκνουσον. Γράφει ο Χρήστος Κιούσης.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, αλλά δεν επέστρεψε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό από την πιο έτοιμη Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι δουλεύουν με τον ίδιο πετυχημένο προπονητή, ήταν περισσότερο γεμάτοι από τους Πράσινους ειδικά στον άξονα και φάνηκε να είναι πιο μπροστά σε φυσική κατάσταση αλλά και πνευματικά, αν δούμε ειδικά το ματς ρεβάνς.

Μετά το γκολ του Σποράρ δεν τους έπιασε η θάλασσα, αντιθέτως κράτησαν μπάλα δημιουργώντας και τελικά βρήκαν την ισοφάριση χάρη σε ένα ξεκάθαρο λάθος του Καμπετσή, που «κρέμασε» ολόκληρη την ως τότε αμυντική προσπάθεια του Τριφυλλιού. Μια αμυντική προσπάθεια της οποίας αναμφισβήτητος ηγέτης ήταν ο Χόρντουρ Μάγκνουσον. Βγαλμένος μάλλον από το Τείχος του Game of Thrones, o Hold the Door της πράσινης άμυνας διέψευσε κι ένα διαρκές καλοκαιρινό παραμύθι.

«Οι προκρίσεις του καλοκαιριού κερδίζονται από τον περσινό κορμό». Καλά! Ας έλειπε ο Ισλανδός από την κεντρική αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού και… τα λέγαμε! Οι προκρίσεις του καλοκαιριού κερδίζονται από τις ομάδες που είναι πιο έτοιμες έγκαιρα. Πότε συμβαίνει αυτό; Προφανώς όταν κρατάς τους παίκτες του κορμού που σε βοήθησαν να ψηλώσεις σαν ομάδα (Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο, Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος) και όταν αντικαθιστάς έγκαιρα αυτούς που δεν μπόρεσες να κρατήσεις (Βέλεθ, Βιγιαφάνιες και κυρίως Γκατσίνοβιτς). Ο Σποράρ ήρθε σχεδόν έγκαιρα κι έδωσε δείγματα κανονικού σέντερ φορ, ο Βέρμπιτς καλώς ήρθε αλλά για αργότερα και κάποιος, κάτι στον άξονα ακόμα αναμένεται.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον ήρθε έγκαιρα στη θέση του Φραν Βέλεθ, τον οποίον ήδη οι φίλοι του Τριφυλλιού σχεδόν έχουν ξεχάσει. Γιατί ο Ισλανδός ήρθε στην ώρα του, ήρθε έτοιμος και είναι και παικταράς. Καμιά φορά τα πράγματα είναι τόσο απλά!

Ναι, ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε συνολικά από τις διαιτητικές κρίσεις των μέτριων επιλογών της UEFA, ναι χτες στερήθηκε άδικα τον «παίκτη Λεωφόρου» Παλάσιος, ναι ο τερματοφύλακας των Τσέχων γκρέμισε τον Σένκεφελντ όπως κάποτε αποκεφάλισαν τον Ολιζαντέμπε και πέναλτι δεν είδαμε. Ο γκολκίπερ μάλιστα κακώς έμεινε στο γήπεδο στέλνοντας τον Ολλανδό πρώτα για ένεση και τελικά στον πάγκο.

Αν το 1-0 γινόταν στη φάση του δοκαριού στο δεύτερο λεπτό, αν το 1-0 γινόταν στη φάση του προφανούς πέναλτι, αν, αν, αν. Μόνο σε ένα πράγμα δεν χωρούν υποθέσεις, στο τετελεσμένο πως ευτυχώς ήρθε και ηγήθηκε στην άμυνα ο Μάγκνουσον. Όσο περισσότερα «αν» εξαλείψει ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τόσο καλύτερα θα τα πάει στο ελληνικό πρωτάθλημα και τόσο καλύτερα θα τα πάει και στην επόμενη ευρωπαϊκή του συμμετοχή. Στη φετινή πολύ σημαντική δυστυχώς κόντρα με τη Σλάβια Πράγας έριξε μια ζαριά, που δεν του βγήκε κι έπεσε και σε διαιτητές φτηνούς όσο και η διοργάνωση που δεν έχει να πληρώσει το VAR.

Αλήθεια κύριε Θεοδωρίδη μήπως θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες των προκριματικών του Conference League να χρηματοδοτούν οι ίδιες την ενοικίαση VAR; Μάλλον μετά τη διαιτητική απόδοση στην Πράγα, ο Γιάννης Αλαφούζος ευχαρίστως θα θωράκιζε το ματς-ρεβάνς πληρώνοντας για VAR.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι λοιποί ιθύνοντες καλό θα είναι να έχουν ένα ρόστερ γεμάτο κι έτοιμο πριν την επόμενη ευρωπαϊκή συμμετοχή. Του χρόνου πια.

Υ.Γ. Εμείς οι Παναθηναϊκοί έχουμε η αλήθεια είναι ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας, μας έχει καλομάθει το ευρωπαϊκό παρελθόν μας. Αν θέλουμε να ξαναγίνουμε «Ευρωπαίοι», καλό θα ήταν να εγκαταλείψουμε ήθη κι έθιμα γηπεδικών αυστραλοπιθήκων με την «πανέξυπνη» χρήση laser στα μάτια αντιπάλων παικτών και διαιτητών. Πριν έρθει καμιά ξεγυρισμένη καμπάνα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε τις κάμερες, που ειρωνικά λέμε ότι «χαλάνε» σε άλλα ελληνικά γήπεδα, για να αποβάλλουμε δια βίου από τη Λεωφόρο τους ελεύθερους ανεγκέφαλους σκοπευτές. Σε διαφορετική περίπτωση προσποιούμαστε τους ανώτερους, μα είμαστε απλά υποκριτές.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.