Τι θα κερδίσει ο Άρης αν προκριθεί επί της Μακάμπι;

Τι θα κερδίσει ο Άρης αν προκριθεί επί της Μακάμπι;

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τι θα κερδίσει ο Άρης αν προκριθεί επί της Μακάμπι;

bet365

Ο Άρης έχει μπροστά του το δικό του «million dollar game» καθώς πέραν της αγωνιστικής αίγλης ο αγώνας (11/8, 21:00) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Κλ. Βικελίδης» κρύβει και οικονομικά οφέλη.

Προφανώς δεν μπαίνουν σε διαδικασία σύγκρισης με αυτά που θα εξασφαλίσουν οι «κίτρινοι» στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους ομίλους του Conference League. Στην παρούσα φάση, αυτό το σενάριο φαντάζει τρομερά μακρινό καθώς η ομάδα του Χερμάν Μπούργος ήδη ανεβαίνει μια ανηφόρα μετά το εις βάρος της 2-0 του Bloomfield Stadium το οποίο καλείται να ανατρέψει. Παράλληλα γνωρίζει ότι αν καταφέρει τη σπουδαία ανατροπή, θα μπει στη μάχη των Playoffs με τον τίτλο του απόλυτου αουτσάιντερ καθώς θα αντιμετωπίσει την ισχυρή πλούσια Νις. Εκεί θα παιχθούν τα… πολλά λεφτά, αυτά που εξασφαλίζει μια ομάδα που φτάνει στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Πέμπτης (11/8, 21:00) στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης» θα παιχθεί ένα ποσό (τουλάχιστον) 1.000.000 ευρώ καθώς εκεί προσδιορίζονται τα οικονομικά οφέλη σε περίπτωση πρόκρισης. Λογαριάζοντας τα 750.000 ευρώ που θα εισπράξει η ΠΑΕ Άρης σε περίπτωση πρόκρισης και φυσικά αυτά που θα προκύψουν από τον τουλάχιστον έναν εντός έδρας αγώνα με τη Νις στο τελικό στάδιο της προκριματικής φάσης του Conference League.

Υπολογίζοντας επίσης τα έσοδα που θα προκύψουν από τον εμπορικό τομέα (σ. σ. εισιτήρια, διαφημίσεις, αγορές προϊόντων από την μπουτίκ κ.α.), αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποσό που διακυβεύεται δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Στην πραγματικότητα, αυτό μάλλον ξεπερνά το ένα εκατομμύριο έχοντας ως κριτήριο τον αριθμό των εισιτηρίων που προβλέπεται να διατεθεί (συνολικά) για τον αγώνα με τη Μακάμπι. Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (8/8) η προπώληση των εισιτηρίων αποτυπώθηκε στη διάθεση πενταψήφιου αριθμού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 18.000 φίλαθλοι.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα