Γιοβάνοβιτς: «Δεν σχολίασα ποτέ διαιτητές κι ούτε θα το κάνω, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια στη ρεβάνς»

Γιοβάνοβιτς: «Δεν σχολίασα ποτέ διαιτητές κι ούτε θα το κάνω, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια στη ρεβάνς»

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέφυγε για άλλη μια φορά να σχολιάσει τις διαιτητικές αποφάσεις του Γάλλου ρέφερι, Μπουκέ και έστειλε μήνυμα αυτοκριτικής, ανασύνταξης και άμεσης βελτίωσης στους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο. Αποστολή στην Πράγα: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε λάθη (αμυντικά και διαιτητικά), απουσίες και ελλιπή δημιουργία και ηττήθηκε με 2-0 στην Πράγα από τη Σλάβια, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο της ανατροπής στη «Λεωφόρο» σε μία εβδομάδα από σήμερα (11/8).

Στη συνέντευξη Τύπου λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέφυγε όπως και στο flash interview να σχολιάσει την αποβολή του Σεμπαστιάν Παλάσιος που άλλαξε τις ισορροπίες, ανέλυσε τους τομείς που κατά τη γνώμη του διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, αλλά εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το Τριφύλλι θα παρουσιαστεί όσο βελτιωμένο χρειάζεται και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανατροπή στην Αθήνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την αποβολή του Παλάσιος και το αν επηρέασε τον Παναθηναϊκό:

«Δεν έχω σχολιάσει διαιτητές, δεν έχω σκοπό να το κάνω ούτε τώρα. Το σημαντικό είναι να αλλάξουμε μέσα στην εβδομάδα τον τρόπο σκέψης μας ώστε να έχουμε πιθανότητες για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός με το διαθέσιμο γκρουπ παικτών να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι ενόψει της ρεβάνς:

«Η Σλάβια έπαιξε μαζί μας όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι. Απλά εμείς δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην πίεσή της σε όλους τους χώρους. Και σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις λύσεις ώστε να είμαστε πιο απειλητικοί για την ίδια. Γιατί είμαι σίγουρος ότι και στη ρεβάνς θα αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο».

Για την απουσία του Χουάνκαρ από το αρχικό σχήμα:

«Ο Χουάνκαρ πέρασε ίωση την τελευταία εβδομάδα, μπορεί να έκανε δύο-τρεις προπονήσεις αλλά δεν αισθανόταν καλά».

Για το πού εντοπίζει το κοντράστ του Παναθηναϊκού μεταξύ του πρώτου 40λεπτου και του β’ μέρους:

«Περίμενα εξαρχής από την ομάδα μου να κάνει δύο ισορροπημένα παιχνίδια για να περάσει τη Σλάβια. Μπορεί να μην κινδυνεύσαμε πολύ μέχρι το 40’, αλλά ούτε ήμασταν κι εμείς ιδιαίτερα απειλητικοί. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο μέρος, δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι δεν ήμασταν ασφαλείς ότι μπορούμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Πήραμε λίγες πρωτοβουλίες. Δεν υπήρχε ασφάλεια στις μεταβιβάσεις, οι αποστάσεις των γραμμών δεν ήταν αυτές που έπρεπε να είναι. Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού».

Για το πόσες πιθανότητες δίνει στην ανατροπή:

«Η Σλάβια είναι καλή ομάδα και σίγουρα έχει ένα θετικό σκορ. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα. Θα χρειαστούμε σίγουρα πολύ καλύτερο παιχνίδι απ’ ό,τι σήμερα. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να πιστεύεις κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια ομάδα που μπορεί να αντιδράσει στα δύσκολα. Ας πάρουμε ένα καλό μάθημα από το σημερινό παιχνίδι, να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να βελτιωθούμε».

Για το ντεμπούτο του Σπόραρ:

«Ο Σπόραρ έπαιξε 45 λεπτά, ήταν σημαντικό για τον ίδιο. Δεν είχε κάνει και πολλές προπονήσεις. Σίγουρα περιμένουμε πολύ περισσότερα κι από αυτόν στο μέλλον».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα