Παναθηναϊκός: Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα κόντρα στη Σλάβια

Παναθηναϊκός: Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα κόντρα στη Σλάβια

bet365

Οι απουσίες οδηγούν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αναπροσαρμογές και αυτά είναι τα δύο πιθανότερα σχήματα από τα οποία ο Σέρβος θα επιλέξει, για να παρατάξει τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Σλάβια Πράγας. ΠΡΑΓΑ, αποστολή: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Η στιγμή που οι φίλοι του περίμεναν καρτερικά εδώ και μία πενταετία, έφτασε. Ο Παναθηναϊκός δηλώνει και πάλι παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με νέα αφετηρία τη «Fortuna Arena» και τη Σλάβια Πράγας. Λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα μακριά, δεσπόζει το στάδιο στο οποίο σχεδόν 21 χρόνια πριν, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με γκολ και ασίστ στον Γιώργο Καραγκούνη άνοιγε τον δρόμο της πρόκρισης επί της Σλάβια στους ομίλους του Champions League (1-2) και τη σπουδαία εκείνη πορεία ως τα προημιτελικά όπου οι Πράσινοι αποκλείστηκαν άδοξα από την Μπαρτσελόνα. Οι εποχές σαφώς έχουν αλλάξει, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, αφού τα τελευταία χρόνια η Σλάβια είναι εκείνη που μετρά γαλόνια εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων τριών προημιτελικών μέσα σε τέσσερις σεζόν και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το κοντέρ, όμως, μηδενίζει και για τους δύο, ενόψει της μεγάλης πρώτης αναμέτρησης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η προετοιμασία, λοιπόν, μπαίνει στο «συρτάρι» και οι υποχρεώσεις της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποκτούν αντίκρισμα. Το εμπόδιο των πρωτευουσιάνων της Τσεχίας μόνο εύκολο δεν ήταν εξαρχής και οι απουσίες της τελευταίας στιγμής των Μπαρτ Σένκενφελντ και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου δημιουργούν πολλές εκκρεμότητες, στη γραμμή των στόπερ και τη μεσαία γραμμή. Είχαν προηγηθεί, άλλωστε, και οι παρωδικές απώλειες των Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος λόγω ίωσης την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που πήγε ακόμα πιο πίσω τα πλάνα του Σέρβου τεχνικού.

Έτσι, με βάση τη «φωτογραφία της στιγμής», δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια για τη διάταξη και τα πρόσωπά που θα ρίξει από την αρχή στη «μάχη» ο coach του Τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Σενάριο 4-2-3-1

Το 4-3-3 φαίνεται πως εγκαταλείπεται για τις ανάγκες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Με την απουσία του Αλεξανδρόπουλου, τριάδα στα χαφ ισοδυναμεί με μηδενικές λύσεις από τον πάγκο, γι’ αυτό και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το ενδεχόμενο να δούμε δίδυμο στους χαφ, Ρούμπεν-Τσέριν. Σε αυτή την περίπτωση, ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα μείνει στον πάγκο, έτοιμος να προσφέρει ως αλλαγή είτε στη μεσαία γραμμή, είτε στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, ελλείψει ακόμη του δεκαριού που ψάχνει ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του Λούκας Βιγιαφάνιες, επιτελικό ρόλο πίσω από τον φορ (Ιωαννίδης) πιθανότατα κατ’ αυτό το σενάριο θα αναλάβει ο Καρλίτος.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με 4-2-3-1: Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Πούγγουρας, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ - Πέρες, Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος - Ιωαννίδης

Kourbelis

Παναθηναϊκός: Σενάριο 3-4-3

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη πλευρά του νομίσματος, η οποία προβλέπει μετατροπή σε τριάδα στην άμυνα. Σε αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα ξεκινήσει βασικός μαζί με τους Χόρντουρ Μάγκνουσον και Aχιλλέα Πούγγουρα. Σάντσες-Χουάνκαρ θα έχουν ρόλο φουλ μπακ, Ρουμπέν-Τσέριν θα είναι το ανασταλτικό δίδυμο, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζουν οι Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με 3-4-3: Μπρινιόλι - Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον - Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν - Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης

Σλάβια Πράγας: Πόντος στην εμπειρία

Τα προβλήματα, πάντως, και οι σημαντικές απουσίες δεν λείπουν ούτε από τις τάξεις της Σλάβια. Τόσο το μεγάλο της αστέρι στην κορυφή της επίθεσης, ο ταχύτατος Γίρα Σορ, όσο και ο ηγετικός αριστερός της μπακ, Λούκας Μάσοπουστ, τραυματίστηκαν στη ρεβάνς με τη Σεντ Τζόζεφς και είναι αμφίβολοι για τον αγώνα κόντρα στους Πράσινους. Μετά και την ήττα από τη Χράντες Κράλοβε στην πρεμιέρα της τσεχικής Λίγκας, ο Γίντριχ Τρπισόφσκι αναμένεται να ποντάρει στους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του. Ανάμεσα στις επιλογές του φαίνεται πως θα είναι και ο Πίτερ Ολαγίνκα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ως «φευγάτος» από τον σύλλογο κατόπιν πρόθεσης τόσο του παίκτη όσο και του συλλόγου, αν φτάσει η κατάλληλη πρόταση στα γραφεία της ομάδας. Διάταξη δεν αλλάζει ο Τσέχος τεχνικός κι αυτό είναι σίγουρο, αλλά έχει ενδιαφέρον το πόσες αλλαγές θα επιχειρήσει ξανά σε πρόσωπα και ρόλους, σε συνέχεια αυτής της τάσης του στα τρία πρώτα επίσημα ματς της σεζόν.

Η πιθανή ενδεκάδα της Σλάβια (4-2-3-1): Μαντούς, Ντόρλεϊ, Σάντος, Ούσου, Μάσοπουστ/Ντούντερα – Χόλες, Πρόβοντ/Τιεχί, Εβέρτον, Τραορέ, Ούσορ/Ολαγίνκα, Γιουρέτσκα

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα