Ο Άρης έριξε χρήμα στην επίθεση για παιχνίδια σαν αυτό στο Τελ Αβίβ

Ο Άρης έριξε χρήμα στην επίθεση για παιχνίδια σαν αυτό στο Τελ Αβίβ

Ο Άρης έριξε χρήμα στην επίθεση για παιχνίδια σαν αυτό στο Τελ Αβίβ

bet365

Η συνολική επένδυση του Άρη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας κι αυτή η επιλογή έγινε (τουλάχιστον) προς ενίσχυση των πιθανοτήτων πρόκρισης στους ομίλους του Conference League.

Η επίδοση των επτά γκολ στους δύο πρώτους επίσημους αγώνες της χρονιάς – απέναντι στην Γκόμελ τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League – στοιχειοθετεί την… καλή αρχή αλλά και την απαρχή για την αλλαγή της ατζέντας. Διότι, τουλάχιστον στην τελευταία διετία, βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν το αρνητικό πρόσημο που έβγαζε το υψηλό επίπεδο δημιουργίας που παρουσίαζε ο Άρης με το αντίστοιχο χαμηλό στον τομέα της παραγωγής. Για παράδειγμα, πέρυσι οι «κίτρινοι» ήταν από τις πλέον μη παραγωγικές ομάδες του Πρωταθλήματος φθάνοντας στο αρνητικά εκκωφαντικό 1/13.6. Δηλαδή, χρειαζόντουσαν 13.6 τελικές προσπάθειες για να πετύχουν ένα γκολ!

Αυτή η αναλογία είχε μεγάλο κόστος σε επίπεδο εξασφάλισης βαθμών αλλά και μετουσίωσης της δουλειάς που έκανε η ομάδα στο γήπεδο. Παράλληλα, πήγαιναν στράφι ένα σωρό ποδοσφαιρικές αρετές της όπως η αμυντική σταθερότητα και η εικόνα της συμπαγούς ομάδας στο χορτάρι. Καθόλου τυχαία, στη διάρκεια του καλοκαιριού αποφασίστηκαν δραστικές αλλαγές στην επιθετική γραμμή με στόχο την εύρεση ουσίας με την προσθήκη παικτών οι οποίοι θα βάλουν ένα τέλος στην… εποχή της αναποτελεσματικότητας και παράλληλα θα ενισχύσουν τις πιθανότητες της ομάδας για πρόκρισης στους ομίλους του Conference League. Αυτό έδειξε το ύψος της επένδυσης το οποίο ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια.

Μόνο το κόστος των Γκαρθία, Γκρέι ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ

Λεπτομέρειες δεν αναφέρθηκαν, θα πρέπει όμως να θεωρείται δεδομένο ότι η μεταγραφή του Μάνου Γκαρθία είναι η πιο δαπανηρή στην ιστορία του συλλόγου. Βάζοντας κάτω τα 4 εκατ. ευρώ της συμφωνίας για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη από τη Σπόρτιγκ Χιχόν αλλά και τις μικτές απολαβές του παίκτη σε βάθος τετραετίας. Κατά πληροφορίες, το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο Μάνου

Η επένδυση κρίθηκε αναγκαία γιατί την περασμένη σεζόν ο Άρης «πόνεσε» αρκετά στη θέση του δημιουργικού κεντρικού χαφ. Χρειάστηκε να γίνουν αλχημείες για να κρυφτεί το πρόβλημα και αλλαγές συστημάτων με ξεκάθαρο στόχο την κάλυψη της απουσίας ενός παίκτη των χαρακτηριστικών του Ισπανού μέσου. Η δε προσθήκη του Μάνου Γκαρθία αποφασίστηκε από τη στιγμή που διαπιστώθηκε αναγκαία η απόκτηση δημιουργικού χαφ ο οποίος θα αξιοποιεί τις κινήσεις του Άντρε Γκρέι.

Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός ήδη άρχισε να κάνει απόσβεση των χρημάτων που επένδυσε ο Άρης για την απόκτησή του. Σε βάθος τετραετίας, το ποσό κυμαίνεται στα 3 εκατ. ευρώ. Με τέσσερα γκολ σε δύο αγώνες – και παρότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο ετοιμότητας που θέλει – ενίσχυσε την άποψη που τον συντροφεύει, ενός επιθετικού δηλαδή ο οποίος έχει το γκολ.

Ο Καμάτσο μπορεί να «μεγαλώσει» τη επένδυση

Αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις του ίδιου. Για να γίνει κάτοικος «Κλ. Βικελίδης», χρειάστηκαν αρκετές υποχωρήσεις. Ο Ράφαελ Καμάτσο δέχθηκε να μειώσει τις ετήσιες απολαβές του από το συμβόλαιο που έχει στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας και ο δε Άρης να δώσει ένα ποσό περί των 650-700 χιλιάδων ευρώ καλύπτοντας σχεδόν το μισό μέρος του συμβολαίου του. Αν ο Πορτογάλος winger ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων του Άρη και επιβεβαιώσει την εκτίμηση που έχουν γι’ αυτόν, τότε το ποσό της επένδυσης θα ανέβει ακόμη περισσότερο γιατί οι «κίτρινοι» θα προχωρήσουν και στην κάλυψη της ρήτρας των 3 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει η συμφωνίας της με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Ο Καμάτσο

Στις παραπάνω επενδύσεις, πρέπει να υπολογιστούν και τα συμβόλαια που ήδη υπήρχαν. Σαν αυτό του Χουάν Ιτούρμπε ο οποίος αποτέλεσε μία από τις ηχηρές κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού ή αυτό του Ντάνιελ Μαντσίνι το οποίο επεκτάθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν με αυξημένες οικονομικές απολαβές ως μια μορφή επιβράβευσης της προσφοράς του. Δεν αποκλείεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και με τον Λούις Πάλμα ο οποίος άρχισε τη σεζόν έτσι όπως τελείωσε την προηγούμενη, ενώ στις ισχυρές επενδύσεις παραμένει και ο Ματέο Γκαρσία.

Το πλάνο περιλαμβάνει έναν ακόμη επιθετικό

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του ποσού της επένδυσης της επιθετικής γραμμής καθώς οι Θεσσαλονικείς παραμένουν σε διαδικασία επαφών για την προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού. Βασική επιλογή τους είναι ο Σάντι Μίνα και μάλιστα δείχνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο. Η υπόθεση του Ισπανού επιθετικού παραμένει περίπλοκη καθώς ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο, δεν θέλησε να ρίξει επιπλέον φως στη χθεσινή (1/8) συνέντευξη Τύπου. Παραδέχθηκε ότι πλέον η ομάδα του Βίγκο έχει να διαχειριστεί ένα μεγάλο πρόβλημα λόγω του ύψους του συμβολαίου του παίκτη και της ανάγκης να αποδεσμευτεί από αυτό για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της. Κατά τους Ισπανούς, εντός της εβδομάδας αναμένεται οριστική εξέλιξη. Ο Άρης έχει ακουμπήσει την πρότασή του στο τραπέζι με την ελπίδα ότι θα πείσει τον 27χρονο επιθετικό να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι εύκολο, αν όμως γίνει, τότε το επίπεδο ποιότητας της επιθετικής γραμμής του θα εκτοξευτεί, όπως θα μεγαλώσει κι αυτό της επένδυσης.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα