Ινγκασον: «Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, τίποτα δεν χάθηκε…»

Ινγκασον: «Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, τίποτα δεν χάθηκε…»

Ινγκασον: «Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, τίποτα δεν χάθηκε…»

bet365

Ο Ίνγκι Ίνγκασον μιλάει στο Gazzetta για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και δείχνει αισιόδοξος ενόψει της ρεβάνς με τη Λέφσκι σε έξι μέρες στην Τούμπα.

Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μπορείς να πεις ότι διασώθηκαν από το… ναυάγιο του «Δικεφάλου» στη Σόφια απέναντι στη Λέφσκι (2-0), ένας εξ αυτών ήταν και ο Ίνγκι Ίνγκασον, που χωρίς να είναι εντυπωσιακός, τουλάχιστον, φρόντισε και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα ατομικά λάθη και αποσόβησε πολλούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου», ελλείψει του τραυματία Αντρέ Βιεϊρίνια, στάθηκε στο σοκ του πρώτου γκολ της Λέφσκι στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», αλλά όπως είπε και στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια «τίποτα δεν έχει τελειώσει» σ’ ότι αφορά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa Conference League.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμάς το να δεχθούμε γκολ στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης», είπε ο Ισλανδός στόπερ μιλώντας στο Gazzetta μετά το τέλος του εφιαλτικού πρώτου αγώνα με τη Λέφσκι. «Μετά το γκολ νομίζω ότι αρχίσαμε να βρίσκουμε τον εαυτό μας, ξεκινήσαμε να παίζουμε και να δημιουργούμε κάποιες ευκαιρίες. Έβαλαν το δεύτερο γκολ από μια αντεπίθεση και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι ελέγξαμε τον παιχνίδι, είχαμε καλύτερη εικόνα. Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι με σκορ 2-0, αλλά έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό της Τούμπας. Όπως είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια, πρόκειται για σειρά δύο παιχνιδιών, όχι ενός. Τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν τελείωσε. Θα πάμε στο παιχνίδι της Τούμπας για να προκριθούμε. Αυτή είναι η μοναδική δική μου σκέψη, αλλά και της ομάδας. Δεν έχουμε δικαιολογίες. Απλά πρέπει σε μια εβδομάδα να δείξουμε προσωπικότητα, διάθεση και πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την απουσία του Μπίσεσβαρ, στάθηκε στις απουσίες των Λύρατζη και Βιεϊρίνια, ωστόσο ο Ίνγκασον δεν θεωρεί ότι έλειψαν οι προσωπικότητες από το χτεσινό παιχνίδι για την ομάδα του.

«Είναι δύσκολο να πεις κάτι τέτοιο μετά τα πρώτα 90 λεπτά της σεζόν. Πολλοί έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι λίγο διαφορετικά, όταν για παράδειγμα παίζεις εκτός, σε ένα εχθρικό κοινό. Πολλοί παίκτες δεν το είχαν βιώσει αυτό νωρίτερα. Είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε, και να το μάθουμε άμεσα. Δεν πρέπει να συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Ξέρουμε πως έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αλλά σε τέτοια παιχνίδια πρέπει επίσης να είσαι πνευματικά έτοιμος, να έχεις θέληση, να θυσιαστείς για να πάρεις αυτό που θέλεις. Θεωρώ ότι παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν πετύχαμε το γκολ που χρειαζόμασταν ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα», εξήγησε και στάθηκε ακόμη περισσότερο στα λάθη που έγιναν και στις αποφάσεις που πήραν οι συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ινγκι Ινγκασον στο Λέφσκι-ΠΑΟΚ

«Όπως είπα, το πρώτο γκολ μας σόκαρε και έπρεπε να βρούμε την ισορροπία για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Όταν το κάναμε, δεχθήκαμε ακόμα ένα γκολ από μια κόντρα επίθεση. Ξέρουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις καλύτερα, να αποκτήσουμε καλύτερη ισορροπία σαν ομάδα. Να μην βγαίνουμε στην επίθεση με δέκα ποδοσφαιριστές, όταν ο αντίπαλος έχει τρεις γρήγορους επιθετικούς, το οποίο και γνωρίζαμε πριν το παιχνίδι και το είχαμε αναλύσει. Όπως είπα, πρέπει να μάθουμε από αυτά τα λάθη και να το κάνουμε γρήγορα, γιατί την άλλη εβδομάδα έχουμε σημαντικό παιχνίδι. Είπα πριν το παιχνίδι ότι δεν περιμένω ότι θα παίξουμε φανταστικά. Είμαστε ένα νέο γκρουπ και αυτά τα παιχνίδια όταν ο αντίπαλος παίζει σκληρά, πιέζει ψηλά, πετούσαν τη μπάλα μπροστά και πίεζαν. Σε τέτοιες κατάστασης πρέπει να αντεπιτεθείς, να κερδίσεις δεύτερες μπάλες, να βρεις αυτό το στυλ του παιχνιδιού μέσα σου, για να πάρεις τον έλεγχο του αγώνα, όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά να είσαι και καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι».

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ επιμένει ότι η υπόθεση-πρόκριση δεν έχει τελειώσει και όλα είναι πιθανά να συμβούν στη ρεβάνς της Τούμπας.

«Το πρώτο πράγμα που είπα στα αποδυτήρια είναι ότι τίποτα δεν τελείωσε. Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και στο παρελθόν. Νιώθω ότι ο αντίπαλος πανηγύρισε τη νίκη του σα να έχει ήδη προκριθεί. Εγώ πιστεύω στην ομάδα που έχουμε, και πιστεύω ότι θα το γυρίσουμε στην Τούμπα. Θα το πιστεύω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ρεβάνς. Γιατί για εμένα αυτή η ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ, για τους φιλάθλους για όλους και αυτό γιατί βιώσαμε κάτι εξαιρετικό την περασμένη σεζόν. Μπορεί να μην μπορούμε να έχουμε απευθείας τις ίδιες προσδοκίες, αλλά αυτό που περιμένουμε ότι θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και θα δώσουμε τα πάντα!»

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα