Ο ΠΑΟΚ και ο φορ Κούτσιας που δεν έχει να χάσει τίποτα

Ο ΠΑΟΚ και ο φορ Κούτσιας που δεν έχει να χάσει τίποτα

Ο ΠΑΟΚ και ο φορ Κούτσιας που δεν έχει να χάσει τίποτα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα από τα πρόσωπα του ΠΑΟΚ που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στα πρώτα και πολύ κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς. Όλα όσα πιστεύει για την ιδιαίτερη παρουσία του Κούτσια στην επίθεση του Δικεφάλου στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς.

Προσέξτε τι έγινε και πώς τα έφερε το ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία με επιθετικούς τους Ολιβέιρα και Τσόλακ. Δεν υπήρχε τρίτος (έτσι έκρινε ο προπονητής) για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αφού και ο Κούτσιας συμμετείχε στην Εθνική Μεσογειακή ομάδα, κάτι που ίσως και να μπορούσε να αποφευχθεί. Ήταν βέβαια γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ο Τσόλακ θα έφερνε πρόταση για να παραχωρηθεί. Σε εκείνο το διάστημα όμως του ξεκαθάριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει. Ο Τσόλακ πίεζε, ο ΠΑΟΚ δεν τον έδινε και ξαφνικά μία Δευτέρα στην Ολλανδία, χτύπησε στα πλευρά ο Ολιβέιρα. Ο πρώτος που (για ευνόητους λόγους) πήγε από πάνω του πολύ ανήσυχος, ήταν ο Τσόλακ! Δύο μέρες μετά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε την πρόταση της Ρέιντζερς, ενώ αποφάσισε να αποκτήσει τον Μπράντον Τόμας με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ο Ολιβέιρα είχε χτυπήσει πιο σοβαρά. Τι συνέβη τότε ενόψει των πρώτων επίσημων αγώνων με τη Λέφσκι;

Για άλλη μία φορά, από μία συγκυρία άνοιξε διάπλατα η πόρτα συμμετοχής στην ανδρική ομάδα για ένα ακόμη πολύ σπουδαίο ταλέντο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ήρθε η ώρα του Γιώργου Κούτσια, ο οποίος από τότε φάνηκε ότι θα παίξει βασικός στα πρώτα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ, κάτι που όσο περνούσαν οι μέρες όλο και περισσότερο επιβεβαιώνονταν! Όλα δείχνουν ότι αύριο το βράδυ στη Σόφια, αλλά και την άλλη εβδομάδα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πρώτα και πολύ κρίσιμα φετινά του νοκ άουτ ματς, με βασικό φορ τον 18χρονο Κούτσια!

Ποιος είναι ο Κούτσιας για όσους δεν γνωρίζουν: Έτσι απλά και κοφτά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, θα γράψω ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη θέση του φορ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι (με διαφορά) ο καλύτερος σκόρερ σε αυτές τις ηλικίες, ένας Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2004, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον ΠΑΟΚ στα 16 του! Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια της ανάπτυξης των ακαδημιών, έχει αναδείξει πολλά σπουδαία ταλέντα στο τέρμα, κυρίως στα στόπερ, στα χαφ, τέτοιον εκτελεστή όμως δεν έχουμε ξαναδεί και προσέχω κάθε έκφραση που γράφω, γιατί και ο Κούτσιας δεν είναι ολοκληρωμένος, αλλά το χάρισμα στο σκοράρισμα είναι απίστευτο για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα.

Δεν έχει σημασία να γράψω σήμερα γιατί μέχρι τώρα δεν έχει παίξει αρκετά στην πρώτη ομάδα. Λίγο-πολύ είναι γνωστά κάποια δεδομένα (προφανώς ξέρει και ο ίδιος) τώρα όμως που ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τη σεζόν 2022-2023 με βασικό τον Κούτσια, όλα μένουν στην άκρη. Θα μείνω μόνο σε ένα τακτικό κομμάτι και απλά θα σημειώσω ότι ο Λουτσέσκου θέλει φορ που θα συμμετέχει στην ανάπτυξη της ομάδας, θα βγει πολύ έξω από την περιοχή και συνδυαστικά θα είναι βασικός στην επιθετική δημιουργία. Να θυμίσω ότι ο Λουτσέσκου βρήκε στον ΠΑΟΚ τον Πρίγιοβιτς, έφτιαξε μία ομάδα να παίζει-δουλεύει γι αυτόν, αλλά τέτοιο πράγμα δεν θα το ξανακάνει γιατί πολύ απλά δεν το πιστεύει. Ο Κούτσιας έχει αδυναμία στο συνδυαστικό κομμάτι, αλλά… το γκολ το βγάζει από την τσέπη του. Το απέδειξε και τις τελευταίες ημέρες όταν ο ΠΑΟΚ του ζήτησε να κόψει τις διακοπές του, πήγε για μία προπόνηση στην Ολλανδία και στα δύο τελευταία φιλικά έβαλε τρία γκολ!

Εδώ είμαστε! Οι συγκυρίες και όχι κάποιο πλάνο τον φέρνουν βασικό στα πολύ κρίσιμα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Έτσι τα έχει φέρει η μοίρα στον ΠΑΟΚ και τα εκπληκτικά ταλέντα που έρχονται από τις κορυφαίες ακαδημίες του, μπαίνουν πάντα στην πρώτη ομάδα μέσα από… συγκυρίες. Ήρθε και η δική του ώρα, ήρθε η στιγμή του και ο Κούτσιας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τώρα δεν έχει να αγχώνεται για κάτι, αφού πολύ απλά δεν έχει να χάσει κάτι. Ο νεαρός φορ έχει μόνο να κερδίσει. Για τώρα και για τη συνέχεια. Ή θα βάλει τα γκολ που χρειάζεται η ομάδα και θα κερδίσει περισσότερο χρόνο, ή δεν θα βάλει τα γκολ αλλά θα κερδίσει και πάλι με την παρουσία του χρόνο στην πρώτη ομάδα, ή αυτή η διαδικασία καθιέρωσης θα πάει λίγο πιο πίσω, αλλά θα ξανάρθει, γιατί ο παίκτης είναι ξεχωριστός. Ο Κούτσιας έχει ευκαιρία να κερδίσει πράγματα και αυτό πρέπει να βάλει στο μυαλό του.

Τα καλοκαιρινά, είναι ματς… στιγμών! Δεν είναι τόσο εύκολο να φανερωθούν οι διαφορές των ομάδων. Αν δηλαδή ΠΑΟΚ και Λέφσκι έπαιζαν στο ίδιο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος θα είχε διαφορά 20-30 βαθμών. Σε δύο βραδιές όμως, η ποιοτική διαφορά μπορεί και να μην προκύψει τόσο εύκολα, γι αυτό, σε τέτοιες περιπτώσεις ποντάρεις κυρίως στις στιγμές. Ο Κούτσιας μπορεί να μην τα καταφέρει τόσο καλά στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Λουτσέσκου, κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ σε βάθος χρόνου, αλλά με την μεγάλη ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα είναι ιδανικός ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει από αυτόν τις στιγμές που θα τον φέρουν πιο κοντά στην απαραίτητη πρόκριση που παίζεται τώρα και σε δύο βραδιές.

* Αύριο για τον ΠΑΟΚ δεν παίζουν οι: Ολιβέιρα, Λύρατζης, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδης. Αν οι τέσσερις ήταν υγιείς θα έπαιζαν βασικοί. Τότε, θα ήμασταν όλοι πολύ πιο ήσυχοι για το τι θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ. Τώρα και επειδή η ομάδα έχει νέα πρόσωπα σε όλες τις γραμμές, η αγωνία θα είναι μεγαλύτερη.

* Ο (17) Welton της Λέφσκι που παίζει αριστερά, είναι ο παίκτης τον οποίο απομονώνουν συνέχεια οι συμπαίκτες του με μεγάλες μπαλιές και αλλαγές παιχνιδιού. Τώρα που δεν παίζει ο Λύρατζης, ο όποιος δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πάρα πολύ και το καλό είναι ότι από μπροστά θα έχει τις βοήθειες του συνεπέστατου Ζίβκοβιτς. Επιπροσθέτως, οι Βούλγαροι που θέλουν να παίξουν από τα πλάγια, γεμίζουν με πολλούς παίκτες την περιοχή του αντιπάλου, κάτι που θα χρειαστεί προσοχή και από τα χαφ του Δικεφάλου. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει χώρους στην πλάτη των απρόσεκτων αμυντικά αντιπάλων και εκεί η ταχύτητα, αλλά και η αποτελεσματικότητα των επιθετικών, θα παίξει μεγάλο ρόλο.

* Για να μην ξεχαστώ: Όποιος πιστεύει στα… «ΠΑΟΚ είσαι, ποια Λέφσκι» και άλλα τέτοια γραφικά, όποιος συνεχίζει να μην καταλαβαίνει τις καλοκαιρινές ιδιαιτερότητες αλλά και την τεράστια σημασία των νοκ άουτ αγώνων, ας μην ξαναδιαβάσει εδώ. Έχει πολλά άλλα τέτοια για να καλυφθεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.