Conference League: Σύλλογος που ιδρύθηκε από ομάδα φίλων σε παμπ του Γιβραλτάρ θα αγωνιστεί στη διοργάνωση

Conference League: Σύλλογος που ιδρύθηκε από ομάδα φίλων σε παμπ του Γιβραλτάρ θα αγωνιστεί στη διοργάνωση

bet365

Οι... Καράκαξες του Μπρούνο ή πιο επίσημα «Bruno Magpies» θα ντεμπουτάρουν στην Ευρώπη την προσεχή σεζόν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Όταν το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα ανέβει αρκετά και είσαι με την παρέα στο αγαπημένο σου μαγαζί. Κάπου ανάμεσα στα ακατάληπτα λόγια, τα πειράγματα και τους καπνούς τσιγάρων που συνθέτουν το σκηνικό, μπορεί να έρθει και καμία τρελή ιδέα. Από εκείνες που συνήθως μένουν στα λόγια ή ακόμα κι αν πάρουν σάρκα κι οστά το επόμενο πρωί δύσκολα τις θυμάσαι. Τώρα αν μιλάμε για κάποιο μακροπρόθεσμο πλάνο, ίσως με τον καιρό και λίγη τύχη, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, έχει σκεφτεί κανείς πάνω σε κάποιο μεθύσι να ιδρύσει τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα;

Και καλά αυτό είναι όνειρο που κάνεις και νηφάλιος.

Αλλά έχει τολμήσει να πει κάποιος ότι θα φτιάξει δική του ομάδα η οποία μια μέρα θα παίξει Ευρώπη;

Ε κάτι τρελοί τύποι στο Γιβραλτάρ σε μια από τις εξόδους τους στην αγαπημένη τους Pub, το «Bruno's Bar & Restaurant», που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το πιο σημαντικό στάδιο της χώρας, το Victoria Stadium: εκεί, το 2013, ίδρυσαν τους «Bruno Magpies».

Το Γιβραλτάρ είναι ένα μικρό κρατίδιο που βρίσκεται νότια της Ιβηρικής χερσονήσου, έχει έκταση 6,8 km και περίπου 34 χιλιάδες κατοίκους και ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι εκεί τελειώνει ο κόσμος. Σήμερα θεωρείται η τελευταία αληθινή αποικία στην Ευρώπη. Έχει τη δική της εθνική ομάδα και ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που αποτελείται από έντεκα ομάδες και κυριαρχείται από τους Lincoln Red Imps, οι οποίοι έχουν στο παλμαρέ τους 26 εθνικούς τίτλους και 18 Rock Cups.

Βέβαια ο τελευταίος τελικός του κυπέλλου, είδε έναν κάπως ασυνήθιστο τελικό καθώς αντίπαλος των Lincoln Red Imps ήταν μια ομάδα που είχε τερματίσει στην έκτη θέση στην κανονική περίοδο και που στα πλέι οφ - προφανώς κέρδισε η Λίνκολν - πήγε μέχρι το τέλος, οι «Καρακάξες του Μπρούνο»! Ο τελικός είδε την πρωταθλήτρια να επικρατεί με 2-1.

Το ταξίδι στην συγκίνηση το ταξίδι στη Νιόν, με αφορμή την κλήρωση του προέδρου των «Magpies» , Γιάνσεν Ντάλι: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον σύλλογό μας, είναι μοναδική ικανοποίηση μετά από τόσα χρόνια να πετύχεις έναν τέτοιο στόχο .Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουμε γνωστοί στην Ευρώπη και να αναπτύξουμε περαιτέρω το έργο μας».

Αλλά πώς τα κατάφερε μια παρέα φίλων σε ένα μπαρ, μέχρι εδώ;

Με τα χρόνια, η δομή και η οργάνωση του συλλόγου άλλαξε και εξελίχθηκε, κυρίως χάρη στις ολοένα και μεγαλύτερες επενδύσεις που προέρχονται από τους χορηγούς. Δύο σεζόν μετά την ίδρυσή του, το 2015, το βρετανικό κτηματομεσιτικό γραφείο Chesterstons αποφάσισε να επενδύσει στον σύλλογο υποστηρίζοντας το κόστος του επαγγελματισμού. Ως εκ τούτου, γεννήθηκε μια πιστή βάση οπαδών με έναν δεσμό που τροφοδοτείται από συνεχείς πρωτοβουλίες συλλόγων, με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής στις εξέδρες.

Εκείνη τη χρονιά ο σύλλογος τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη κατηγορία του Γιβραλτάρ, και έφτασε κοντά στην κατάκτηση του κυπέλλου της κατηγορίας. Ωστόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα, που έδωσαν ώθηση στο εγχείρημα Magpies ήταν μια νέα χορηγία από την Entain plc, μια διεθνή εταιρεία στοιχημάτων, η οποία κατέστησε δυνατή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου δεύτερης κατηγορίας το 2019, κερδίζοντας έτσι τελικά την άνοδο στην Premier Division.

Η τέταρτη θέση που κατέκτησε στη φάση των πλέι οφ 2021/22 έκανε τους Magpies την πέμπτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μια ικανοποίηση που θα μπορούσε ωστόσο να φέρει μαζί της ένα απαραίτητο rebranding του συλλόγου, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει νέο λογότυπο: για να πληροί τα κριτήρια της UEFA, στην πραγματικότητα, η ομάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει το "Bruno's" από το όνομά της.

Αλλά στο μπαρ όπου ξεκίνησαν όλα, οι Καρακάξες θα επευφημούνται αιώνια, ακόμα κι αν η φήμη τους ποτέ δεν ταξιδέψει στη Γηραιά Ήπειρο!

@Photo credits: BrunosMagpies
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα