Οι “invincibles” των τελικών

Οι “invincibles” των τελικών

Οι “invincibles” των τελικών

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε το 5/5 σε τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι άλλοι προπονητές έχουν 100% επιτυχία μπροστά στη θέα ενός βαρύτιμου τροπαίου.

Λουίς Καρνίγια: Ο Αργεντινός ήταν προπονητής της τεράστιας Ρεάλ Μαδρίτης της δεκαετία του ’50. Μπορεί να έμεινε μόλις δύο χρόνια στο τιμόνι της (1957-1959), όμως συνέβαλλε και αυτός τα μέγιστα στη δημιουργία της «βασίλισσας της Ευρώπης». Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Καρνίγια οδήγησε τη Ρεάλ σε δύο τελικούς κυπέλλου πρωταθλητριών, με ισάριθμες κατακτήσεις τροπαίων (1958, 1959). Ωστόσο, ο ίδιος δεν έμεινε μόνο στις επιτυχίες με τους Ντι Στέφανο, Πούσκας και όλους τους υπόλοιπους αστέρες των Μαδριλένων. Το 1961 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρόμα και λίγους μήνες αργότερα την οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου Εκθέσεων, που αργότερα μετονομάστηκε σε κύπελλο UEFA. Για τους λάτρεις των συμπτώσεων, αυτό ήταν το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο των «τζιαλορόσι», μέχρι να βρεθεί στο τιμόνι τους φέτος ο Ζοσέ Μουρίνιο και τους χαρίσει το Europa Conference League.

car

Μπομπ Πέισλι: Είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών που κατέκτησε τρεις φορές το τρόπαιο. Τα κατάφερε με την εκπληκτική Λίβερπουλ της δεκαετίας του ’70 και του ’80. Ο Πέισλι οδήγησε τους «κόκκινους» στην κορυφή της Ευρώπης το 1977, το 1978 και το 1981, έχοντας 100% επιτυχία στους τρεις τελικούς. Ωστόσο, η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα είχε έρθει νωρίτερα για τον Άγγλο τεχνικό στο τιμόνι της Λίβερπουλ. Το 1976 οδήγησε το σύλλογο στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, στην παρθενική του παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό. Μέσα σε εννέα χρόνια, ο Μπόμπ Πέισλι σήκωσε 20 τρόπαια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν ευρωπαϊκά. Και μάλιστα, σε ισάριθμους τελικούς. Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Άγγλους προπονητές όλων των εποχών.

pai

Ζινεντίν Ζιντάν: Ο μεγάλος «Ζιζού» ήρθε στην ουσία από το πουθενά, δίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης την ουσία και την κυνικότητα, που της έλειπαν εκείνη την εποχή. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι το Μάιο του 2018, διάστημα που βρέθηκε στο τιμόνι της «βασίλισσας», διεξήχθησαν τρεις τελικοί Champions League. Ο Ζιντάν ήταν παρών και στους τρεις, οδηγώντας τη Ρεάλ στην κατάκτηση ισάριθμων τροπαίων. Ο ίδιος επέλεξε να φύγει τότε, ωστόσο λίγους μήνες μετά επέστρεψε, χωρίς την ίδια επιτυχία. Το εκπληκτικό ποσοστό του Γάλλου στους τελικούς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει μόνο 3/3 στο Champions League. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει κάνει το 2/2 και στους τελικούς των ευρωπαϊκών super cup, που έχει βρεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

zid

Υ.Γ. Υπάρχει και μια μακρά λίστα προπονητών, που έχουν κάνει το 2/2 σε τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων. Πρόκειται για τους Αρίγκο Σάκι, Μπράιαν Κλαφ, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Βαλερί Λομπανόφσκι, Στέφαν Κόβατς, Ντέτμαρ Κράμερ, Μπόμπι Ρόμπσον, Λουίς Μολόουνι και Μπέλα Γκούτμαν.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα