Wyscout analysis: Ο εξαιρετικός Βιεϊρίνια από τη στιγμή που χτύπησε στη Γάνδη (vid)

Wyscout analysis: Ο εξαιρετικός Βιεϊρίνια από τη στιγμή που χτύπησε στη Γάνδη (vid)

Γιώργος Ντυμένος
 Wyscout analysis: Ο εξαιρετικός Βιεϊρίνια από τη στιγμή που χτύπησε στη Γάνδη (vid)

bet365

Ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο διάστημα που έπαιζε τραυματίας στο Ghelamco Arena», όπου μεταξύ άλλων έδωσε την ασίστ για το 2-1 του Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Κατάθεση ψυχής έκανε ο Βιεϊρίνια στο χθεσινό (17/3) ματς της Γάνδης, όπου ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πήρε την πρόκριση στους «8» του Conference League αλλά και «ντουμπλάρισε» τις νίκες του (2-1) επί της ομώνυμης ομάδας. Ετσι συνεχίζει το ευρωπαϊκό του... ταξίδι και πλέον καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ.

Ο «κάπτεν» της ομάδας «ντόπαρε» τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια πριν τη σέντρα, ενώ από το 66' έπαιζε με μπαταρισμένο κεφάλι επειδή συγκρούστηκε στον αέρα με αντίπαλό του, όμως ουδέποτε... επέτρεψε να τεθεί ζήτημα αντικατάστασής του.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ανάγλυφα το πάθος του και το πώς βίωνε την αναμέτρηση, ενώ εκείνος μετά το παιχνίδι εξήγησε γιατί δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο να γίνει αλλαγή. «Ο αρχηγός πρέπει να δίνει το παράδειγμα», τόνισε χαρακτηριστικά,

Μάλιστα από το club λίγες ώρες σχολίαζαν ότι «νομίζετε ότι είναι εύκολο να πας στα προημιτελικά; Για πείτε το στον Βιεϊρίνια...», όταν και ανάρτησαν ένα βίντεο με τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο 36χρονος έδωσε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του «Ghelamco Arena» και μέσω του Wyscout «απομονώσαμε» το διάστημα από το 60' και ύστερα (συνολικά 36 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις), όταν δηλαδή έπαιζε χτυπημένος στο κεφάλι.

Οι αριθμοί στην μπάλα δεν λένε πάντα την αλήθεια, στην περίπτωσή του ωστόσο φαίνεται πως αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.


...
Το heat map του Βιεϊρίνια από το 60' και μετά.


*Συνολικά είχε 14/21 πετυχημένες ενέργειες στο ματς, ποσοστό 67%.

*Το κοντέρ του «έγραψε» 10/12 σωστές μεταβιβάσεις (83%), εκ των οποίων 2/3 μακρινές, ισάριθμες στο επιθετικό τρίτο του ΠΑΟΚ και ακόμη «μέτρησε» 1/1 παράλληλη και 1/1 στο ύψος του πέναλτι του αντίπαλου πορτιέρε. Παρά το χτύπημα που δέχθηκε και την κούραση που υπήρχε, έδειξε (ξανά) πως διαθέτει το απαραίτητο «καθαρό μυαλό».
...

*Ενεπλάκη σε μία προσωπική αμυντική «μονομαχία» και την κέρδισε (1/1).

*«Καθάρισε» 2 γεμίσματα/παράλληλες των γηπεδούχων, όπου σε ένα εξ' αυτών συνέκλινε στον άξονα και ανέκοψε τον Οφόε.

*Και η κορωνίδα όλων ήταν η ασίστ που έβγαλε για το 2-1 του Ντόουγκλας Αουγκούστο, σε μία φάση που ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι και ο «Δικέφαλος του Βορρά» «κλείδωσε» την πρόκριση.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα