Ποιος Κούρτιτς και ποιος Ζίβκοβιτς;

Ποιος Κούρτιτς και ποιος Ζίβκοβιτς;

Ποιος Κούρτιτς και ποιος Ζίβκοβιτς;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΟΚ που του δίνει αέρα πρόκρισης στην επόμενη φάση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τα άλλα ζητήματα που προέκυψαν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον αγώνα για τους 16 του Conference League. Αυτό είναι το σημαντικό. Ο Δικέφαλος έκανε το πρώτο βήμα για την πολυπόθητη πρόκριση στους 8. Τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει την ουσία και το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να δεχθώ τη… μιζέρια του «ναι μεν αλλά… έχασε τον Κούρτιτς και τον Ζίβκοβιτς που δεν θα παίξουν στο δεύτερο ματς του Βελγίου».

Θα πάει στη Γάνδη ο Δικέφαλος του Βορρά για δύο αποτελέσματα! Αυτό είναι το μείζον για μία ομάδα που όταν δίνει τελικούς… τους κερδίζει. Ανεξάρτητα τη διοργάνωση, τη φάση, την έδρα, τους παρόντες και τους απόντες, αλλά και όλα τα… γύρω-γύρω που συνδέονται με την αναμέτρηση. Εδώ τώρα το θέμα είναι να κερδίσει την πρόκριση, ανεξάρτητα από τον τρόπο, χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν ποιοι δεν θα είναι εκεί. Οι παρόντες θα γράψουν την ιστορία, ενώ οι άλλοι θα παίξουν την Κυριακή με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να εκπληρώσουν άλλο σημαντικό στόχο.

Ζίβκοβιτς

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος και παρά τα δικά του μεσοεπιθετικά ζητήματα με τις κακές τελικές αποφάσεις σε πάρα πολλές επιθέσεις με προοπτική, αλλά και την προβληματική (άλλη μία) εμφάνιση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δεν επέτρεψε στους γρήγορους Βέλγους να τον βρουν ανοργάνωτο και να τον εκθέσουν. Ούτε μία φάση δεν δέχθηκε η ομάδα του Λουτσέσκου στο εντός έδρας ματς, όπου θεωρητικά οι αντίπαλοι θα έβρισκαν πιο πολλούς χώρους. Ξέρει καλά το σύνολο του Ρουμάνου τι θα κάνει και στη Γάνδη, έστω και αν εκεί λογικά θα παίξει περισσότερο και ο Τισουντάλι, για μία ομάδα που γράψαμε και χθες ότι… βιάζεται με ότι αυτό συνεπάγεται μπροστά αλλά και πίσω με τα κενά που αφήνει.

Οι Βέλγοι ξάφνιασαν τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πορεία μέχρι και το 1-0 του 58΄ η ελληνική ομάδα ανέβηκε και απείλησε, έστω και αν πολλές φορές οι επιθέσεις χάλασαν στην τελική επιλογή. Ένα ζήτημα είναι ότι μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ευκαιρία, πιέστηκε, αλλά κράτησε μάλλον… εύκολα και έσπασε το σερί της Γάνδης. Είμαι πολύ βέβαιος ότι στο δεύτερο ματς ο ΠΑΟΚ θα κάνει πιο πολλές και πιο μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Κούρτιτς

* Έχω ξαναγράψει ότι όλα τα αρνητικά του Κούρτιτς, σβήνουν μπροστά στα γκολ και τους βαθμούς που έχει δώσει. Αυτό που έκανε χθες βέβαια, είναι απαράδεκτο και δεν τον τιμάει ως έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή με τόσες παραστάσεις. Δηλαδή φθάνω στο σημείο να αναρωτιέμαι αν… έχει δουλειά την άλλη εβδομάδα και δεν ήθελε να πάει στο Βέλγιο. Οκ! Ο ΠΑΟΚ μετά το ματς στο Καραϊσκάκη και τα ματς στη Δανία με Κοπεγχάγη αλλά και Μιντιλάντ, θα παίξει στο Βέλγιο χωρίς αυτόν… Θα πρέπει να προβληματιστεί και ο Σλοβένος για τα ματς που χάνει και τη σημασία τους.

* Είμαι πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα καλύψει το κενό του Κούρτιτς και ειδικά το κενό του Ζίβκοβιτς, με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι ο Ελ Καντουρί ή ο Μιτρίτσα θα προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτόν τον Ζίβκοβιτς που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο. Αισιοδοξώ ότι και ο Σβααμπ στο κέντρο θα κάνει το πιο μεγάλο του ματς (τα καταφέρνει καλά παίζοντας μαζί με τον Ελ Καντουρί) για να διεκδικήσει και με περισσότερες αξιώσεις ένα καλύτερο συμβόλαιο. Σε γενικές γραμμές, σε τέτοια ματς, σε τέτοιες προκλήσεις όλοι υπερβάλουν εαυτούς και θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ τους τελικούς δεν τους παίζει…

* Προσέξτε κάτι άλλο… Έφθασε ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί πρόκριση στους 8 ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ο κορυφαίος της ομάδας, ο αλάνθαστος στο σύνολο του Λουτσέσκου, ήταν ο Λευτέρης Λύρατζης! Ένα ακόμη ποδοσφαιρικό δημιούργημα του Δικεφάλου, που ξεκίνησε φέτος ως ο 24ος παίκτης και από την ώρα που μπήκε, είναι κάθε εβδομάδα και 5% καλύτερος. Μπράβο του…

Λύρατζης

* Επίσης… Ο ΠΑΟΚ πήγε και κέρδισε στο Λονδίνο την Τότεναμ χωρίς Λίνο και Βιεϊρίνια που έπαιζαν αριστερά. Πήγε και πέρασε τη Φενέρ στην Τουρκία χωρίς Βιτόλο και Ίβιτς στον άξονα. Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες. Και θα την ξαναγράψουν. Κανείς δεν πρέπει να ασχολείται με τους απόντες.

* Θα πρέπει σε όλη την Ευρώπη, όποιος γράφει και μιλάει για το Conference League, να αποδοκιμάζει την UEFA για την απαξίωση με τη μη χρήση VAR. Απαράδεκτοι! Χθες ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν πέναλτι και… ευτυχώς ο βοηθός δεν έκανε λάθος στο γκολ που σωστά ακυρώθηκε.

* Στις 6/2 ο Μανούχος στο Ιωνικός-Ολυμπιακός. Στις 9/2 ο Μανούχος στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός. Στις 20/2 ο Μανούχος στο Βόλος-Ολυμπιακός. Και τώρα τέταρτος ορισμός στην ίδια ομάδα (Ολυμπιακός-Άρης) μέσα σε τόσο μικρό διάστημα! Γιατί;

* Χθες, η Τούμπα ήταν… ΠΑΟΚ. Μόνο ΠΑΟΚ! Όσοι πήγαν στο γήπεδο έπαιζαν-συμμετείχαν μαζί με την ομάδα! Να μην ξεχνιόμαστε. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε ένα πολύ δύσκολο δρόμο όσον αφορά τον κόσμο και την κερκίδα του. Έναν δρόμο που στο τέλος θα τον δικαιώσει και θα τον βοηθήσει, αλλά μέχρι τότε θα το «παλέψει» πάρα πολύ και θα δοκιμαστεί. Χθες πάντως, έστω και σε αυτό το ποσοστό πληρότητας, το γήπεδο ήταν… ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.