Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ 1-0: Τα ζόρια στην Τούμπα! (vids)

Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ 1-0: Τα ζόρια στην Τούμπα! (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Δανία με 1-0 από τη Μίντιλαντ, δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε, στάθηκε τυχερός στο φινάλε με το δοκάρι των γηπεδούχων και πλέον την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα παίζει... τα ρέστα του για να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι!

H ήττα στην «Herning Arena» δεν μοιάζει καταστροφική για τον ΠΑΟΚ, που καλείται σε μια εβδομάδα στην Τούμπα να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0, αν θέλει να συνεχίσει στους «16» του Europa Conference League.

Μια... κρύα ήττα για τον ΠΑΟΚ από το γκολ του Άντερσον στο 20ο λεπτό, ένα γκολ που τελικά έκανε τη διαφορά, με τη Μίντιλαντ να δείχνει στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ικανοποιημένη με το υπέρ της σκορ, με τον «Δικέφαλο» να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, την εστία του Όλαφσον.

To δικαιότερο αποτέλεσμα μπορεί να ήταν η ισοπαλία, βάσει της γενικής εικόνας, οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν του έκαναν ένα θετικό αποτέλεσμα ως δώρο γενεθλίων, αλλά στην Τούμπα μπορούν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν την πρόκριση.

Με Σβαμπ σε ρόλο αντί-Κούρτιτς

Ένα ερωτηματικό υπήρχε αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Μίντιλαντ. Στο ερώτημα «ποιος θα κληθεί να καλύψει το κενό του Γιάσμιν Κούρτιτς» ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Στέφαν Σβαμπ και μετά από καιρό έδωσε φανέλα βασικού στον Αυστριακό μέσο.

Με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να μένει στον πάγκο, ο Ντάγκλας Αουγκούστο ξεκίνησε μπροστά από το δίδυμο των εσωτερικών μέσων (Τσιγγάρας, Σβαμπ), με τον Λευτέρη Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Σίντκλεϊ στα αριστερά και τους Ίνγκασον-Κρέσπο να συνθέτουν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών.

Στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής επέστρεψε ο Άντρια Ζίβκοβιτς, με τον φορμαρισμένο Αλεξάντρου Μιτρίτσα στα αριστερά, ενώ ο Τσούμπα Άκπομ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Σε 3-4-3 η Μίντιλαντ

Όπως αναμενόταν ο Μπο Χένρικσεν δεν άλλαξε φιλοσοφία για τη Μίντιλαντ που παρατάχθηκε με σύστημα 3-4-3, τον Όλαφσον κάτω από τα δοκάρια και τις τρεις θέσεις των στόπερ να παίρνουν οι Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο και Ζουνίνιο έχοντας πλάγια δεξιά ως μπακ χαφ τον Άντερσον και αριστερά τον Ντιρ. Οι δύο εσωτερικοί χαφ ήταν οι Ονιεντίκα (δεξιά) και Εβάντερ (αριστερά) ενώ μπροστά τους σε πιο προωθημένο ρόλο οι Ίσακσεν (δεξιά) - Σίστο (αριστερά), με αιχμή του δόρατος τον Μπρουμάδο.

Μια ευκαιρία, ένα γκολ…

Στο πρώτο τέταρτο ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την μπάλα στην κατοχή της, έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την αντίπαλη άμυνα και αυτή που απείλησε πρώτη με το σουτ του Ζίβκοβιτς (18’) την εστία της Μίντιλαντ.

Όμως, η πίεση των γηπεδούχων από το πρώτο λεπτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία των Σβαμπ και Αουγκούστο να ανταποκριθούν σωστά στη μεσαία γραμμή, έφεραν και το γκολ για την ομάδα του Μπο Χένρικσεν. Οι παίκτες του έκλεψαν εύκολα την μπάλα, ο Εβάντερ είδε τον προωθημένο Άντερσον να έχει ένα… στρέμμα γήπεδο μπροστά του, έκανε την πάσα στην πλάτη του Σίντκλεϊ και ο Σουηδός φουλ-μπακ με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη γράφοντας το 1-0 (20’).

Η Μίντιλαντ συνέχισε, μετά την επίτευξη του γκολ, να έχει την κατοχή, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να οργανωθεί εκ νέου, ώστε να καταφέρει να βγάλει αντίδραση. Η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» (με τα πορτοκαλί…) κατόρθωσαν να χαμηλώσουν την ένταση και να ρίξουν τον εξωφρενικά γρήγορο ρυθμό που έδιναν οι γηπεδούχοι, αλλά «βραχυκύκλωναν» όποτε έφταναν έξω από την αντίπαλη περιοχή και με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τσιγγάρα (44’) δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Όλαφσον.

Οι αριθμοί του ημιχρόνου

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες ολοκληρωμένες επιθέσεις από τη Μίντιλαντ (9-6), περισσότερες τελικές (5-2), υπέρ του κατοχή της μπάλας (52%-48%), πιο πολλές ολοκληρωμένες πάσες (161-143), αλλά το σημείο που έκανε τη διαφορά, πλην του γκολ από τον Άντερσον, ήταν οι ανακτήσεις της μπάλας, με τους γηπεδούχους να έχουν 18 επιτυχημένες ανακτήσεις και 10 επεμβάσεις, τις διπλάσιες από ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου.

Ανούσια κατοχή του ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ρουμάνος προπονητής έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ, αντί του Μιτρίτσα, κι ο ΠΑΟΚ επιχείρησε (επιτέλους) να ψάξει πάσες στον κενό χώρο που άφηναν οι τρεις στόπερ της Μίντιλαντ παίζοντας πολύ ψηλά την πρώτη ζώνη άμυνας.

Μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Ίσακσεν (50’), η ελληνική ομάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ο Βιεϊρίνια ήρθε από τον πάγκο, αντί του μέτριου απόψε Σβαμπ, για να παίξει για λίγο στο δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και να πάει ο Μπίσεσβαρ στον άξονα. Η Μίντιλαντ έδωσε μέτρα, οπισθοχώρησε, ο Λουτσέσκου συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα φέρνοντας από τον πάγκο Καντουρί και Σοάρες με την άμμο να αδειάζει στην κλεψύδρα και το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ να παραμένει η σωστή τελική πάσα.

Η Μίντιλαντ ξαναφάνηκε στο γήπεδο με το σουτ του Τσαρλς να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη κι ενώ είχαμε φτάσει στις καθυστερήσεις.

MVP: Πανταχού παρών στο χορτάρι της Herning Arena ο Ζόελ Άντερσον, που κατάφερε μέσα σ’ όλα να κρατήσει μακριά από την εστία της ομάδας του τον Άντρια Ζίβκοβιτς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άλλη μια καλή εμφάνιση σ’ ολόκληρο το 90λεπτο από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αν κάτι του έλειψε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα, αντίθετα έχασε πολλά στη μεσαία γραμμή, από τον Στέφαν Σβαμπ.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Από το λάθος του Ινγκασον και αδράνεια στη μεσαία γραμμή ξεκινάει η φάση του 1-0 για τη Μίντιλαντ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Κρεγκ Πόουσον δεν έκανε το μεγάλο λάθος, προσπάθησε να σφυρίξει όσο λιγότερο γινόταν, Άγγλος γαρ, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις χαρίστηκε στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Μίντιλαντ.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Τίποτα δεν έχει τελειώσει για τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση πρόκριση. Ναι μεν η Μίντιλαντ έχει πάρει το προβάδισμα μετά την σημερινή νίκη της, αλλά στην Τούμπα σε μια εβδομάδα όλα μπορούν να συμβούν.

Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Ντιρ (59’ Παουλίνιο), Ονιεντίκα, Εβάντερ (59’ Μάγιερ), Ίσακσεν (70’ Τσαρλς), Σίστο (82’ Μαρόνι), Μπρουμάδο (70’ Λιντ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79’ Καντουρί), Τσιγγάρας, Σβαμπ (69’ Βιεϊρίνια), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (46’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (79’ Σοάρες), Άκπομ (84’ Τσόλακ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα