Conference League: «Ζωντανή» με Λάζαρο η Ανόρθωση, πρωτιά για Παυλίδη - Χατζηδιάκο

Βασίλης Μπαλατσός
Conference League: «Ζωντανή» με Λάζαρο η Ανόρθωση, πρωτιά για Παυλίδη - Χατζηδιάκο

bet365

H Ανόρθωση με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο παραμένει «ζωντανή» για τη πρόκριση, ενώ η Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου «κλείδωσε» την πρωτιά. Πρόκριση για Ρόμα και Μπόντο/Γκλιμτ.

Η ουραγός του 2ου ομίλου Ανόρθωση πανηγύρισε μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Γάνδη, με 1-0 και κρατάει «ζωντανές» τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκρινε το παιχνίδι με γκολ στο 27', σουτάροντας σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου. Οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κράτησε το τρίποντο μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στη Τσεχία η Γιάμπλόνετς και η Άλκμααρ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και με αυτό τον βαθμό η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16» του Conference League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' με τον Κρατοχβίλ, όμως οι Ολλανδοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 44'. Ο Παυλίδης δημιούργησε και ο Εβγέν εκτέλεσε για το τελικό 1-1.

Η Ρόμα επικράτησε εύκολα με 4-0 της Ζόρια Λουχάνσκ και «κλείδωσε» τη πρόκριση της στο Conference League, αποκλείοντας τους Ουκρανούς. Στο 15' ο Κάρλος Πέρεθ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ανοίγοντας το σκορ μετά από ασίστ του Ελ Σαράουι. Στο 33' ο Βερετού έβγαλε τον Ζανιόλο απέναντι από το τέρμα και ο Ιταλός δε λάθεψε, κάνοντας το 2-0 με σουτ. Οι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να κάνουν το 3-0 από το 41' όμως ο Ματσαπούρα απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Βερετού και το 2-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μόλις 30 δευτερόλεπτα χρειάστηκε στο δεύτερο μέρος η Ρόμα για να σκοράρει. Ο Ζανιόλο μετά από ατομική ενέργεια από τα αριστερά «έσπασε» στον Έιμπραχαμ και αυτός προ κενής εστίας έκανε το 3-0. Ο Άγγλος επιθετικός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 75' με εντυπωσιακό «ψαλίδι» έκανε το τελικό 4-0. Οι Ρωμαίοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου με 10 βαθμούς, ενώ η Μπόντο/Γκλιμτ, η οποία κέρδισε τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 2-0, είναι στη κορυφή με ένα βαθμό περισσότερο.

Αποτελέσματα:

Ανόρθωση - Γάνδη 1-0

Γιάμπλονετς - Άλκμααρ 1-1

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Λιντζ 0-1

Μπόντο/Γκλιμτ - ΤΣΣΚΑ Σόφια 2-0

Ράντερς - Κλουζ 2-1

Ρόμα - Ζόρια Λουχάνσκ 4-0

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Γάνδη 10 (5-2)

2. Παρτιζάν 7 (5-3)

3. Φλόρα 5 (5-7)

4. Ανόρθωση 5 (5-8)

Κριτήρια ισοβαθμίας:
1. Μεταξύ τους αγώνες
2. Διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες
3. Συνολική διαφορά τερμάτων
4. Καλύτερη επίθεση
5. Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας
6. Περισσότερες νίκες
7. Εκτός έδρας νίκες
8. Πειθαρχικοί πόντοι
9. Ranking UEFA

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα