Κοπεγχάγη: Το «focus» σε Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς

Βασίλης Μπαλατσός
Κοπεγχάγη: Το «focus» σε Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς

bet365

Η Κοπεγχάγη θα αντιμετωπίσει απόψε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4/11, 22:00) και ο Γενς Θόρουπ έχει καταστρώσει το πλάνο του έχοντας ως πρώτο στόχο την «εξουδετέρωση» των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το «διπλό» στην Κοπεγχάγη καλείται να αντιμετωπίσει απόψε (4/11, 22:00) τους Δανούς στο γήπεδο της Τούμπας για την 4η αγωνιστική του UEFA Europa Conference League. To Gazzetta επικοινώνησε με τον ρεπόρτερ της «Bold», Γιόνας Νταλγκάρντ και σας παρουσιάζει το πλάνο του Γενς Θόρουπ, ο οποίος έχει ως προτεραιότητα την εξουδετέρωση των δυο πιο επικίνδυνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Το «ντεφορμάρισμα» των Δανών

Η Κοπεγχάγη ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν «χτίζοντας» εντυπωσιακό αήττητο σερί 15 αγώνων. Πιο συγκεκριμένα από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μέχρι και το παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Conference League, οι Δανοί μέτρησαν τρεις ισοπαλίες και δώδεκα νίκες!

Από εκεί και πέρα η Κοπεγχάγη άρχισε να «ξεφουσκώνει». Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η απώλεια των δυο βασικών της χαφ, Ράσμουκ Φαλκ και Κάρλος Ζέκα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια οι Δανοί έχουν δυο ισοπαλίες με ομάδες χαμηλότερης «ταχύτητας», μια ήττα από τον ΠΑΟΚ, μια ήττα, στο ντέρμπι με τη Μπρόντμπι, ενώ κατάφεραν να κερδίσουν μόνο το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (31/10) κόντρα στην ουραγό Βέιλε.

Μπορεί η Κοπεγχάγη να αγωνίστηκε κόντρα στην κατά τεκμήριο χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος της Δανίας, όμως ο Θόρουπ δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει ροτέισον ενόψει του παιχνιδιού της Τούμπας. Εκτός του τιμωρημένου Λούκας Λεράγκερ, οι υπόλοιποι βασικοί χρησιμοποιήθηκαν κανονικά.

Ο Δανός τεχνικός δεν ρίσκαρε ούτε στον άσο. Ο Γκραμπάρα είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη θα αγωνιστεί ο δεύτερος τερματοφύλακας, Γιόνσον. Ο Θόρουπ επέλεξε να μη δώσει χρόνο στον Σουηδό κίπερ στο παιχνίδι με την ουραγό, δείγμα της εμπιστοσύνης που (δεν) έχει στον δεύτερο τερματοφύλακα της ομάδας του.

Το πλάνο του Θόρουπ

H Κοπεγχάγη αναμένεται να στηθεί στην Τούμπα με μια αμιγώς αμυντική τακτική. Ο Γενς Θόρουπ έχει πλήρη επίγνωση για την ατμόσφαιρα της Τούμπας και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ανοίξει ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Ο Δανός τεχνικός από το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε δυο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον σκόρερ και «σεβιτόρο» της αναμέτρησης Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον ιθύνοντα νου της ομάδας, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Όσον αφορά τα άκρα ο Θόρουπ αναμένεται να επιχειρήσει να «κλειδώσει» τις πτέρυγες με τον 18χρονο Ουίλιαμ Μπόβινγκ αριστερά και τον δεξιό μπακ, Κέβιν Ντικς να χρησιμοποιείται σε ρόλο δεξιού χαφ.

Ο Δανός τεχνικός στο πλαίσιο της «θωράκισης» του άξονα υπό τον φόβο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα «επιστρατεύσει» τον Γενς Στέιτζ στο πλευρό του Λούκας Λεράγκερ, αντί του Αντρί Μπάλντουρσον που αγωνίστηκε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Conference League. O Θόρουπ επιθυμεί τρεξίματα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και για αυτό θα αξιοποιήσει τους δυο πιο ταχυδυναμικούς χαφ του.

Η Κοπεγχάγη αναμένεται να παραταχθεί σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Γιόνσον κάτω από τα δοκάρια και τους Άνκερσεν - Κοτσαλάβα - Μπόιλσεν - Κρίστιανσεν, μπροστά του. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Λεραγκέρ - Στέιτζ, με τον Μπιέλ να έχει έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Ντικς θα είναι δεξιά, ο Μπόβινγκ αριστερά, ενώ ο Βιντ θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Ο πολυθεσίτης Ντικς και το «τρικ»

Παίκτης «κλειδί» στο πλάνο του Γενς Θόρουπ είναι ο Κέβιν Ντικς. Ο 25χρονος Ολλανδός ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει λύσεις στον προπονητή του σε πέντε (!) διαφορετικές θέσεις. Συγκεκριμένα στην καριέρα του έχει αγωνιστείς ως δεξί μπακ (κυρίως), σέντερ μπακ, αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ και δεξί εξτρέμ.

Απόψε ο Ντικς αναμένεται να παίξει ως δεξιός ακραίος χαφ μπροστά από τον Άνκερσεν, όμως το πλάνο του Δανού τεχνικού περιλαμβάνει ένα «τρικ». Συγκεκριμένα ο Ντικς αναμένεται να αλλάζει θέσεις μέ τον Στέιτζ. Ο Ολλανδός θα έρχεται εσωτερικά ως χαφ, με τον Δανό μέσο να βγαίνει στο δεξί άκρο.

Ο Ντικς φέτος μετράει 24 συμμετοχές, έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ. Ομολογουμένως εντυπωσιακά νούμερα για αμυντικό.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα