ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Κοπεγχάγης

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Κοπεγχάγης

bet365

Την Κοπεγχάγη των Κάρλος Ζέκα και Μάριου Οικονόμου θα βρει στους ομίλους του Conference League ο ΠΑΟΚ.

Στη Δανία η κυριαρχία της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η Κοπεγχάγη ωστόσο δεν αρκείται στα 13 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, αφού φιλοδοξεί να διαγράψει μία αξιοπρεπή πορεία στους ομίλους του Conference League.

Την περασμένη σεζόν η Κοπεγχάγη δεν κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση και είδε την Μπρόντμπι να παίρνει την πρώτη θέση με 6 βαθμούς διαφορά. Μετράει 13 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Δανίας.

Οι Σκανδιναβοί κάθε άλλο παρά άγνωστοί είναι για την ελληνική ομάδα. Τη σεζόν 2007-08 ο Παναθηναϊκός είχε διασταυρώσει τα ξίφη του με την Κοπεγχάγη, νικώντας με 1-0 για τους ομίλους του UEFA Cup. Επειτα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά το 2010, αλλά για τους ομίλους του Champions League. Η Κοπεγχάγη και στα δύο παιχνίδια απέναντι στους «πράσινους» πήραν νίκες με 2-0 στο ΟΑΚΑ και 3-1 στο «Πάρκεν». Ο ΠΑΟΚ θα είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Κοπεγχάγη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα του Γες Τόρουπ προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League, αφού κατάφερε να αποκλείσει τις Σίβασπορ, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και Τορπέντο Ζοντίνο.

Μεγάλο αστέρι της ομάδας της Δανίας είναι ο 22χρονος επιθετικός της, Γιόνας Όλντερ Βιντ, ο οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες του συλλόγου και με την πρώτη ομάδα έχει καταφέρει να πετύχει 40 γκολ σε 96 παιχνίδια, μοιράζοντας μάλιστα και 22 ασίστ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, και ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος αποτελεί τον αρχηγό της Κοπεγχάγης. Ο Έλληνας διεθνής χαφ, με την ποδοσφαιρική του ποιότητα αλλά πολύ περισσότερο και με τον τρομερό χαρακτήρα του, έχει καταφέρει να είναι τόσο αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Εως τώρα έχει καταγράψει 176 συμμετοχές, με 8 γκολ και 12 ασίστ.

Το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα είναι έντονο, καθώς εκτός του Ζέκα, αγωνίζεται και ο Μάριος Οικονόμου. Ο 28χρονος πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, αγωνίζεται από τον Σεπτέμβρη του 2020 στην ομάδα της Δανίας, μετρώντας 16 παιχνίδια στα πόδια του μέχρι σήμερα.

Φέτος η Κοπεγχάγη δαπάνησε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ της αποκτώντας τους Λούθερ Σινγκ (επιθετικός), Νταβίντ Κοτσολάβα (στόπερ), Λούκας Λέραγκερ (μέσος) και Καμίλ Γκαμπράρα (τερματοφύλακας). Από την άλλη η πιο ηχηρή της αποχώρηση ήταν αυτή του δεξιού μεσοεπιθετικού Μοχάμεντ Νταράμι, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ στον Άγιαξ. Επίσης και ο αμυντικός Βίκτορ Νέλσον, έφερε χρήματα στην Κοπεγχάγη με την μεταγραφή του στην Γαλατασάραϊ, η οποία κόστισε 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ως έδρα έχει το στάδιο Πάρκεν χωρητικότητας 38.065 θεατών

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα