Είναι ξεκάθαρα το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς…

Είναι ξεκάθαρα το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς…

Είναι ξεκάθαρα το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από τώρα για τον δεύτερο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ριέκα την ερχόμενη Πέμπτη και καταγράφει όλα όσα διακυβεύονται σε αυτή την αναμέτρηση για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ούτε που με ενδιαφέρει ποια ομάδα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ

Δεν απασχολεί καθόλου σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετέχει ο ΠΑΟΚ.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν φορτώνεται ο οποιοσδήποτε εντός ομάδας με μεγαλύτερη πίεση. (Στο κάτω-κάτω αυτοί οι παίκτες αντεπεξέρχονται καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες…).

Είναι εντελώς αδιάφορο ότι βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο και αυτό θα είναι για τον ΠΑΟΚ το τέταρτο μόλις επίσημο παιχνίδι του.

Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να βρει τον τρόπο για να προκριθεί στην Ευρώπη. Δεν απασχολεί το πώς, το σκορ, ποιοι θα παίξουν και πόση ώρα, αν θα κερδίσουν στην παράταση ή στα πέναλτι.

ΠΑΟΚ-Ριέκα

Ο αγώνας για τον οποίο ήδη προετοιμάζονται, είναι ο σημαντικότερος της χρονιάς. Ξεκάθαρα...

Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη παίζει για:

  • Την ηρεμία του! Την βάζω πάνω-πάνω αφουγκραζόμενος το κλίμα που υπάρχει και την σημασία που ΠΑΝΤΑ έχει αυτό για τον ΠΑΟΚ.
  • Τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Λουτσέσκου για να δώσει και σ’ αυτή την ομάδα τη νοοτροπία του νικητή. (Με πρόκριση και ηρεμία, θα χρειαστεί 20-25 ημέρες. Με αποτυχία και εκνευρισμό, θα χρειαστεί 2-3 μήνες. Θα τα καταφέρει ο Ρουμάνος όσα εμπόδια και αν συναντήσει. Ο χρόνος παίζεται…)
  • Τον αριθμό των αγώνων του. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτή την ομάδα και τις ισορροπίες της να έχει πολλά ματς και όχι μόνο ένα την εβδομάδα, αρκεί βέβαια να ενισχυθεί στοιχειωδώς με 3 ακόμη παίκτες, που… ΔΕΝ γίνεται να μην ενισχυθεί.
  • Παίζει και για όλα τα άλλα τα… γνωστά, τα χιλιογραμμένα. Για το ranking του, για το πρεστίζ, για κάποια έσοδα που πλέον δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το παρόν και το μέλλον, για αυτή την όποια υπεραξία δίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση στο ρόστερ του και για όλα τα άλλα που γνωρίζει ο κόσμος.

Τόσα πολλά απο ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ματς! Ποιο άλλο παιχνίδι μέσα στη χρονιά που έρχεται θα σημαίνει τόσα πολλά μαζί;

Έτσι απλά και ξεκάθαρα, αδιαφορώντας για το βάρος που φορτώνονται όλοι όσοι είναι στον ΠΑΟΚ. Απ’ ότι φαίνεται, αλλιώς δεν καταλαβαίνουν! Τελικούς θέλετε; Πάμε με τελικούς από τον Αύγουστο, πάμε για ματς χωρίς αύριο…

Ο Λουτσέσκου

Ένα ματς-μια χρονιά με περισσότερη ηρεμία, με περισσότερα παιχνίδια, με καλύτερο κλίμα, με περισσότερα έσοδα, με τον ΠΑΟΚ και πάλι… κάπου μέσα στον ευρωπαϊκό χάρτη. Ένα ματς-βαρίδιο για προπονητή και παίκτες-προσωπικότητες που γουστάρουν τέτοιες καταστάσεις.

Άντε να δούμε…

- Για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ ντρέπομαι να γράψω το οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε πληροφορία προκαλεί τρελό εκνευρισμό. Απορώ με όσους δεν καταλαβαίνουν ότι μετά από τόσο καιρό, ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται για πληροφορίες και για σχόλια. Οι συμφωνίες και οι ανακοινώσεις απασχολούν και τίποτα άλλο. Συμμερίζομαι και εγώ πλέον τον τεράστιο εκνευρισμό των φιλάθλων.

Προσωπικά δεν μπορούσα να προβλέψω ότι η ομάδα που ξεκίνησε μεταγραφικά και στις πρώτες εβδομάδες είχε κλείσει δυο ενδεκαδάτους παίκτες εκατομμυρίου, άλλον έναν ποδοσφαιριστή που έκλεινε ένα κενό και δύο σημαντικές ανανεώσεις συμβολαίων, θα κατάφερνε να κολλήσει με τέτοιο τρόπο εδώ και 35 ημέρες!! Το γιατί κόλλησε το σύστημα που ξεκίνησε καλά με βάση τα «θέλω» του Λουτσέσκου, έχει αποδειχθεί. Με μεγάλη επιείκεια χρησιμοποιώ τη λέξη… ασυνεννοησία μεταξύ του προπονητή και του «σκάουτινγκ». Είμαι πάντα καλοπροαίρετος και δεν σκέφτομαι άλλα πράγματα. Αν αποδειχθεί οτιδήποτε άλλο, ο Ιβάν Σαββίδης που πριν 20 ημέρες ζήτησε από ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους της ομάδας να δουλεύουν για να υποστηρίζουν τον Λουτσέσκου, οφείλει να δει τι ακριβώς συνέβη και να αποφασίσει για τη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ έχασε 5 ολόκληρες εβδομάδες μέσα στο κατακαλόκαιρο και «κατάφερε» στις 22 Αυγούστου να έχει πολλά περισσότερα ανοικτά μέτωπα σε σχέση με τον Ιούλιο. Η πίεση πλέον είναι τεράστια, οι ημέρες λίγες, τα μέτωπα με προσθήκες και πιθανές αποχωρήσεις έγιναν πάνω από δέκα, άρα διαμορφώνεται ένα σκηνικό όπου και τα λάθη είναι πιο πιθανά.

Έστω και έτσι η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί. Άλλο οι μεταγραφές, άλλο οι προκρίσεις. Τις καλοκαιρινές προκρίσεις δεν τις κατακτάς με μεταγραφές. Κανείς δεν τις εγγυάται με δυο παίκτες παραπάνω. Αυτοί που είναι πρέπει να τα καταφέρουν γιατί έτσι και αλλιώς είναι καλύτεροι, πιο έμπειροι, πιο ποιοτικοί των αντιπάλων. Μετά, όσοι θα έρθουν (δεν γίνεται να είναι λιγότεροι από 3-4 ποιοτικοί παίκτες) θα προσπαθήσουν να κάνουν τον ΠΑΟΚ καλύτερο σε όλη τη σεζόν που ξεκίνησε, αλλά και τις χρονιές που ακολουθούν.

Γιατί οι μεταγραφές γίνονται για ολόκληρες χρονιές και όχι για 1-2 βραδιές…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.