Euro 2024: Ωρα... κλήρωσης των ομίλων για την τελική φάση

Newsroom
euro2024
Σήμερα στις 19.00 στο Elbphilharmonie του Αμβούργου θα καταρτιστούν οι 6 όμιλοι της τελικής φάσης του Euro 2024. Στη διαδικασία θα συμμετέχουν κι οι 12 επιλαχούσες ομάδες των play-offs μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα.

Σήμερα το απόγευμα (19:00, ζωντανά από την ΕΡΤ) στο Elbphilharmonie του Αμβούργου, όπου θα καταρτιστούν οι 6 όμιλοι της τελικής φάσης του Euro 2024.

Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν 21 ομάδες, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Ωστόσο στη διαδικασία θα είναι παρούσες κι οι 12 επιλαχούσες, που θα παίξουν στα play-offs του προσεχούς Μαρτίου - μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα (Νικητής play-off C). Η ομάδα του Πογιέτ αντιμετωπίζει το Καζακστάν (εντός έδρας) και εν συνεχεία θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο (εκτός έδρας).

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, βάσει των οποίων θα κληρωθούν στους ομίλους. Οι νικήτριες των play-offs έχουν καταλάβει τις τρεις τελευταίες θέσεις του 4ου γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Ιταλία, την Σερβία και την Ελβετία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας για τους ομίλους του Euro 2024

1ο: Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία
2ο: Ουγγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Δανία, Αλβανία, Αυστρία
3ο: Ολλανδία, Σκωτία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία
4ο: Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, Νικητής play-off A, Νικητής play-off B, Νικητής play-off C

Διαδικασία κλήρωσης

Οι Εθνικές θα κληρωθούν σε 6 ομίλου των 4 ομάδων με βάση τα σχηματισμένα γκρουπ δυναμικότητας. Η Γερμανία δεν θα κληρωθεί, αλλά θα καταλάβει τη θέση 1 του 1ου ομίλου και στη συνέχεια θα κληρωθούν στους υπόλοιπους ομίλους οι Εθνικές Ομάδες που ακολουθούν. Για να καθοριστεί η θέση μιας Εθνικής Ομάδας εντός του ομίλου στον οποίο θα κληρωθεί, θα διενεργείται μια δεύτερη κλήρωση για την αντιστοίχιση της θέσης της (από το 1 έως το 4). Η διαδικασία της κλήρωσης θα αρχίσει από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα ακολουθήσουν, κατά σειρά, τα υπόλοιπα.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro 2024

Σε δέκα γερμανικές πόλεις θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 από τις 14 Ιουνίου (Μόναχο) μέχρι τις 14 Ιουλίου (Βερολίνο). Δείτε αναλυτικά ποιες είναι, τα ονόματα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους:

Βερολίνο: Olympiastadion Berlin (70.000)
Κολωνία: Cologne Stadium (47.000)
Ντόρτμουντ: BVB Stadion Dortmund (66.000)
Ντίσελντορφ: Düsseldorf Arena (47.000)
Φρανκφούρτη: Frankfurt Arena (48.000)
Γκελσενκίρχεν: Arena AufSchalke (50.000)
Αμβούργο: Volksparkstadion Hamburg (50.000)
Λειψία: Leipzig Stadium (42.000)
Μόναχο: Munich Football Arena (67.000)
Στουτγάρδη: Stuttgart Arena (54.000)

@Photo credits: INTIME
 

EURO Τελευταία Νέα