Κιάερ: «Δεν θέλω να με λένε ήρωα, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω με τον Έρικσεν»

Κιάερ: «Δεν θέλω να με λένε ήρωα, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω με τον Έρικσεν»

Κώστας Τόπας
Κιάερ: «Δεν θέλω να με λένε ήρωα, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω με τον Έρικσεν»
Ο αμυντικός της Μίλαν, Σίμον Κιάερ μίλησε για το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν αλλά και για την ψυχραιμία που είχε εκείνη τη στιγμή για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του.

Το συμβάν με τον Κρίστιαν Έρικσεν καθήλωσε όλο τον κόσμο τη στιγμή της κατάρρευσής του στο γήπεδο στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία, στο Euro.

Ο Σίμον Κιάερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον συμπατριώτη του.. Αντιλήφθηκε πρώτος τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Κρίστιαν Έρικσεν.

«Δεν θέλω να με λένε ήρωα. Εκανα απλώς αυτό που έπρεπε να κάνω, χωρίς να το σκέφτομαι, όπως θα το έκανε κάποιος άλλος. Ηταν μια ιστορική μέρα για όλους εμάς τους Δανούς. Ο πρώτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο σπίτι μας. Τότε συνέβη αυτό που έγινε. Είχα την ετοιμότητα να παραμείνω διαυγής, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου.

Ηταν μια ομαδική προσπάθεια, προφανώς θα κάναμε το ίδιο αν ήταν αντίπαλος. Αυτό είναι όλο. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο Κρίστιαν είναι καλά τώρα. Μόνο αυτό είναι σημαντικό. Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ. Το ένστικτο με καθοδήγησε και έκανα αυτό που έπρεπε, αυτόματα. Ηταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό, ελπίζω να είναι και η τελευταία», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Corriere della Sera ο 32χρονος στόπερ της Μίλαν.

 

EURO Τελευταία Νέα