Ελβετία - Ισπανία: Μπαίνουν με φόρα στα προημιτελικά!

Ελβετία - Ισπανία: Μπαίνουν με φόρα στα προημιτελικά!
Ελβετία και Ισπανία δίνουν ραντεβού πρόκρισης στο «Κρεστόβσκι» της Αγίας Πετρούπολης (19.00- ΑΝΤ-1), με τους Ιβηρες να μπαίνουν... υποψιασμένοι μετά το σοκ της Γαλλίας.

Ελβετία και Ισπανία τα λένε στο «Κρεστόβσκι» της Αγίας Πετρούπολης (19.00- ΑΝΤ-1) με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ελβετοί έκαναν την έκπληξη κόντρα στη Γαλλία και οι Ιβηρες προέρχονται από δυο σερί πεντάρες.

  • Για νέα υπέρβαση η Ελβετία

O Ζόμερ έκανε την επέμβαση της ζωής του, πέταξε τη Γαλλία στο καναβάτσο (5-4 πεν., 3-3 κ.α.) κι έστειλε την Ελβετία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του EURO. Οι Ελβετοί έκαναν την ανατροπή του τουρνουά, αφού σε πέντε λεπτά μετέτρεψαν το 1-3 σε 3-3! Δεύτερη διαδοχική φορά που η ομάδα του Πέτκοβιτς πέτυχε τρία γκολ, όταν στα 15 προηγούμενα ματς σε EURO δεν είχε ποτέ περισσότερα από δυο.

Ο Σεφέροβιτς βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ, έχει τρία γκολ στα δυο τελευταία ματς του τουρνουά και θέλει να σκοράρει να φτάσει ένα... στοιχειωμένο ρεκόρ του Χούτζι από το Μουντιάλ του 1954 (γκολ σε τρία σερί ματς).

Είναι η πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είχαν προηγηθεί τρεις σε Μουντιάλ, όπου η Ελβετία έχει μια νίκη (2010). «Δεν μένουμε στην πρόκριση επί της Γαλλίας. Δεν πετύχαμε κάτι σημαντικό για να χαλαρώσουμε τώρα. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο πεινασμένοι για να προκριθούμε στα ημιτελικά», τόνισε ο Πέτκοβιτς, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον εξαιρετικό Τσάκα.

  • Δυο σερί πεντάρες η Ισπανία

Η «εφτάψυχη» Κροατία επέστρεψε από 3-1 σε 3-3 στο 90+2', πάλεψε στην παράταση, αλλά η Ισπανία με ιστορικό Μοράτα (Νο1 Ισπανός σκόρερ σε Euro) σφράγισε την πρόκριση στους «8». Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα με δύο σερί πεντάρες σε τελική φάση Eurο. Το τελικό 5-3 ήταν το σκορ του απόλυτου θρίλερ στο φετινό Euro, που έστειλε τους Ταύρους στους «8».

«Δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα που αρέσουν στον κόσμο, αλλά σαν μπλοκ, όπως πρεσάρουν και βγαίνουν στην επίθεση, είναι μία από τις καλύτερες στο Euro» τόνισε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος πιστεύει πως η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του EURO.

Ο Μοράτα δημιουργεί φάσεις, ο Φεράν Τόρες έχει σκοράρει σε δυο σερί παιχνίδια και οι Ισπανοί επέστρεψαν δυναμικά στα μεγάλα ραντεβού. Οσο για την παράδοση κόντρα στην Ελβετία, οι Ιβηρες έχουν χάσει μόλις σε ένα ματς σε 22 αναμετρήσεις (16 νίκες), στο Μουντιάλ του 2010.

 

EURO Τελευταία Νέα