Euro 2020: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στους «8»; (poll)

Euro 2020: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στους «8»; (poll)
Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε, η τελική ευθεία των νοκ-άουτ πλησιάζει (26/6) και το Gazzetta σάς καλεί να ψηφίσετε τις ομάδες που θα κάνουν το επόμενο βήμα για τα προημιτελικά.

Η εκκίνηση στο Euro 2020 μπορεί να άργησε ένα καλοκαίρι, αλλά άξιζε τον κόπο. Αφού ο Κρίστιαν Έρικσεν βγήκε νικητής από την πιο δύσκολη μάχη, στην πιο εφιαλτική στιγμή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο ίδιος, οι ποδοσφαιριστές και οι (τηλε)θεατές, η διοργάνωση συνεχίστηκε με αμείωτη δράση, υπέροχα γκολ, σασπένς για την πρόκριση μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Μεγάλες εμφανίσεις από μεγάλους παίκτες, ρεκόρ και φυσικά, κόσμος στις εξέδρες σε 11 διαφορετικές πόλεις, εικόνες που είχαν λείψει από την (ποδοσφαιρική) ζωή μας, σε ένα συνολικό πακέτο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως παρακολουθούμε το καλύτερο Euro μετά από πολλά χρόνια.

Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στα νοκ-άουτ. Στο κυρίως πιάτο της διοργάνωσης, στη διαδικασία από την οποία θα προκύψει η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και οι διασταυρώσεις στους «16» δίνουν από νωρίς το προαίσθημα πως όσα θετικά «συστατικά» αναφέρθηκαν παραπάνω θα τα βρούμε μπροστά μας σε... πολλαπλάσιο βαθμό.

Όλα τα παραδοσιακά φαβορί εξαασφάλισαν την πρόκριση και βρίσκονται στη γραμμή της αφετηρίας. Κάποια θα κοντραριστούν μεταξύ τους από την αρχή για ένα εισιτήριο, όπως θα συμβεί στο πολυαναμενόμενο Αγγλία-Γερμανία στο «Γουέμπλεϊ» (29/6, 19:00) ή στο Βέλγιο-Πορτογαλία (27/6, 22:00).

Ιταλία, Γαλλία έχουν συγκριτικά το πιο εύκολο έργο, Ολλανδία και Ισπανία ελαφρώς δυσκολότερο κόντρα σε Τσεχία και Κροατία αντίστοιχα, ενώ δύο ισοδύναμες «μάχες» βάζουν και τα αουτσάιντερ στο παιχνίδι της διάκρισης στο φετινό Euro.

Ποιες, όμως, θα είναι οι οκτώ που θα πλησιάσουν ένα βήμα πιο κοντά στην κούπα; Το Gazzetta σας καλεί σε ψηφοφορία, για την ομάδα που θα προκριθεί από το καθένα από τα οκτώ ζευγάρια των «16». Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια λάβετε μέρος στο Poll.

Σάββατο 26/6
Ουαλία – Δανία (19:00, “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, Αμστερνταμ)

Ιταλία - Αυστρία (22:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

Κυριακή 27/6
Ολλανδία – Τσεχία (19:00, “Πούσκας Αρένα”, Βουδαπέστη)

Βέλγιο – Πορτογαλία (22:00, “Λα Καρτούχα”, Σεβίλλη)

Δευτέρα 28/06
Κροατία – Ισπανία (19:00, “Πάρκεν”, Κοπεγχάγη)

Γαλλία – Ελβετία (22:00, “Αρένα Νασιοναλά”, Βουκουρέστι)

Τρίτη 29/6
Αγγλία – Γερμανία (19:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

Σουηδία – Ουκρανία (22:00, “Χάμπτεν Παρκ”, Γλασκώβη)

Loading...

 

EURO Τελευταία Νέα