Σουηδία - Πολωνία 3-2: Πρώτη και καλύτερη με γκολ στο τέλος! (vid)

Σουηδία - Πολωνία 3-2: Πρώτη και καλύτερη με γκολ στο τέλος! (vid)

Με γκολ του Κλάεσον στο 93' η Σουηδία νίκησε 3-2 την Πολωνία κι έκοψε τα όνειρα κορυφής της Ισπανίας!

Μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Ζλάταν, αλλά αυτή η Σουηδία μπορεί να ονειρεύεται πολλά! Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 3-2 της Πολωνίας, πέτυχαν τη δεύτερη νίκη στον όμιλο και πήραν την πρωτιά, αφήνοντας εκτός την παρέα του Λεβαντόφσκι! Κι όμως για να έρθει αυτό το απίθανο σενάρια, χρειάστηκε το γκολ του Κλάεσον στις καθυστερήσεις. Έτσι, η ομάδα του Γιάνε Αντερσον τερμάτισε στην κορυφή και απέφυγε τους Κροάτες, ενώ θα παίξει τελευταία στην επόμενη φάση, την ερχόμενη Τρίτη (29/06), κερδίζοντας ανάσες...

Οι Σκανδιναβοί μπήκαν δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια τους. Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ με όμορφη ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) την ομάδα του. Την υπεροχή των Σουηδών ήρθε να «σπάσει» η τρομερή διπλή ευκαιρία των Πολωνών στο 17΄.

Μοιραίος ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις στην ίδια φάση, έστειλε με κεφαλιές την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Η Σουηδία δεν επηρεάστηκε, είχε την κατοχή, πίεσε, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο.


Στην επανάληψη οι Πολωνοί μπήκαν δυνατά στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο ματς, ωστόσο ο Ρόμπιν Όλσεν ήταν εντυπωσιακός με δυο σωτήριες επεμβάσεις στο ενεργητικό του έπειτα από σουτ των Ζιελίνσκι (47΄) και Κριχόβιακ (52΄).

Οι Σουηδοί απάντησαν στο 59΄. Ο Κουλουσέφσκι έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έστρωσε την μπάλα στον Φόρσμπεργκ ο οποίος με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-0

Αντίδραση της Πολωνίας...

Η Πολωνία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και πήρε το «όπλο» του ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο επιθετικός της Μπάγερν με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό μείωσε στο 61ο λεπτό σε 2-1 για την ομάδα του Πάουλο Σόουζα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της.

Ο Σβίερτσοκ στο 66' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε γιατί από το τσεκ που έγινε από το VAR διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οφσάιντ.

Ο «Λέβα» χτύπησε ξανά στο 84ο λεπτό και ισοφάρισε για την Πολωνία σε 2-2, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες ελπίδες στην ομάδα του για την τρίτη θέση σε εκείνο το σημείο και κλέβοντας την πρωτιά από τη Σουηδία.

... χτύπημα κορυφής ο Κλάεσον!

Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε. Κι αυτό γιατί ο Βίκτορ Κλάεσον στο 90+4', στην τελευταία φάση του ματς, χάρισε στους Σκανδιναβούς τη νίκη (3-2) και την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου.

Έτσι ο Μάρκους Μπεργκ, ο Ρόμπιν Όλσεν και η παρέα τους περιμένουν αντίπαλο στους 16, αντίθετα οι Πολωνοί έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68΄Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77΄Κλάεσον), Κουάισον (55΄Κουλουσέφσκι), Ίσακ (68΄Μπεργκ).

Πoλωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄ Ζβίετσοκ), Κριχόβιακ (78΄Πλακέτα), Κλιχ (73΄Κοζλόφσκι), Πούχαζ (46΄Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα