Γερμανία - Πορτογαλία 1-0: Πρωταθλήτρια Ευρώπης U21 η Μάνσαφτ με Νμέτσα

Γερμανία - Πορτογαλία 1-0: Πρωταθλήτρια Ευρώπης U21 η Μάνσαφτ με Νμέτσα
H Γερμανία νίκησε 1-0 την Πορτογαλία στον τελικό της Λιουμπλιάνα με το γκολ του Λούκας Νμέτσα και κατέκτησε το τρίτο Euro U21.

Είναι από τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Όχι όλοι σίγουρα, αλλά κάποιοι εξ αυτών θα στελεχώσουν και τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες των Ανδρών. Ο τελικός του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε επίπεδο Κ21 ετών διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής (6/6) στο Στόζιτσε της Λιουμπλιάνα.

Η Γερμανία κατέκτησε το τρίτο της τρόπαιο - το πρώτο ήταν το 2009 και το δεύτερο το 2017 - επικρατώντας 1-0 της Πορτογαλίας, η οποία όπως το 1994 και το 2015 έφτασε στην πηγή, δίχως να καταφέρει να πιει νερό.

Ο φορ που αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Άντερλεχτ ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι, Λούκας Νμέτσα, σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 49ο λεπτό.

Ο Ρίντλε Μπάκου της Βόλφσμπουργκ έβγαλε την εξαιρετική πάσα και ο Νμέτσα, άνοιξε το κοντρόλ και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Ντιόγκο Κόστα της Πόρτο.

H Σελεσάο είχε τη μεγάλη ευκαιρία ν' ανοίξει εκείνη το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ντάνι Μότα πέρασε εξαιρετική κάθετη για τον Βιτίνια, ο οποίος θέλει με διαδοχικές ντρίμπλες να μπερδέψει τους Γερμανούς, αλλά στο τέλος αυτό που κατάφερε καθυστερώντας, ήταν να μπερδευτεί ο ίδιος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Κουντς): Ντάμεν, Μπάκου, Πίπερ, Σλέτερμπεκ, Ράουμ, Μαίερ, Ντορσχ (86' Γιάνελτ), Βιρτς (68' Αντεγέμι), Οτζκάν (90+2' Σταχ), Μπερίσα (68' Μπόυρκαρτ), Νμέτσα (85' Γιάκομπς).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρουί Ζόρζε): Κόστα, Νταλότ, Κεϊρός, Λέιτε, Κόντε (86' Γκονσάλο Ράμος), Φλορεντίνο (83' Ζέντσον Φερνάντες), Βιτίνια (59' Ζότα), Βιέιρα, Μπραγκάνσα, Ντάνι Μότα (46' Ραφαέλ Λεάο), Τιάγκο Τομάς.

Η χρυσή βίβλος

Ισπανία 5

Ιταλία 5

Γερμανία 3

Αγγλία 2

Ολλανδία 2

*Σοβιετική Ένωση 2

Γαλλία 1

Σουηδία 1

Τσεχία 1

*Γιουγκοσλαβία 1

 

EURO Τελευταία Νέα