Τα πιτσιρίκια που ετοιμάζονται να «λάμψουν» στο Euro

Τα πιτσιρίκια που ετοιμάζονται να «λάμψουν» στο Euro
Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, που βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πέδρι (Ισπανία)

Αν και δεν είχε κλείσει καν τα 18 του χρόνια το περασμένο καλοκαίρι, όταν πήγε στην Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός χαφ πήρε φανέλα βασικού στην πρώτη του σεζόν στο Καμπ Νου. Συνολικά 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε φέτος ο Πέδρι, με αποτέλεσμα τον περασμένο Μάρτιο να ανοίξει για εκείνον η πόρτα της εθνικής Ισπανίας. Ο 18χρονος άσος της Μπαρτσελόνα έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Ελλάδα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ και από τότε ο Λουίς Ενρίκε τον εμπιστεύεται διαρκώς. Το συμπεριέλαβε στην αποστολή των 24 ποδοσφαιριστών των «φούριας ρόχας» και ο Πέδρι αναμένεται να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή, είτε ως βασικός, είτε προερχόμενος από τον πάγκο.

Πεδρι

Τζουντ Μπέλινγχαμ (Αγγλία)

Τα 23 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι η Ντόρτμουντ στην Μπέρμιγχαμ για να τον αποκτήσει, τον κατέστησαν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο 17χρονο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ο Μπέλινγχαμ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και εξελίχθηκε σε βασικό «γρανάζι» της μεσαίας γραμμής. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, ο οποίος τον πήρε από τα μικρότερα κλιμάκια της Αγγλίας και τον κάλεσε στην εθνική ανδρών. Ο χαφ της Ντόρτμουντ πήρε το... βάπτισμα του πυρός με τα «λιοντάρια» τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, ενόψει Euro, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο απέναντι στην Αυστρία.

Μπέλινγχαμ

Τζαμάλ Μουσιάλα (Γερμανία)

Πολύς λόγος έγινε το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με την εθνική ομάδα που θα επιλέξει ο 18χρονος άσος. Αν και τον περασμένο Νοέμβριο αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Αγγλίας U21 (μεγαλωμένος στο Λονδίνο), τελικά ο Μουσιάλα άλλαξε... στρατόπεδο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η μεταγραφή του στην Μπάγερν, με τον ίδιο τελικά να καταλήγει στη χώρα που έχει γεννηθεί, τη Γερμανία. Μόλις το Μάρτιο κλήθηκε για πρώτη φορά στη «νασιοναλμανσάφτ» από τον Γιόακιμ Λεβ, πραγματοποιώντας δύο εμφανίσεις με την εθνική ομάδα. Κρίνοντας και από τις εμφανίσεις του με τους Βαυαρούς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον πήρε στην αποστολή για το Euro, με τον Μουσιάλα να δίνει επιπλέον λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Μουσιάλα

Μπουκαγιό Σάκα (Αγγλία)

Από τις ακαδημίες της Άρσεναλ, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2018, διαγράφοντας στη συνέχεια ανοδική πορεία. Τις πρώτες του ευκαιρίες τις πήρε από τον Ουνάι Έμερι, όμως ο Μικέλ Αρτέτα ήταν αυτός που τον έκανε βασικό και από αριστερό μπακ το μετέτρεψε σε εξτρέμ. Αν και οι γονείς του είναι Νιγηριανοί, ο Σάκα επέλεξε από μικρός τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων της Αγγλίας, όπου είναι και γεννημένος. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ τον κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών της χώρας, με τον 19χρονο άσο να αγωνίζεται ως βασικός στα παιχνίδια του Nations League. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «λιονταριών» τον πήρε στην αποστολή για το Euro, με τον Σάκα να του προκαλεί... πονοκεφάλους από τo πρώτο κιόλας φιλικό. Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτό με την Αυστρία και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σάκα

 

EURO Τελευταία Νέα