Αυτό το Euro έχει ένα μεγάλο φαβορί

Αυτό το Euro έχει ένα μεγάλο φαβορί

bet365

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, με την προσθήκη του Καρίμ Μπενζεμά, δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο στο επετειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τι συμβαίνει όταν προσθέτεις ένα εξάρτημα πολυτελείας (Καρίμ Μπενζεμά) σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή (Εθνική Γαλλίας); Η (ποδοσφαιρική) λογική λέει ότι αυτή η μηχανή θα είναι ακόμα καλύτερη και άρα, πολύ πιο αποτελεσματική μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Το επετειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί 60 χρόνια μετά το πρώτο Euro αλλά πήγε έναν χρόνο πίσω λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει ένα μεγάλο φαβορί και αυτό είναι οι Τρικολόρ.

Πριν από τρία χρόνια, η παρέα των Κιλιάν Μπαπέ, Πολ Πογκμπά και Αντουάν Γκριεζμάν έφτασε με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας, στηριζόμενη στην άμυνα και στο ταλέντο της, παρ’ ότι το βασικό της σέντερ φορ (Ολιβιέ Ζιρού) δεν πέτυχε ούτε γκολ (!) στην τελική φάση.

Ο επιθετικός της Τσέλσι, βεβαίως, έκανε πολλή και πολύτιμη, αθόρυβη δουλειά, αλλά αντικειμενικά ο Μπενζεμά μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά και να προσθέσει επιπλέον εκτελεστική δεινότητα και δημιουργικότητα, ανεβάζοντας επίπεδο την ήδη εξαιρετική επιθετική γραμμή της Γαλλίας.

Αγγλία και Ιταλία

Στον αθλητισμό γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα, όμως, δεν κερδίζει πάντα το φαβορί. Και, πέραν της Γαλλίας, το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε έντεκα διαφορετικές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, έχει τουλάχιστον ομάδες που δείχνουν ικανές να αμφισβητήσουν τον φαβοριτισμό των Τρικολόρ.

Η Αγγλία, με οδηγό την εξαιρετική της πορεία στο προηγούμενο Μουντιάλ, όπου τερμάτισε τέταρτη, θέλει να αποδείξει ότι είναι ικανή για το παραπάνω βήμα, διαθέτει ταλέντο και έχει ημιτελικό και τελικό στο σπίτι της, ψάχνοντας το πρώτο Euro της ιστορίας της.

Η Ιταλία, η οποία έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της, έχει αναμφίβολα την τεχνογνωσία για να πάει ψηλά και υπέρ της παίζει και το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται μεταξύ των φαβορί, κάτι που στο παρελθόν την… εκτόξευσε (Μουντιάλ του 2006).

Από εκεί και πέρα, το υπέρ – ταλαντούχο Βέλγιο φτάνει με παίκτες – κλειδιά σε εξαιρετική κατάσταση (Κέβιν Ντε Μπρόινε – Ρομελού Λουκάκου) και με διάθεση να κάνει επιτέλους την υπέρβαση, ενώ η κάτοχος Πορτογαλία έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο (και αυτό λέει πολλά) και μια άμυνα με την σφραγίδα του Φερνάντο Σάντος.

Ερωτηματικά, τέλος, αποτελούν δύο παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γερμανία και η Ισπανία. Η Νατσιονάλμαντσαφτ, στο τελευταίο τουρνουά του Γιόαχιμ Λεβ στον πάγκο της, ψάχνει ακόμα τη (νέα) ταυτότητάς της, ενώ οι Φούριας Ρόχας θα παραταχθούν για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση χωρίς παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και, ενώ διαθέτουν απεριόριστο ταλέντο, προκαλούν αμφιβολίες για την προσωπικότητά τους στα δύσκολα.

Τα «αφεντικά» των ομίλων

Η Ιταλία και η αναγεννημένη εσχάτως Τουρκία δείχνουν να έχουν το προβάδισμα για την πρώτη δυάδα στον πρώτο όμιλο, χωρίς κανείς να μπορεί να «καταδικάσει» την σοβαρή Ελβετία και την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ.

Το Βέλγιο πρέπει να τερματίσει στην κορυφή του δεύτερου ομίλου, με την Ρωσία να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Δανία για την δεύτερη θέση, αφού η πρωτάρα Φινλανδία δεν πείθει ότι μπορεί να είναι φουλ ανταγωνιστική.

Ολλανδία και μια εκ των Αυστρίας και Ουκρανίας καλούνται να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά στον τρίτο όμιλο όπου συμμετέχει και η πρωτάρα Βόρεια Μακεδονία, με Αγγλία – Κροατία να είναι τα φαβορί στον τέταρτο (με Σκωτία – Τσεχία), όπως και η Ισπανία με την Πολωνία στον πέμπτο (με Σουηδία και Σλοβακία).

Ο έκτος όμιλος, τέλος, κερδίζει δικαίως τον χαρακτηρισμό «όμιλος του θανάτου», αφού η… ταλαίπωρη Ουγγαρία έχει την παρέα της τωρινής πρωταθλήτριας Κόσμου (Γαλλία), της τωρινής πρωταθλήτριας Ευρώπης (Πορτογαλία) και της διαχρονικά πιο αξιόπιστης ευρωπαϊκής ομάδας (Γερμανία)!

Κέιν, Μπαπέ, Κριστιάνο, Λουκάκου, Λεβαντόφσκι…

Η μάχη για τον (τιμητικό) τίτλο του πρώτου σκόρερ προμηνύεται συναρπαστική, αφού οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιθετικοί φτάνουν «φουριόζοι» στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, οι πρώτοι έξι σκόρερ ήταν Ευρωπαίοι (!), με πρώτο και καλύτερο τον Χάρι Κέιν (έξι γκολ), ο οποίος θέλει να επιβεβαιώσει τη δυναμική του, σε ένα καλοκαίρι που μπορεί να σηματοδοτήσει την (ιστορική) αποχώρησή του από την Τότεναμ.

Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ακόμα πιο ώριμος και δυνατός σε σχέση με το 2018, όπου… σταμάτησε στα τέσσερα γκολ, όσα είχαν ο Ρομελού Λουκάκου και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι μπορεί να κάνουν τη διαφορά και σε αυτή την διοργάνωση.

Ερωτηματικό αποτελεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο νικητής του «Χρυσού Παπουτσιού» φέτος στην Ευρώπη δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός στις μεγάλες διοργανώσεις με την Πολωνία και ψάχνει να πάρει μια προσωπική ρεβάνς. Λέβα, κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...