Ο Έλληνας ασίσταντ του Φαν΄τ Σιπ!

Ο Έλληνας ασίσταντ του Φαν΄τ Σιπ!

bet365

Διαβάστε τι είχε δηλώσει στο gazzetta.gr για τον Τζον Φαν' τ Σιπ, ο Μιχάλης Βαλκάνης, ο οποίος εργάστηκε ως ασίσταντ του Ολλανδού τεχνικού τόσο στην Μέλμπουρν Σίτι, όσο και στην Τσβόλε.

O άλλοτε αρχηγός της Λάρισας (1986-91) και πρώην παίκτης του Ηρακλή, Μιχάλης Βαλκάνης αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Τζον Φαν'τ Σιπ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός συνεργάστηκε με τον Φαν'τ Σιπ, τόσο στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μέλμπουρν Σίτι, όσο και στην Ολλανδία θητεύοντας στην Τσβόλε.

Ο Μιχάλης Βαλκάνης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr τον περασμένο Οκτώβριο είχε πλέξει το εγκώμιο του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος ακούγεται για την Εθνική ομάδα.

«Είμαι τυχερός γιατί δουλεύω με τον Φαν'τ Σιπ και μαθαίνω πράγματα. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία. Επιθετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή, πρέσινγκ με όσο το δυνατόν πιο πολλές επιθέσεις. Ο Φαν'τ Σιπ είναι ουσιαστικά της σχολής Κρόιφ. Το ίδιο συνέβη και στην Αδελαϊδα όταν ήμουν ασίσταντ του Γκιγιέρμο Αμόρ.

Είναι ένα όνειρο που συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους. Μαθαίνουμε κάθε μέρα, άλλωστε η μπάλα αλλάζει.

Αλλιώς ήταν πριν από 20 χρόνια και διαφορετική σήμερα. Το ποδόσφαιρο του '70 φέρει την σφραγίδα της Ολλανδίας, μπορώ να πω πως το άλλαξε. Νομίζω πως οι Ολλανδοί προσπαθούν και πάλι να βρουν την ταυτότητα τους, κάτι που κατάφεραν και οι Γερμανοί πριν από περίπου μια δεκαετία» είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής τεχνικός, ο οποίος εάν προχωρήσει η περίπτωση του Φαν'τ Σιπ αναμένεται να βρίσκεται ξανά στο επιτελείο του.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα