Λιχτενστάιν - Ελλάδα: Μήτρογλου και Σιόβας οι «σύνδεσμοι» έξι χρόνια μετά

Δημήτρης Ρούσσος
Λιχτενστάιν - Ελλάδα: Μήτρογλου και Σιόβας οι «σύνδεσμοι» έξι χρόνια μετά

bet365

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν, έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση των δυο ομάδων στο Βαντούζ, με τους Μήτρογλου και Σιόβα να αποτελούν τους δυο παίκτες που έπαιξαν και τότε βασικοί, ενώ μαζί με τους Φορτούνη και Παπασταθόπουλο είναι οι μόνοι κοινοί παίκτες των δυο αγώνων για την Εθνική.

Τότε το ημερολόγιο έγραφε 6 Σεπτεμβρίου 2013 και το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Σήμερα γράφει 23 Μαρτίου 2019 και η Εθνική ταξίδεψε στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης για τα προκριματικά του Euro 2020.

Μεταξύ των δυο παιχνιδιών μεσολάβησαν σχεδόν έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων αναπόφευκτα άλλαξαν πολλά στην εικόνα των δυο ομάδων.

Παρ' όλα αυτά, εντοπίζονται ακόμα κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Αυτά εξαντλούνται στην παρουσία των Κώστα Μήτρογλου και Δημήτρη Σιόβα, που όπως τότε, έτσι κι απόψε βρίσκονται στην αρχική 11αδα της Εθνικής. Τότε εκλέκτορας ήταν ο Φερνάντο Σάντος, σήμερα είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Εξάλλου συνολικά στη «γαλανόλευκη» αποστολή τα κοινά πρόσωπα πλην των προαναφερθέντων είναι μόλις δυο επιπλέον. Ο λόγος για τους Κώστα Φορτούνη και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον πρώτο να βρίσκεται στον πάγκο και τον δεύτερο να αγωνίζεται ως βασικός. Σήμερα η θέση τους είναι αντίστροφη.

Μένει να φανεί αν το αποτέλεσμα θα είναι επίσης θετικό, αφού τότε η Εθνική έφυγε νικήτρια από το «Ράινπαρκ Στάντιον» με 0-1, χάρη στο γκολ του «Μητρογκόλ» στο 72'.

Η 11αδα του αγώνα του 2013: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Κατσουράνης, Ταχτσίδης (67' Καραγκούνης), Μανιάτης, Κονέ (46' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (83' Δ. Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Βύντρα, Φορτούνης, Τζιόλης, Φετφατζίδης.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα