Χατζησαρόγλου στο Gazzetta.gr: «Θετικός ο απολογισμός Γραμμένου, άσχημο να μην έχει η Εθνική σταθερή έδρα»

Δημήτρης Τομαράς
Χατζησαρόγλου στο Gazzetta.gr: «Θετικός ο απολογισμός Γραμμένου, άσχημο να μην έχει η Εθνική σταθερή έδρα»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, μίλησε στο Gazzetta.gr για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ, τη δική του υποψηφιότητα, τη θητεία Γραμμένου, την Εθνική ομάδα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ βρίσκεται στα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά σε επιτροπές της Ομοσπονδίας είναι από το 2008. Ο λόγος για τον έμπειρο παράγοντα και μέλος του Δ.Σ. της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΟ, Γιώργο Χατζησαρόγλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας - που έχει βάλει ξανά υποψηφιότητα για το Δ.Σ. / Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ - μίλησε στο Gazzetta.gr για την εκλογική διαδικασία στην Ομοσπονδία αλλά και για τους Ζαγοράκη - Νίκα. Η συζήτηση στράφηκε και σε θέματα της Εθνικής ομάδας και των διοργανώσεων της ΕΠΟ και φυσικά και στον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο.
- Τι σχόλιο θα κάνατε για την επιλογή / υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη;
Θεωρώ ότι είναι - με όλη την έννοια της λέξεως - αποδεκτός ο Ζαγοράκης. Αποδεκτός από όλο τον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Είναι κοινής αποδοχής και από τον κόσμο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
- Τι δυναμική θεωρείτε πως έχει;
Σαν δυναμική βλέπω ότι αγγίζει σχεδόν το απόλυτο. Στο κομμάτι των Ενώσεων. Είμαστε και εμείς στις Ενώσεις αυτές που τον στηρίζουμε (ΕΠΣ Δράμας).
- Εκλογές στην ΕΠΟ με ηλεκτρονικό τρόπο. Πώς το αντιμετωπίζετε;
Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Πάμε σε ηλεκτρονικές εκλογές. Σίγουρα προέχει η δημόσια υγεία. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου θα μπορούσε να δοθεί μία λύση με αυστηρό πρωτόκολλο και με φυσική παρουσία.
- Την υποψηφιότητα Νίκα πως τη βλέπετε;
Ζούμε στη μητέρα της Δημοκρατίας, την Ελλάδα. Κάθε άνθρωπος που έχει το δικαίωμα αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να το ασκήσει. Καλά κάνει και ασκεί το δικαίωμά του και την επιθυμία του.
- Με δεδομένη την υποψηφιότητά σας για το επερχόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε;
Εγώ ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει πολύ το αγωνιστικό κομμάτι. Όσο ασχολούμαι και εφόσον θα ασχοληθώ ξανά, θα ήθελα να είμαι στο αγωνιστικό σκέλος. Αυτός ο τομέας με ενδιαφέρει περισσότερο.
- Ποια τα θετικά και τα αρνητικά της θητείας Γραμμένου κατά τη γνώμη σας;
Εμένα αυτό που έμεινε και θα μείνει για πολλά χρόνια είναι ότι έγινε μεγάλη αλλαγή στο σκέλος της διεκδίκησης των τίτλων. Στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όλο αυτό που υπήρχε άλλαξε και υπάρχει πιο μεγάλη αξιοπιστία σε σχέση με πριν.
- Πού θεωρείτε ότι απέτυχε περισσότερο η ΕΠΟ;
Στην επικοινωνιακή πολιτική της. Δεν προβλήθηκε το έργο της. Ξέρω την Ομοσπονδία από τότε με τα παλιά γραφεία της. Είναι αποτυχία της διοίκησης αυτό. Η πιο σημαντική.
- Ναι, αλλά υπήρξε και το θέμα του Κυπέλλου και της διοργάνωσης των τελικών...
Ο κύριος λόγος για τις αντιπαραθέσεις που είχαμε είναι το πώς λειτούργησε η ΕΠΟ με τις επαγγελματικές ομάδες του ποδοσφαίρου. Ότιδήποτε θέλουν οι επαγγελματικές κατηγορίες και οι ομάδες, με ένα έγγραφο το πετυχαίνουν! Η ΕΠΟ πρέπει να ανακτήσει το κύρος της ως θεματοφύλακας των κανόνων του ποδοσφαίρου. Και να το κάνει αυτό χωρίς να επικεντρώνεται κανείς ονομαστικά και σε πρόσωπα. Για οτιδήποτε συμβαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να μπαίνει μπροστά η ΕΠΟ. Πρέπει όλοι να καταλάβουν όλοι πως θεματοφύλακας των κανόνων είναι η ΕΠΟ και όχι τα πρόσωπα.
- Ο Βαγγέλης Γραμμένος ως πρόεδρος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για μεγάλο διάστημα. Θεωρείτε πως το πρόσημο για εκείνον είναι στο συν ή στο πλην;
Ήταν ο μόνος πρόεδρος που παραχώρησε αρμοδιότητες στις Επιτροπές. Ο απολογισμός του είναι θετικός.
- Για την Εθνική και την πορεία της τι εικόνα έχετε;
Αυτή η διοίκηση έχασε μία χρονιά από προηγούμενο συμβόλαιο ενός προπονητή (Σκίμπε). Κάτι που δεν είχε θετικά αποτελέσματα. Έγιναν προσπάθειες, μπήκε ένας νέος προπονητής που κέρδισε τον χρόνο που απαιτείται. Την πίστωση του χρόνου. Το έργο θα φανεί με την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Το θεωρώ εφικτό.
- Πού βασίζετε αυτή την αισιοδοξία δεδομένου ότι η εθνική ομάδα θα έχει δύσκολο έργο με Ισπανία και Σουηδία στον όμιλό της;
Μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα της κλήρωσης. Αποβάλλεις πιο γρήγορα το άγχος των μεγάλων του γκρουπ.
- Πόσο σημαντικό είναι ότι η Εθνική δεν έχει μόνο πρόβλημα σταθερής έδρας, αλλά ούτε καν ένα δικό της προπονητήριο; Τι θα λέγατε γι' αυτό και τους χειρισμούς της ΕΠΟ;
Φυσικά προηγείται το προπονητικό κέντρο. Είναι το σημαντικότερο. Εάν πούμε ότι ο Άγιος Κοσμάς δεν μας κάνει, δεν έχουμε και πολλές ποδοσφαιρικές επιλογές. Πρέπει να το δει η Πολιτεία. Να κατασκευαστούν γήπεδα. Η «Αγια Σοφιά» μπορεί να δώσει μία λύση. Είναι αδύνατον η Εθνική να έχει δικό της μόνιμο γήπεδο, αποκλειστικά δικό της. Είναι σημαντικό να έχει ένα δικό της προπονητήριο σύγχρονων προδιαγραφών. Έκανε υπερπροσπάθεια η νυν διοίκηση της ΕΠΟ με την κίνηση με τα Σπάτα. Είναι ένα θέμα που δεν έχει κλείσει.
- Δεν είναι όμως ένα ζήτημα ότι η Εθνική έχει αλλάξει τόσα γήπεδα ως έδρες της;
Θέλω να τονίσω γι' αυτό το θέμα πως και για τους τελικούς του Κυπέλλου και για το πού θα παίζει η Εθνική το βασικό πρόβλημα της ΕΠΟ είχε να κάνει με την ασφάλεια των αγώνων. Το μόνο ασφαλές γήπεδο είναι το ΟΑΚΑ (από αυτά που χρησιμοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Εθνική), που δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτό επηρέασε και την πορεία της ομάδας. Ότι οι παίκτες δεν γνώριζαν ποτέ την έδρα τους. Είναι άσχημο και άχαρο να μην έχει σταθερή έδρα η Εθνική. Αντιμετωπίσαμε και θέματα με την ασφάλεια και λόγω της αστυνομίας. Είναι και η εικόνα σου στην Ευρώπη ως Εθνική...
- Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε συνολικά ενόψει εκλογών;
Για ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο την τελευταία λέξη πρέπει να την έχει η ΕΠΟ. Να σέβονται όλοι τους κανόνες. Θα ήθελα να επικρατήσει η λογική. Να δίνουμε ένα χέρι βοηθείας όλοι μας και να το δώσουμε για να λειτουργήσει δημοκρατικά η διαδικασία των εκλογών. Μετά από ένα εκλογικό αποτελέσμα πρέπει να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε την πλειοψηφία των Ενώσεων, που είναι η κοιτίδα του ποδοσφαίρου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα