Προεκλογικό θρίλερ στην ΕΠΟ: ο Αυγενάκης έχει μιλήσει με το «Big-4» για... «κυβέρνηση συνασπισμού»!

Γιάννης Σερέτης
Προεκλογικό θρίλερ στην ΕΠΟ: ο Αυγενάκης έχει μιλήσει με το «Big-4» για... «κυβέρνηση συνασπισμού»!

bet365

Φουλ για... εορταστική περίοδο με προεκλογικό χρώμα οδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υφ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι σαφής και φανερή η προσπάθειά του για εύρεση προσώπων κοινής αποδοχής - Οι συζητήσεις του με το Big - 4 και ο στόχος για πρόσωπα ευρείας συναίνεσης σε νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΠΟ, βάσει της «ολιστικής μελέτης» της UEFA.

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η... εορταστική προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ που αναμένεται να λάβουν χώρα στα μέσα Ιανουαρίου! Κι αυτό διότι από τη μια πλευρά ο 70χρονος πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος, υποστηρίζει ότι έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειονότητας των Ενώσεων και από την άλλη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει σήμερα δημοσίως «είμαστε πολύ κοντά σε αυτό σε μία υποψηφιότητα ενωτική για πρόεδρο της ΕΠΟ, που θα καταφέρει να συνθέσει τις συγκρουόμενες, ανταγωνιστικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου»! Και ασφαλώς ως «ενωτική υποψηφιότητα» δεν εννοεί τον κ. Ψαρόπουλο.

Ποια είναι τα πρόσωπα με τα οποία έχει συζητήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τη θέση του προέδρου, του CEO και του γενικού γραμματέα της ΕΠΟ, δεν έχει γνωστοποιηθεί προς το παρόν. Ομως το βέβαιο είναι ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης όχι μόνο έχει «εντοπίσει» τα πρόσωπα (εκτός ΕΠΟ βεβαίως) που θεωρεί ότι μπορούν να φέρουν τον εκσυγχρονισμό στο μοντέλο διακυβέρνησης της ομοσπονδίας, αλλά έχει συζητήσει και με το «Βig – 4» για τις προθέσεις του. Εχει συζητήσει και με τους τέσσερις «μεγάλους» και προς το παρόν τουλάχιστον επί του συγκεκριμένου θέματος δεν έχει βρει κλειστές πόρτες, ούτε έχει λάβει αρνητικές απαντήσεις. «Δουλεύει» εδώ και αρκετές ημέρες... σιωπηρά σ' αυτό το πρότζεκτ, έχει όντως (όπως είπε) την έγκριση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη γι' αυτό το πλάνο του και θεωρεί ότι είναι πιθανή η συναίνεση των «μεγάλων» σε πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη της «επόμενης μέρας» της ΕΠΟ για μια... τελείως διαφορετική εποχή στην ομοσπονδία, βάσει και της νέας δομής της, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί/προταθεί από την UEFA στην «ολιστική μελέτη» της.

Αν τελικά καταφέρει ο κ. Αυγενάκης να επιτύχει τη ζητούμενη τελική «συναίνεση» των «μεγάλων», θα πρέπει εν συνεχεία να... πειστούν και οι ΕΠΣ που ψηφίζουν. Κάτι που – στο ελληνικό ποδοσφαιρικό τοπίο που έχουμε μάθει επί τόσα χρόνια – δεν θα μοιάζει πλέον δύσκολο, αν έχουν συμφωνήσει Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, δηλαδή – για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – αν έχουν συμφωνήσει οι Β. Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Δημ. Μελισσανίδης και Γ. Αλαφούζος. Συμφώνησαν το καλοκαίρι για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για να δούμε αν θα συμφωνήσουν και για τη... νέα ΕΠΟ, υποστηρίζοντας τα πρόσωπα κοινής αποδοχής που έχει στο μυαλό του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, πάντως, ήταν πολύ χαρακτηριστικές των κινήσεών του, συζητήθηκαν και θα... συζητηθούν ακόμα περισσότερο στην ποδοσφαιρική κοινωνία και σε κάθε περίπτωση είναι τροχιοδεικτικές του... θρίλερ των επόμενων 30 ημερών. Τις θυμίζουμε, όπως έγιναν στην ιστοσελίδα www.crete2day.com: «Η πεποίθησή μου, η ελπίδα μου και η επιδίωξή μας ως κυβέρνηση είναι να καταλήξουμε - και είμαστε πολύ κοντά σ' αυτό - σε μία υποψηφιότητα ενωτική για πρόεδρο της ΕΠΟ, που θα καταφέρει να συνθέσει τις συγκρουόμενες, ανταγωνιστικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Συναντήσεις με μεγαλοπαράγοντες και με μεσαίους και με θεσμικούς παράγοντες γίνονται πέρα των φώτων της δημοσιότητας. Προχωρούμε πολύ συστηματικά κάνοντας όλοι ένα βήμα πίσω για να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε πρόσωπα «ενωτικά» στις κεντρικές θέσεις της νέας δομής της ΕΠΟ: Πρόεδρος, CEO, αναπληρωτής CEO, τεχνικός διευθυντής ή αντιπρόεδρος. Πρόσωπα που θα έχουν την αποδοχή όλων των εμπλεκομένων, ή της πλειονότητας των εμπλεκομένων. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Γίνεται μία προσπάθεια με απόλυτη σοβαρότητα με την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού. Το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι οι άνθρωποι που επενδύουν στο ποδόσφαιρο ότι δεν αξίζει να βλέπουμε αυτό το άθλημα κάθε μέρα και χαμηλότερα».

 

Τελευταία Νέα