ΕΠΟ: Οι κρίσιμες για την ανασυγκρότησή της εκλογές ολοταχώς προς τα μέσα Ιανουαρίου

Γιάννης Σερέτης
ΕΠΟ: Οι κρίσιμες για την ανασυγκρότησή της εκλογές ολοταχώς προς τα μέσα Ιανουαρίου

bet365

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ορίσει η ΕΠΟ τις... πολυθρύλητες εκλογές της, οι οποίες έχουν ήδη αναβληθεί τρεις φορές λόγω κορονοϊού.

Στην προ ημερών συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της η ΕΠΟ δεν όρισε νέα ημερομηνία εκλογών μετά την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Αγνωστο γιατί, τα μέλη της ΕΕ περιορίστηκαν στην έγκριση των δύο πλάνων για το νέο format του Κυπέλλου Ελλάδας. Ομως είναι δεδομένο, ότι λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων αλλά και μετακινήσεων από νομό σε νομό, η διεξαγωγή των εκλογών στις 29 Δεκεμβρίου, όπως είχαν οριστεί.

Πρόκειται για... «στοιχειωμένες» εκλογές, οι οποίες (μετά την καλοκαιρινή κόντρα ΕΠΟ - Υπουργείου για το χρόνο διεξαγωγής τους) έχουν ήδη αναβληθεί τρεις φορές λόγω των lockdown! Αρχικα είχαν οριστεί στις 23 Νοεμβρίου, εν συνεχεία στις 12 Δεκεμβρίου, τρίτος ορισμός στις 29 Δεκεμβρίου.

Το... μόνο που δεν αλλάζει στον ορισμό είναι ο τόπος διεξαγωγής τους, δηλαδή το υπέροχο Divani Apollon Palace & Thalasso, στο Καβούρι, όπου είχε διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και το συνέδριο της UEFA για την ασφάλεια και την προστασία των αγώνων.

Παρότι, λοιπόν, η ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει νέα ημερομηνία εκλογών, αυτό αναμένεται να συμβεί την προσεχή εβδομάδα και οι εκλογές θα μετατεθούν για την τρίτη εβδομάδα του Ιανουρίου (11/1-17/1), ασφαλώς κορονοϊού επιτρέποντος...

Η εκλογή της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας είναι απαραίτητη προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες εξελίξεις στην ομοσπονδία, με την αλλαγή του καταστατικού η οποία θα «οδηγήσει» προς τη νέα δομή της: με διευθύνοντα σύμβουλο, τεχνικό σύμβουλο, Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης & Συμμόρφωσης και... πολλά άλλα, όπως αυτά προβλέπονται στην «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA.

Ολες αυτές οι αλλαγές βεβαίως, θα υλοποιηθούν μόνο ΑΝ η ΕΠΟ θελήσει να υιοθετήσει τις προτάσεις των υπερεθνικών ομοσπονδιών, οι οποίες δεν μπορούν να επιβάλλουν οτιδήποτε, αλλά πρότειναν ένα πιο λειτουργικό και σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης της ομοσπονδίας. Αν δεν το υιοθετήσει η ΕΠΟ αυτό το σχέδιο, θα έχει πρόβλημα. Στη σχέση της τόσο με την κυβέρνηση (συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια), όσο και με την UEFA στην οποία υπάγεται. Αλλά είναι δικαίωμά της να μην υλοποιήσει όσα προβλέπονται ως προτάσεις στην «Ολιστική Μελέτη» ή να εφαρμόσει μέρος αυτών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροπολογία για τις εκλογές σε ΕΟΚ και λοιπών Ομοσπονδιών έως και 31/3, εξαιρείται η ΕΠΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα