Η FIFPRO εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ του ΠΣΑΠ

Gazzetta team
Η FIFPRO εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ του ΠΣΑΠ

bet365

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών ζήτησε από την ΕΠΟ να άρει την απόφαση που έλαβε για την αναστολή του δικαιώματα των παικτών να καταθέσουν προσφυγή κατά των ομάδων

Στο πλευρό του ΠΣΑΠ στέκεται η FIFPRO, o Παγκόσμιος Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών, με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ, ύστερα από την απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας να μην επιτρέπουν στους παίκτες να κινηθούν νομικά κατά των ομάδων μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

H FIFPRO εξέδωσε σήμερα (17/4) σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί την ΕΠΟ να άρει την απόφαση που έλαβε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠ
‘Η FIFPRO εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση και τάσσεται στο πλευρό του ΠΣΑΠ, με αφορμή την μονομερή απόφαση που πήρε η ΕΠΟ για την αναστολή του δικαιώματος των ποδοσφαιριστών να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, μέχρι τις 30.6.2020.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η FIFPRO ανησυχεί για την απόφαση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου εμποδίζει τους παίκτες να εξασκήσουν το δικαίωμα της άσκησης προσφυγής ως προς την ελευθερία τους, μετά από παρατεταμένες περιόδους μη καταβολής μισθών. Το δικαίωμα αυτό που συμπεριλαμβάνεται στους κανονισμούς του ΚΙΜΠ, ανεστάλη από την ελληνική ομοσπονδία μέχρι τις 30 Ιουνίου, χωρίς προηγούμενος να έχει συζητήσει με τον ΠΣΑΠ.

Η FIFPRO ανησυχεί επίσης για το ότι η ελληνική ομοσπονδία ανέστειλε τη λειτουργία της ΠΕΕΟΔ, μία κίνηση που μεταξύ άλλων εμποδίζει τους παίκτες να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλουν οι ομάδες, ακόμη και αν οι μισθοί αφορούν περιόδους πριν τον Μάρτιο του 2020. Μία απόφαση που επίσης ελήφθη χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει με τον ΠΣΑΠ.

Η FIFA και η FIFPRO στηρίζουν από κοινού αυτές τις επιτροπές, ώστε να ρυθμίζουν με δίκαιο τρόπο τις διαφορές μεταξύ ομάδων και παικτών και συνεχίζουν να λειτουργούν ανά τον ποδοσφαιρικό κόσμο μέσω τηλεδιασκέψεων. Η FIFPRO ξέρει πως άλλα δικαστικά σώματα της ΕΠΟ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει δημιουργήσει ένα ανησυχητικό προηγούμενο που θίγει τα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και έρχεται σε αντίθεση με τις συστάσεις της FIFA, ότι οι εγχώριοι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να έρθουν σε συμφωνία μεταξύ τους.

Η FIFPRO καλεί την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να πάρει αμέσως πίσω τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να μην λάβει περαιτέρω μέτρα χωρίς τη συμμετοχή του ΠΣΑΠ.’

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

NEWS FEED