Αυτός είναι ο Λάζαρος Ρότα που θέλει στην Εθνική ο Φαν'τ Σχιπ!

Αυτός είναι ο Λάζαρος Ρότα που θέλει στην Εθνική ο Φαν'τ Σχιπ!

bet365

To gazzetta.gr γράφει για τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος χτυπάει την πόρτα της Εθνικής. Τι είχε πει ο πρόεδρος της Φορτούνα Σιτάρντ, Ισιτάν Γκιουν στο gazzetta.gr.

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την κλήση του Λάζαρου Ρότα στην εθνική ομάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει δηλώσει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αποτελεί κλειστό κλαμπ, δίνοντας την δυνατότητα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό δίχως ιδιαίτερη προβολή να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Από το μικροσκόπιο του Ολλανδού προπονητή πέρασε πριν από περίπου έναν μήνα ο Λάζαρος Ρότα. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος προπονητής τον παρακολούθησε σε φιλικό της Φορτούνα Σιτάρντ με αντίπαλο την Ντόρντρεχτ.

Ο αλβανικής καταγωγής δεξιός μπακ (μπορεί επίσης να αγωνιστεί ως στόπερ αλλά και αμυντικός μέσος), Λάζαρος Ρότα γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1997 στην Κατερίνη και ξεκίνησε την καριέρα του από την Β΄ ομάδα του Ηρακλή. Συνέχισε στην Σλαβόι Τρέμπισοφ (ομάδα Β΄ κατηγορίας της Σλοβακίας), ενώ έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην επίσης σλοβακική Ζέμπλιν Μιχάλοβτσε.

Από εκεί εντοπίστηκε από τους σκάουτ της Φορτούνα Σιτάρντ μετακομίζοντας τον περασμένο Ιανουάριο στην Ολλανδία. Ο Ρότα πριν από την διακοπή του ολλανδικού πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού πρόλαβε να αγωνιστεί σε πέντε ματς στην Eredivisie αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Μάλιστα στα τέσσερα εξ αυτών ξεκίνησε βασικός, ενώ σε δύο παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε από την αριστερή πλευρά.

Οι άνθρωποι της Φορτούνα Σιτάρντ πιστεύουν στο ταλέντο του Ρότα κάτι που αποτυπώνεται και από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της ολλανδικής ομάδας, Ισιτάν Γκιουν στο gazzetta.gr.

«Ο Ρότα είναι ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει πάρα πολύ. Αποκτήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Βρίσκεται λίγο καιρό στην Φορτούνα Σιτάρντ, αλλά έχει δείξει πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Θεωρώ πως στην επόμενη σεζόν θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

 

Τελευταία Νέα