Μπακασέτας: «Υπάρχουν παίκτες που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο»

Gazzetta team
Μπακασέτας: «Υπάρχουν παίκτες που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο»

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει έπειτα από την απόφαση της ΕΠΟ για τις προσφυγές των παικτών, ενώ μίλησε και για τον ίδιο στην Αλάνιασπορ αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Virtual Sports* που ξεχωρίζουν για τα καταπληκτικά γραφικά τους. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Μπακασέτας μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το θέμα που έχει προκύψει έπειτα από την απόφαση της ΕΠΟ να αναστείλει το δικαίωμα των παικτών να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται και για την κίνηση του ΠΣΑΠ να ταχθεί απέναντι σε αυτήν την ενέργεια. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε επίσης για την κατάσταση στην Τουρκία με τον κορονοϊό, για την παρουσία του στην Αλάνιασπορ, για το μέλλον του και για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπακασέτας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για την κατάσταση που βιώνει αυτήν την περίοδο στην Τουρκία: «Είμαστε καλά. Είμαι με τον Σιώπη και τον Τζαβέλλα. Κι εμείς τα ίδια κάνουμε, μένουμε περισσότερο στο σπίτι. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, κάναμε προπονήσεις και σταματήσαμε γιατί υπάρχει νέα ημερομηνία για να αρχίσουν και πάλι οι αγώνες, στις 15 Ιουνίου. Εμείς γνωρίζαμε τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα και είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε μία χώρα παράδειγμα για το πώς αντιδράσαμε. Εμείς παίρναμε τα μέτρα μας, ήμασταν προσεκτικοί. Το καλό είναι ότι δεν βρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, που έχει περισσότερα κρούσματα. Στην Αλάνια, είμαστε πιο ασφαλείς. Είμαι πολύ καλά εδώ. Είμαι και τυχερός που έχω τα παιδιά για παρέα. Τα βρήκα όλα έτοιμα. Ο Τζαβέλλας είναι εδώ τρία χρόνια και δεν ζορίστηκα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την ομάδα και απ’ όλα».

Για την αντίδραση του ΠΣΑΠ στην απόφαση της ΕΠΟ, να μην γίνονται προσφυγές ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Ιουνίου: «Να εξηγήσω ποια είναι η δική μας στάση. Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι, γιατί υπάρχουν παίκτες απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο, πριν δηλαδή την πανδημία. Γι’ αυτούς τους μήνες μιλάμε. Φυσικά και γνωρίζουμε την κατάσταση. Όχι μόνον στα λόγια, αλλά με πράξεις. Προσφέραμε ένα ποσό για στολές, για γάντια, δημιουργήσαμε τον τηλεμαραθώνιο. Ξέρουμε τι γίνεται και νομίζω ότι βοηθήσαμε κι εμείς για να έρθουν κάποια έσοδα και να προμηθευτούν νοσοκομεία κάποια παραπάνω πράγματα. Από κει και πέρα εμείς λέμε ότι υπάρχουν απλήρωτοι παίκτες προ κρίσης. Αυτό μας καίει. Πάνω από το 50% των παικτών ζουν από τον μισθό που παίρνουν. Σκεφτείτε κάποιοι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Είναι χρήματα που τους λείπουν. Αυτό θέλαμε να τονίσουμε. Εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να πει κάποιος κάτι, δεν βγαίνουν οι παίκτες έξω από αυτήν την κατάσταση. Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αναφερόμαστε στην περίοδο πριν την πανδημία. Μ’ αυτό που γίνεται, η αναστολή πάει συνολικά για όλη την περίοδο, δεν υπάρχει κάποια δικλείδα, να πουν δηλαδή ότι για τους τρεις μήνες τώρα δεν δικαιούται ο ποδοσφαιριστής να κάνει προσφυγή. Αυτό θα ήταν αποδεκτό απ’ όλους και το πιο δίκαιο, βάσει πραγματικότητας. Προς Θεού, είμαστε άνθρωποι. Όλοι έχουμε βγει ζημιωμένοι, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο».

Για το αν έχει γίνει κάποια συζήτηση με τη Λίγκα και την ΕΠΟ: «Τώρα θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή. Δεν ήμασταν ενήμεροι γι’ αυτήν την κατάσταση και την απόφαση που θα έπαιρνε η ΕΠΟ. Ξέρουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές, που μέσα από το μισθό τους μπορούν να περάσουν ένα και δύο χρόνια. Εμείς μιλάμε για παίκτες που πραγματικά ζουν από αυτόν τον μισθό».

Για το αν έχει τεθεί θέμα μείωσης αποδοχών στην Αλάνια: «Όχι. Δεν μας έχουν κάποια συζήτηση ακόμη, γιατί πιστεύω ότι αν ξεκινήσει πρωτάθλημα θα έχουν κανονικά έσοδα και από τα τηλεοπτικά και δεν θα έχουν πρόβλημα. Περιμένουμε, δεν είναι κάτι σίγουρο».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις ποτέ σχέδια. Και πέρσι όταν ανανέωσα με την ΑΕΚ δεν περίμενα ότι θα φύγω σε λίγους μήνες. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Στόχος μου είναι να πάρω μία καλή μεταγραφή μέσα από την ομάδα μου στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα».

Αν έχει προτίμηση σε κάποιο πρωτάθλημα: «Μ’ αρέσει πολύ το ισπανικό, μου αρέσει η γλώσσα. Κάνω και μαθήματα για να μάθω τη γλώσσα».

Για την Εθνική ομάδα: «Νομίζω ότι χτίστηκε πολύ καλά μία βάση. Μας φέρνει λίγο πίσω το γεγονός ότι αναβλήθηκαν όλα τα φιλικά μέχρι τον Αύγουστο. Νομίζω όμως ότι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις στο γήπεδο. Στόχος είναι να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα, να πηγαίνουμε βήμα, βήμα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αυτό φαίνεται και το ξέρουμε κι εμείς οι ίδιοι».

NEWS FEED