Τσιρίλο: «Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε την σοβαρότητα του κορονοϊού»

Gazzetta team
Τσιρίλο: «Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε την σοβαρότητα του κορονοϊού»

bet365

Ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, περιέγραψε στο gazzetta.gr την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Συνέντευξη στον Κώστα Τόπα:

Ο covid-19 πλήττει σχεδόν όλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ιταλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας των χωρών που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, αφού έχουν καταγραφεί 1.016 θάνατοι.

Οι ζωές όλων έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Οπως και του Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος εργάζεται ως μάνατζερ και όπως μας λέει πρέπει όλοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Οσον αφορά το ποδόσφαιρο ο Ιταλός τόνισε πως η διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν αναγκαία.

Αρχικά Μπρούνο που σε πετυχαίνουμε, που βρίσκεσαι;

«Αυτή την περίοδο είμαι στην Ελλάδα».

Πως είναι τα πράγματα στην Ιταλία και πως αντιμετωπίζεται ο κορονοϊός;
«Ο κόσμος στην αρχή δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία. Αλλά τώρα η κατάσταση έχει γίνει πάρα πολύ σοβαρή. Υπάρχει φόβος, εξαιτίας του ιού. Μάλιστα έχουμε και αρκετά θύματα».

Οι συγγενείς σου στην Ιταλία πως είναι;
«Ευτυχώς όλοι είναι υγιείς».

Βλέπουμε κόσμο στην Ιταλία να τρέχει στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτεί. Εχεις σκεφτεί κι εσύ να πράξεις ανάλογα;
«Η οικογένεια μου στην Ιταλία το έχει κάνει. Εγω μέχρι στιγμής όχι, και ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να το κάνω. Εξαρτάται κι από εμάς. Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας δίνονται».

Ποια είναι τα μέτρα που έχεις πάρει;
«Προσπαθώ να μένω στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να βγαίνω έξω μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης».

Εχει επηρεάσει τη ζωή και τη δουλειά σου ο κορονοϊός;
«Ναι, η δουλειά μου έχει επηρεαστεί. Είχα πολλά ραντεβού, ειδικά στην Ιταλία. Αλλά νομίζω πως η υγεία έρχεται πρώτη και έτσι δεν είναι πρόβλημα. Οσον αφορά τη ζωή μου φοβάμαι και εγώ λίγο»

Βλέπουμε παιχνίδια και διοργανώσεις να αναβάλλονται και άλλα να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους; Ποια η γνώμη σου γι' αυτές τις αποφάσεις;
«Πιστεύω πως είναι πολύ σωστό. Για μένα θα πρέπει να σταματήσουν όλες οι διοργανώσεις. Ηδη τις τελευταίες ημέρες, ποδοσφαιριστές έχουν προσβληθεί από τον ιό».

NEWS FEED