Βασιλειάδης: «Συμφωνήσαμε με UEFA και FIFA για ένα καθαρό προϊόν»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Συμφωνήσαμε με UEFA και FIFA για ένα καθαρό προϊόν»

bet365

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης (28/02), με τον Γιώργο Βασιλειάδη να αναφέρεται στον ρόλο που παίζουν UEFA και FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για το αυτοδιοίκητο, καθώς και άλλα ζητήματα που άπτονται του νέου νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Η ΕΠΟ δεν ορίζει πλέον διαιτησία λόγω της παρουσίας της FIFA και της UEFA. Η διαιτησία έφυγε από τον έλεγχο της Ομοσπονδίας. Το αυτοδιοίκητο στην ΕΠΟ δόθηκε με νόμο, πάρθηκε πίσω από εμάς και τώρα έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA για ένα καθαρό προϊόν».

Για την έμμισθη σχέση των εκτελεστικών προέδρων των Ομοσπονδιών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο: «Ένας που μανατζάρει μία ομοσπονδία που έχει μεγάλο κύκλο εργασιών πώς είναι δυνατόν να μην είναι έμμισθος;»

Για το πιστοποιητικό της ΕΕΑ, που θα είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα: «Δεν είναι πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, είναι πιστοποιητικό του κράτους. Όποιος δεν το έχει και θέλει να αγωνίζεται θα πρέπει να πληρώνει. Πράγματι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά».

Εξάλλου μίλησε και ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης: «Έχουμε πει στον υπουργό τις προτάσεις μας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε εισακουστεί. Εμείς ζητάμε να τροποποιηθεί το άρθρο 3 του Ν.2725, που αφορά τα περίφημα κωλύματα. Πρέπει το κώλυμα να ισχύει μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και όχι με την παραπομπή για κακούργημα.

Και πρέπει να τροποποιηθεί η διάταξη για τα κωλύματα και σε ότι αφορά τους μετόχους. Διότι όπως θα έχετε δει, ναι μεν στο ποδόσφαιρο πάνε κάποιοι κατηγορούμενοι, αλλά στο ακροατήριο όλα αυτά αναιρούνται και οι κατηγορούμενοι αθωώνονται. Φανταστείτε κάποιος να έχει παραδώσει τις μετοχές του και μετά να πρέπει να βρει τρόπο να τις πάρει πίσω. Πως θα πάρουν τις μετοχές τους πίσω μετά αν αθωώνονται. Έτσι οδηγούνται να δίνουν τις μετοχές τους σε εικονικούς αγοραστές. Καλύτερα είναι να ψάχνεις τον κανονικό μέτοχο, παρά τους μπροστινούς, τους εικονικούς μετόχους, τους αχυράνθρωπους».

Αναφορικά με τη θέση του συνεταιρισμού για όσα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: «Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είμαστε αντίθετοι, αρκεί να κινείται στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος. Να ελέγχει τα κωλύματα και να κάνει πόρισμα που θα προωθεί στην ΕΠΟ. Στο θέμα των πιστοποιητικών που θα χορηγεί η ΕΕΑ, αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και προβλέπονται πρόστιμα αν μια ομάδα συμμετάσχει. Αυτό προσκρούει στον Κανονισμό Αδειοδότησης της ΕΠΟ όπου οι ποινές είναι αφαίρεση βαθμών και περιορισμός στις μεταγραφές.

Επίσης η ΕΕΑ δίνει πιστοποιητικά τον Αύγουστο, ενώ η ΕΠΟ τον Μάιο. Πρέπει να ελέγχει μόνο τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και διοίκησης και η διαδικασία να ολοκληρώνεται μέχρι τις 20 Μαρτίου. Το πιστοποιητικό της ΕΕΑ να αποτελεί μετά προϋπόθεση χορήγησης της άδειας από την ΕΠΟ. Να μην πλανάται η αντίληψη ότι δεν θέλουμε τον έλεγχο. Οι ΠΑΕ δέχονται συνεχώς ελέγχους. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται για επεισόδια ή δυσμενείς κρίσεις, αυτά ισχύουν στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, που είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη. Δεν μπορούν να υπάρχουν πρόσθετες κυρώσεις γιατί οδηγούμε τις ΠΑΕ σε εξόντωση».

 

Τελευταία Νέα