Όλες οι... απαντήσεις για το Παγκρήτιο! (vids & polls)

Όλες οι... απαντήσεις για το Παγκρήτιο! (vids & polls)

Δημήτρης Τομαράς
Όλες οι... απαντήσεις για το Παγκρήτιο! (vids & polls)

bet365

Το Παγκρήτιο έχει... προκριθεί στην βασική επιλογή της ΕΠΟ για έδρα της Εθνικής τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια και το Gazzetta.gr αναλύει τα πως και τα γιατί σε μία τέτοια αλλαγή... Ψηφίστε τα δύο polls.
Εδώ και σειρά ετών ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, μαζί με την δημοτική Αρχή έκαναν διαρκείς προσπάθειες έτσι ώστε να πάρουν το ΟΚ της ΕΠΟ για το Παγκρήτιο. Το Gazzetta επιχειρεί να δώσει απαντήσεις - αφού αποκάλυψε το σχετικό θέμα - στο πως και γιατί.
1) Υπάρχει προπονητικό και οι σχετικές προϋποθέσεις για την Εθνική;
Υπάρχει το ΒΑΚ. Είναι οι προπονητικές εγκαταστάσεις του ΟΦΗ που επειδή έχει υπάρξει αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος εδώ και 14 με 15 μέρες χρειάζεται ένα τυπικό ΟΚ από την μεριά των Ηρακλειωτών. Κάθε φορά που η ΕΠΣΗ έκανε σχετικό αίτημα όλες τις προηγούμενες φορές ο ΟΦΗ απαντούσε θετικά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι διαφορετικό τώρα. Και από τον ΟΦΗ πάντως το κλίμα που έβγαινε ήταν πως εάν του το ζητήσουν θα απαντήσει θετικά. Επίσης στο Παγκρήτιο υπάρχουν βοηθητικές εγκαταστάσεις όπου και εκεί μπορούν να γίνουν προπονήσεις. Το Ηράκλειο προφανώς και φυσικά έχει και αεροδρόμιο με πολλές αφίξεις από το εξωτερικό και ειδικά το καλοκαίρι.
2) Το Παγκρήτιο είναι σε θέση να φιλοξενήσει ματς της Εθνικής;
Παρά τα προβλήματα που είχε κατά καιρούς το Παγκρήτιο στις επαφές που έγιναν τονίστηκε πως χρειάζονται απλώς κάποιες επιδιορθώσεις. Θυμίζουμε πως πρόκειται για γήπεδο που έχει φιλοξενήσει ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά το 2004. Ο Δήμος δεσμεύτηκε να κάνει ότι αλλαγές χρειαστούν για να είναι άμεσα έτοιμο.
3) Γιατί στο Παγκρήτιο και όχι αλλού;
Παραδοσιακά το Παγκρήτιο είναι μία καλή έδρα για την Εθνική. Το πρώτο ματς που έδωσε στο Παγκρήτιο ήταν με την Ελβετία, σε φιλική αναμέτρηση το 2004, όπου κέρδισε 1-0. Το τελευταίο ήταν το 2012 πάλι για φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με το Βέλγιο (1-1). Σημαντικότερες στιγμές ήταν η νίκη - θρίλερ επί της Μολδαβίας το 2007 για τα προκριματικά του Euro 2008 με το γκολ του Λυμπερόπουλου στις καθυστερήσεις, αλλά και το 2-1 επί του Ισραήλ το 2009 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ν.Αφρικής το 2010, με τον Γιώργο Σαμαρά να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο Παγκρήτιο:
31/03/2004: Ελλάδα-Ελβετία 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ)
02/06/2007: Ελλάδα-Ουγγαρία 2-0 (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2008)
06/06/2007: Ελλάδα-Μολδαβία 2-1 (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2008)
01/04/2009: Ελλάδα-Ισρήλ 2-1 (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΚ 2010)
29/02/2012: Ελλάδα-Βέλγιο 1-1 (ΦΙΛΙΚΟ)
Πέραν αυτού έχει φιλοξενήσει ακόμα και ματς των διεθνών του 2004 ως παλαίμαχοι πια και άλλα πετυχημένα events. Στα συν λογίζεται και το γεγονός πως ο Σύνδεσμος των φιλάθλων της Εθνικής και το μουσείο της είναι στα Χανιά, δηλαδή σαφώς πολύ πιο κοντά στο Ηράκλειο από την Αθήνα ή αλλού.
4) Οι διεθνείς τι λένε;
Ιδανικά οι διεθνείς ήθελαν το Καραϊσκάκη. Το είχε πει ο Σκίμπε - ο απερχόμενος τεχνικός της Εθνικής μας - και το έλεγαν και οι ίδιοι. Στο ΟΑΚΑ ήταν μία επιλογή της ΕΠΟ. Αφού λοιπόν με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι το φαληρικό γήπεδο έδρα της Εθνικής οι διεθνείς προτιμούν ένα γήπεδο σαν το Παγκρήτιο.
- Δείτε στην Gallery τα ματς της Εθνικής στο Παγκρήτιο με Μολδαβία και Ισραήλ. Ψηφίστε πιο κάτω στα δύο polls.
 

Τελευταία Νέα