Μολδαβία - Κύπρος 3-2: Εμφάνιση με θετικό πρόσημο, αλλά δεν... γλίτωσαν την ήττα

Μολδαβία - Κύπρος 3-2: Εμφάνιση με θετικό πρόσημο, αλλά δεν... γλίτωσαν την ήττα

Newsroom
κυπρος φιλικο μολδαβια
Το πίστεψε, έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν κατάφερε η Κύπρος να κάνει την ανατροπή και να φύγει με νίκη από το Κισινάου. Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια υποχρεώθηκαν σε ήττα 3-2 από την Μολδαβία, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης που διεξήχθη ανάμεσα στις δύο χώρες (8/6).

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είχε πολλές προσδοκίες από τους παίκτες του, λόγω της κούρασής τους, όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο εκείνοι τον διέψευσαν.

Μπορεί να ηττήθηκαν στο Κισινάου, με 3-2 από τη Μολδαβία στη φιλική μεταξύ τους αναμέτρηση (8/6), ωστόσο έδειξαν πείσμα και όρεξη ώστε να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τη νίκη.

Η Κύπρος ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς, καταφέροντας να δημιουργήσει την πρώτη καλή ευκαιρία της με τη συμπλήρωση του 4ου λεπτού. Ο Παναγιώτου σημάδεψε τον Μαλεκκίδη, με τον παίκτη του Απόλλωνα να μην προλαβαίνει να απειλήσει, καθώς τον σταμάτησε αντίπαλος αμυντικός.

Στο 5' ο Χρυσοστόμου επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο ήταν άστοχο, ωστόσο σε εκείνα τα πρώτα λεπτά φαινόταν πως το πάνω χέρι το είχε το σύνολο του Κετσπάγια. Από πλευράς Μολδαβίας, η πρώτη απειλή έγινε στο 13' με τον Νικολέσκου να δοκιμάζει ένα πλασέ το οποίο βγήκε άουτ.

 

Στη συνέχεια, καταγράφονταν απανωτές ευκαιρίες από τους φιλοξενούξμενους, χωρίς όμως αυτές να μετατρέπονται σε γκολ. Ο Πίττας στο 21' και ο Χρυσοστόμου στο 22' δημιούργησαν προϋποθέσεις, όμως δεν σκόραραν.

Η Μολδαβία έδειχνε να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της, ωστόσο η Κύπρος με τον Κάστανο έφτασε πολύ κοντά σε ένα τέρμα, με τον Κάστανο να προσπαθεί να σκοράρει από το κέντρο στο 35', έχοντας δει τον αντίπαλο γκολκίπερ να έχει βγει από την εστία του.

Λίγο πριν την λήξη του α' ημιχρόνου, η Μολδαβία άνοιξε το σκορ με τον Μοτπάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία λάθος απόκρουση του Μολ και σκόραρε με κεφαλιά (43').

Παρά το ότι η Κύπρος αποσύρθηκε στα αποδυτήρια έχοντας το μειονέκτημα, βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει τα δεδομένα πρώτα με τον Σπόλιαριτς που έκανε το 1-1 με πλασέ, ύστερα από ασίστ του Πίττα (51'). Στη συνέχεια ο Κάστανος βρήκε τον Πίττα με τον δεύτερο να προσπερνάει δύο αμυντικούς και να βρίσκει δίχτυα για το 1-2.

5

Η Κύπρος δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και η Μολδαβία έφερε το ματς στα ίσα στο 71' με τον Στίνα να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.
Οι ελπίδες για τη νίκη στο Κισινάου άρχισαν να σβήνουν, όταν στο 77' ο Μποκάτσιουκ πλάσαρε τον Μολ για το 3-2.

Στο 79', οι γηπεδούχοι παραβίασαν και πάλι την εστία των Κύπριων, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς υπήρξε χέρι στην αρχή της φάσης. Μέχρι το τέλος επέμεναν οι παίκτες του Κετσπάγια, ωστόσο δεν έφτασαν μέχρι την ισοφάριση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μολδαβία: Αβράμ, Κράτσιουν, Μπαμπότσιο, Πόσμακ, Ρεβένκο, Ράτα, Ιονίτα (64′ Ποστολάτσι), Κοτσοκάρι (46′ Ρέαμπτσιουκ), Καλμάκοφ (64′ Στίνα), Μότπαν (46′ Νταμάσκαν), Νικολέσκου

Κύπρος: Μολ, Γκόγκιτς, Κυπριανού (59′ Αρτυματάς), Παναγιώτου, Μαλεκκίδης, Σατσιάς, Κάστανος, Σπόλιαριτς (59′ Ανδρέου), Λοΐζου (54′ Χάμπος), Χρυσοστόμου (54′ Γαβριήλ), Πίττας

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα