Το 2/2 της Κύπρου κόντρα στην Λετονία

Το 2/2 της Κύπρου κόντρα στην Λετονία

Newsroom
ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ
Η Εθνική ποδοσφαίρου της Κύπρου ετοιμάζεται για το φιλικό της Πέμπτης με την Λετονία (21/3, 19:00), μια χώρα την οποία έχει κερδίσει και στις δυο προηγούμενες συναντήσεις τους.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (18/3) έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, ενόψει των δυο φιλικών αναμετρήσεων με Λετονία (21/3) και Σερβία (25/3).

Το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να δείξει μια καλή εικόνα μπροστά στο κοινό του, με την προσέλευση του κόσμου να αναμένεται σημαντική, καθώς αμφότερα τα ματς θα διεξαχθούν στην ΑΕΚ Αρένα με δωρεάν είσοδο.

Αν θέλει κανείς να δει την προϊστορία, αναφορικά πάντα με το πρώτο (χρονικά) φιλικό, αυτό κόντρα στους Λετονούς, τότε θα δει πως η Κύπρος έχει το απόλυτο! Οι δυο χώρες έχουν αναμετρηθεί -μόλις- δυο φορές στο παρελθόν, και οι δυο σε φιλικό πλαίσιο, και οι δυο πριν μπει η νέα χιλιετία (2000), και οι δυο εντός έδρας!

Η πρώτη συνάντηση, έλαβε χώρα στις 12 Μαρτίου του 1996 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», εκεί όπου η ομάδα του Ανδρέα Μιχαϊλίδη επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Μάριου Αγαθοκλέους (47').

Έναν χρόνο αργότερα, 14 Φεβρουαρίου του 1997, ξανά στην Κύπρο και το στάδιο «Τάσος Μάρκου», οι παίκτες του Σταύρου Παπαδόπουλου κέρδισαν με 2-0 την Λετονία, με γκολ των Νικόλα Γεωργίου (10') και του θρυλικού Γιώτη Εγκωμίτη (19΄).

Δυο στα δυο λοιπόν απέναντι στους προσεχείς αντιπάλους, με τον Κετσπάγια να θέλει να «τριτώσει το καλό», να συνεχιστεί το απόλυτο -έστω και σε φιλικό πλαίσιο- κυρίως όμως να δει μια πειστική και καλή εμφάνιση στο χορτάρι.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα