Λιονέλ Μέσι: Ο Αργεντινός έφτασε τα 800 γκολ καριέρας, οι επόμενοι στόχοι του

Λιονέλ Μέσι: Ο Αργεντινός έφτασε τα 800 γκολ καριέρας, οι επόμενοι στόχοι του

Λιονέλ Μέσι: Ο Αργεντινός έφτασε τα 800 γκολ καριέρας, οι επόμενοι στόχοι του

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το 800ο γκολ του σε κορυφαίο επίπεδο, στη φιλική νίκη της Αργεντινής επί του Παναμά (2-0) στον πρώτο της αγώνα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 35χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν Λιονέλ Μέσι έγινε ο δεύτερος παίκτης που φτάνει τα 800 διεθνή γκολ μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο απολογισμός του pulga περιλαμβάνει 672 γκολ σε 17 σεζόν με την Μπαρτσελόνα, 29 με την Παρί Σεν Ζερμέν και 99 διεθνή γκολ (δύο εξ' αυτών στον τελικο του Μουντιάλ).

Ο αρχηγός της Αργεντινής σκόραρε στο 89ο λεπτό του φιλικού αγώνα της Αργεντινής με τον Παναμά στο στάδιο Monumental του Μπουένος Άιρες και έφτασε τα 800 γκολ καριέρας και τα 99 με την «αλμπισελέστε» και θα στοχεύσει στο 100ο διεθνές γκολ του, όταν η Αργεντινή θα παίξει με το Κουρασάο την Τρίτη (28/03).

Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών, επτά φορές νικητής της Χρυσή Μπάλας - το βραβείο που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη της χρονιάς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο- έχει κατακτήσει τα πάντα στην πλούσια καριέρα του. Η μόνη μεγάλη διοργάνωση στην οποία έχει αγωνιστεί αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής είναι το Κύπελλο Γαλλίας.

Η τροπαιοθήκη του που περιλαμβάνει 35 τρόπαια με την Μπαρτσελόνα, στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 13 ετών, τον καθιστά τον πιο παρασημοφορημένο παίκτη στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου και όπως είναι αναμενόμενο κατέχει τα ρεκόρ όλων των εποχών σε σκοράρισμα και συμμετοχές (778) της Μπάρτσα.

Έχει επίσης πετύχει περισσότερα γκολ (474) και έχει δώσει περισσότερες ασίστ (192) από οποιονδήποτε παίκτη έχει αγωνιστεί στη La Liga και κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας- τα 50 σε 37 παιχνίδια κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-12. Έχει τα περισσότερα χατ-τρικ στη La Liga (36).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League με 140 γκολ, αλλά ο Μέσι -που έχει 129- ήταν ο πρώτος παίκτης που σημείωσε 5 γκολ σε έναν αγώνα στη διοργάνωση και η συνέπειά του να σκοράρει 18 διαδοχικά χρόνια είναι επίσης απαράμιλλη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τι απομένει για να πετύχει ο Μέσι;

Αν συνεχίσει να αγωνίζεται ο Μέσι θα φτάσει τις 900 συμμετοχές σε σύλλογο την επόμενη σεζόν και πιθανότατα θα σκοράρει για 20ή διαδοχική σεζόν στην κορυφαία κατηγορία.

Είναι ήδη ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Αργεντινή (172) και απέχει 1 γκολ για να φτάσει τα 100 με τη φανέλα της χώρας του.Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είναι δεύτερος στη λίστα.

Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο (118) και ο Άλι Νταΐ, ο οποίος σκόραρε 109 φορές για το Ιράν μεταξύ 1993 και 2006, έχουν πετύχει περισσότερα διεθνή γκολ (για τους άνδρες).

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα