Ισπανία - Αλβανία 2-1: Ο Ντάνι Όλμο βρήκε τη λύση στο 90΄

Νίκος Κικίδης
Ισπανία - Αλβανία 2-1: Ο Ντάνι Όλμο βρήκε τη λύση στο 90΄

bet365

Στην επιστροφή της στη Βαρκελώνη έπειτα από 18 χρόνια, η Ισπανία χρειάστηκε το απίθανο curler του Ντάνι Όλμο στο 90΄για να κάμψει την αντίσταση της Αλβανίας και να πάρει τελικά φιλική νίκη με 2-1.

Είχε πανηγυρίσει και στις επτά προηγούμενες φορές που είχε φιλοξενήσει στην έδρα της την Αλβανία. Και παρά την σθεναρή αντίσταση που συνάντησε στο «RCDE Stadium» της Εσπανιόλ, η Ισπανία τελικά κατάφερε να διευρύνει την μεταξύ τους παράδοση. Στον πρώτο της αγώνα επί καταλανικού εδάφους έπειτα από 18 χρόνια, οι «Φούριας Ρόχας» τελικά υπέταξαν τους μαχητικούς Αλβανούς (2-1) με γκολάρα του Ντάνι Όλμο στο 90΄και ολοκλήρωσαν με πλατύ χαμόγελο τη φιλική αναμέτρηση.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος με μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ένα καλοζυγισμένο σουτ του Πέδρι (21΄), η Ισπανία επέστρεψε με όρεξη στην επανάληψη και λίγο έλειψε να σκοράρει με το... καλησπέρα. Σε αμφότερες τις προσπάθειες του Ρόδρι (46΄,47΄) ωστόσο, ο Μπερίσα είχε την απάντηση και κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή. Η Ισπανία από την πλευρά της διατηρούσε την κατοχή, πολιορκούσε τα αντίπαλα καρέ και η γενικότερη εικόνα της μαρτυρούσε πως το γκολ αποτελούσε απλώς θέμα χρόνου.

Έτσι κι έγινε, με τον Φεράν Τόρες στο 75΄να πλασάρει άψογα τον Μπερίσα και να βάζει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο, η θεά τύχη χαμογέλασε διάπλατα στην Αλβανία, αφού χάρη σε μια αδιανόητη καραμπόλα ο Ουζούνι κατάφερε να ισοφαρίσει. Το τρελό γκολ των φιλοξενούμενων φάνηκε προς στιγμήν επίλογος του αγώνα, όμως ο Ντάνι Όλμο δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Αφού κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα από την περιοχή, ο επιθετικός της Λεψίας έριξε ένα βλέμμα στην εστία και με ένα απίθανο curler έστειλε στη μπάλα στο «παραθυράκι» (90΄), χαρίζοντας έτσι - έστω και την ύστατη στιγμή - τη νίκη στους Ισπανούς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα