Wyscout analysis: Ο Σιώπης διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στο Βουκουρέστι (vid)

Wyscout analysis: Ο Σιώπης διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στο Βουκουρέστι (vid)

 Wyscout analysis: Ο Σιώπης διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στο Βουκουρέστι (vid)

bet365

Ο 27χρονος ανασταλτικός μέσος ίσως και να έκανε κόντρα στη Ρουμανία το καλύτερό του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο μόνος «σταθερός» του «γαλανόλευκου» άξονα ήταν χθες ο Μανώλης Σιώπης, καθώς ο 27χρονος ανασταλτικός χαφ έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του 1-0 που επικράτησε η Εθνική μας της Ρουμανίας.

Ο μέσος της Τραμπζονσπόρ έκανε ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ίσως και το καλύτερο, όπου ναι μεν ήταν φιλικό ωστόσο οι προεκτάσεις που υπήρχαν όπως για παράδειγμα ότι συνοδεύτηκε με το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο του έδωσε στο ματς… χροιά επίσημης αναμέτρησης.

Ας δούμε μέσω του Wyscout γιατί διεκδικεί και μάλλον κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου στο Βουκουρέστι, με κύριο γνώμονα ότι «κυριάρχησε» στο χώρο ευθύνης του και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να παίξουν/αναπτυχθούν κάθετα.

....
Που «πάτησε» μέσα στο γήπεδο

*«Φλέρταρε» με το απόλυτο στις μεταβιβάσεις, καθώς το κοντέρ του… έγραψε 34/37 σωστές πάσες, ποσοστό επιτυχίας 92%. Μάλιστα και οι τρεις λανθασμένες ήταν σε φάση επίθεσης και η πρώτη στο 43’. Δηλαδή δεν «πούλησε» ούτε μία φορά την κατοχή στο μισό της Εθνικής μας.

....
Πως «μοιράστηκαν» οι μεταβιβάσεις του

*Ενεπλάκη σε εννέα προσωπικές αμυντικές «μονομαχίες» και κέρδισε τις έξι (67%). Οι δύο από τις τρεις που επί χάρτου «έχασε» ήταν σε πρέσινγκ ψηλά όπου στη μία έκλεψε αλλά του καταλογίστηκε φάουλ, ενώ στην άλλη «ντουμπλάρισε» τον Μπακασέτα και η πίεσή τους βοήθησε τον Μαυροπάνο να ανακόψει εύκολα απόπειρα κάθετου παιχνιδιού των Ρουμάνων. Στο μισό της Εθνικής μας… έμοιαζε να είναι παντού.

*Παρότι βραχύσωμος βγήκε νικητής και σε μία εναέρια διεκδίκηση που «πρωταγωνίστησε», ενώ σε εκείνη που «έχασε» πήρε τελικά την κατοχή επειδή έπαιξε έξυπνα με το σώμα του. Επί της ουσίας εδώ είχε το απόλυτο (2χ2).

*Συνολικά επτά φορές με σωστή αμυντική του ενέργεια με την μπάλα κάτω ανέκοψε επιθέσεις των Ρουμάνων, κάθετα ή από τα δεξιά που «τραβιόνταν».

@Photo credits: INTIME
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα