Κόπα Ντελ Ρέι: Βασκικός εμφύλιος στον ορίζοντα

Gazzetta team
Κόπα Ντελ Ρέι: Βασκικός εμφύλιος στον ορίζοντα

bet365

Η κλήρωση των ημιτελικών του Κόπα Ντελ Ρέι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μονομαχία Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ στον τελικό, με τις Γρανάδα και Μιραντές να αντιστοιχούν στους «4».

Το πιο ανατρεπτικό Κόπα Ντελ Ρέι όλων των εποχών είναι πιθανό να ολοκληρωθεί με βασκική ραψωδία.

Κι αυτό διότι η κλήρωση των ημιτελικών, χωρίς καμία εκ των Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Σεβίλλης να συμμετέχουν, απέτρεψε την συνάντηση των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ στους «4» και είναι στο χέρι τους να κλείσουν ραντεβού για μια επική μονομαχία με σπάνιο προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, οι δύο σύλλογοι από την Χώρα των Βάσκων έχουν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου μόλις μία φορά στην ιστορία, πριν από 110 χρόνια και το μακρινό 1910! Τότε, τα Λιοντάρια επικράτησαν μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν με 1-0 κι έτσι έχουν την παράδοση οιωνό, σε ενδεχόμενο... διαβασκικό τελικό.

Για να συμβεί αυτό, η Σοσιεδάδ καλείται να αποκλείσει τον «φονιά» των μεγάλων, Μιραντές και η Μπιλμπάο την Γρανάδα.

Σημειώνεται ότι οι ημτελικοί θα διεξαχθούν σε διπλούς αγώνες, με τα πρώτα ματς να λαμβάνουν χώρα σε «Σαν Μαμές» και «Ανοέτα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12/2 Μπιλμπάο - Γρανάδα (22:00)

13/2 Σοσιεδάδ - Μιραντές (22:00)

4/3 Μιραντές - Σοσιεδάδ (22:00)

5/3 Γρανάδα - Μπιλμπάο (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα