Καθερένιο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Με ζόρι απέκλεισε ομάδα τέταρτης κατηγορίας (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Καθερένιο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Με ζόρι απέκλεισε ομάδα τέταρτης κατηγορίας (vid)

bet365

Με μια γκολάρα του Ροντρίγκο που πανηγύρισε όπως έκανε ο Πελέ, η Ρεάλ Μαδρίτης των πολλών αναπληρωματικών νίκησε στην έδρα της Καθερένιο (1-0) και προκρίθηκε στους «16» - Πεντάρα με ανατροπή η Βιγιαρεάλ, εισιτήριο για Βαλένθια, Εσπανιόλ, αποκλεισμός για Έλτσε, Ράγιο Βαγιεκάνο και Χετάφε.

Έβγαλε σε πέρας την… αγγαρεία η Ρεάλ Μαδρίτης. Με μια γκολάρα του Ροντρίγκο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε με ζόρι (1-0) στην έδρα της Καθερένιο, ομάδα τέταρτης κατηγορίας, και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης – προφύλαξης τους Τιμπό Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Νταβίντ Αλάμπα, Φερλάν Μεντί, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά.

Κακό το πρώτο ημίχρονο της Βασίλισσας η οποία, λόγω της πίεσης ψηλά από τους γηπεδούχους και της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κάνει το παιχνίδι της, αλλά και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ιβάν Μορένο.

Γκολάρα Ροντρίγκο, πανηγυρισμός α λα Πελέ

Στο δεύτερο μέρος και αφού στην ανάπαυλα η Καθερένιο κλήρωσε μεταξύ των φιλάθλων μια επίσκεψη στο… κομμωτήριο (!), ο Αντσελότι έριξε Αντόνιο Ρούντιγκερ και Φεδερίκο Βαλβέρδε αντί Έντερ Μιλιτάο και Ορελιέν Τσουαμενί, αναζητώντας μεγαλύτερη φρεσκάδα και διάθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή ευκαιρία της Ρεάλ ήρθε μόλις στο 59ο λεπτό σε πολύ δυνατό σουτ του Μάρκο Ασένσιο, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Καθερένιο με τις γροθιές.

Και, δέκα λεπτά αργότερα, ο Ροντρίγκο λύτρωσε τους Μαδριλένους. Ο Βραζιλιάνος «χόρεψε» με εξαιρετική ντρίμπλα τους Κλαουσί – Αγουάδο και με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Ιβάν Μορένο, πανηγυρίζοντας στη συνέχεια όπως το έκανε συνήθως ο Πελέ, για να τιμήσει τη μνήμη του Βασιλιά, την ημέρα της κηδείας του.

Η φιλότιμη Καθερένιο προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει την εστία του Αντρέι Λούνιν για την ισοφάριση, με την Ρεάλ να παίρνει στο ρελαντί το εισιτήριο για τους «16» και θα μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση του Σαββάτου (07/01).

Καθερένιο (Χούλιο Κόμπος): Ιβάν Μορένο – Αγουάδο, Χοσίν, Μολίνα, Γκομίς (82’ Πέδρο) – Μερενθιάνο (46’ Καρίμ Ελ Κούνι), Λουίς Τέγιες (75’ Μπέρμου), Κλαουσί, Ιβάν Φερνάντεθ (73’ Γκάρθι) – Σάμου Μαντσόν – Νταβίντ Γκράντε (73’ Σολάνο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο (46’ Ρούντιγκερ), Νάτσο, Οδριοθόλα (51’ λ. τρ. Βαγέχο) – Θεμπάγιος, Τσουαμενί (46’ Βαλβέρδε), Καμαβινγκά – Ασένσιο (81’ Αρίμπας), Ροντρίγκο, Αζάρ (68’ Άλβαρο Ροντρίγκες).

Έξω τρεις ομάδες της La Liga!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας σημειώθηκαν τρεις εκπλήξεις, αφού δύο ομάδες της δεύτερης κατηγορίας (Λεβάντε, Σπόρτινγκ Χιχόν) απέκλεισαν δύο της πρώτης (Χετάφε, Ράγιο Βαγιεκάνο), με το μεγάλο «μπαμ» να γίνεται από την Θέουτα, ομάδα της τρίτης κατηγορίας, η οποία πέταξε έξω την Έλτσε, ουραγό της La Liga.

Η Βιγιρεάλ, παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από την έδρα της Καρταχένα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας (5-1), ενώ με άνεση προκρίθηκε και η Βαλένθια εις βάρος της Λα Νούθια, ομάδα τρίτης κατηγορίας (3-0).

Στην μοναδική κόντρα μεταξύ ομάδων της La Liga, η Εσπανιόλ λύγισε στην παράταση τη Θέλτα με 3-1 στη Βαρκελώνη, με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν με δέκα και τερματοφύλακα τον ακραίο μπακ Ούγο Μάγιο, λόγω αποβολής του Αγουστίν Μαρτσεσίν στο 112’ και αφού είχαν κάνει όλες τις αλλαγές.

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «32»

Τρίτη 03/01

Καρταχένα – Βιγιαρεάλ 1-5
(39’ Πάμπλο Βάθκεθ – 49’ Μπαένα, 55’ Ντανζούμα, 59’ Μοράλες, 84’ Σάμου, 89’ Καπουέ)

Εσπανιόλ – Θέλτα 3-1 (παρ.)
(53’ Πουάδο 97’ Νταρντέρ 118’ Μελαμέντ – 15’ Πασιένσια)

Λα Νούθια – Βαλένθια 0-3
(3’ Κλάιφερτ, 31’ Ιλάις Μορίμπα, 71’ Ούγκο Ντούρο)

Θέουτα – Έλτσε 1-0
(44’ πέν Ρόδρι)

Καθερένιο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(69’ Ροντρίγκο)

Λεβάντε – Χετάφε 3-2
(52’ Σέρχιο Ποστίγο, 63’ Άλεξ Μουνιόθ, 90’+1’ Γουέσλεϊ – 34’, 56’ Ελ Χανταντί)

Σπόρτινγκ Χιχόν – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0
(57’, 88’ Μιλοβάνοβιτς)

Τετάρτη 04/01

Λινάρες – Σεβίλλη (20:00)

Λογρονιές – Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)

Ποντεβέδρα – Μαγιόρκα (20:00)

Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)

Ιντερσίτι – Μπαρτσελόνα (22:00)

Αλαβές – Βαγιαδολίδ (22:00)

Πέμπτη 05/01

Ιμπίθα – Μπέτις (17:00)

Ταραγόνα – Οσασούνα (17:00)

Ελντένσε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα