Πλησιάζει τον Ινιέστα σε τίτλους ο Μέσι, παραμένει πρώτος ο Ντάνι Άλβες

Κώστας Τόπας
Πλησιάζει τον Ινιέστα σε τίτλους ο Μέσι, παραμένει πρώτος ο Ντάνι Άλβες

bet365

Τον πρώτο του τίτλο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής αλλά και τον 38ο συνολικά στην καριέρα του, κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι και με αυτόν τον τρόπο πλησίασε σε τίτλους, τον Ινιέστα.

Πανευτυχής θα πρέπει να είναι ο Λιονέλ Μέσι, μετά την κατάκτηση του Copa America με την εθνική του ομάδα. Ενας τίτλος ο οποίος έλειπε απουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια από την πλούσια καριέρα του 34χρονου άσου.

Πλέον έφτασε τους 38 τίτλους. Με την Μπαρτσελόνα φυσικά έχει κατακτήσει τους περισσότερους, μιας και μετράει 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Super Cup Ευρώπης, 10 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 7 Copa del Rey και 8 Super Cup Ισπανίας. Βέβαια με την «Αλμπισελέστε» έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το Παγκόσμιο U20, αλλά αυτός του Copa America με την πρώτη ομάδα της εθνικής Αργεντινής, ήταν ο σημαντικότερος όλων.

Ο Αργεντινός αστέρας, χρειάζεται ακόμα ένα τρόπαιο, προκειμένου να ισοφαρίσει στη σχετική κατάταξη με τους περισσότερους τίτλους, τον άλλοτε συμπαίκτη του Ινιέστα. Πάντως ο «Λίο» μετράει ήδη τρεις παραπάνω διακρίσεις από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φυσικά, ο «άρχοντας των τίτλων» παραμένει ο Ντάνι Άλβες. Ο 38χρονος Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στη πατρίδα του για τη Σάο Πάολο έχει κατακτήσει 42 τίτλους και τρόπαια με τα «χρώματα» της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Σεβίλης, της Μπαΐα και της εθνικής Βραζιλίας, επίδοση που δεν είναι εύκολο να καταρριφθεί σύντομα...

Αναλυτικά το Top-10 με τους παίκτες που έχουν τους περισσότερους τίτλους:

10. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: 32 τίτλους

9. Αριεν Ρόμπεν: 32 τίτλους

8. Σέρχιο Μπουσκέτς: 34 τίτλους

7: Κριστιάνο Ρονάλντο: 35 τίτλους

6. Ζεράρ Πικέ: 37 τίτλους

5. Χοσάμ Ασούρ: 37 τίτλους

4. Μάξγουελ: 37 τίτλους

3. Λιονέλ Μέσι: 38 τίτλους

2. Αντρές Ινιέστα: 39 τίτλους

1. Ντάνι Άλβες: 42 τίτλους

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα