Μάλι - Ισημερινή Γουϊνέα 5-6 πεν. (0-0 κ.α., παρ.): Έκανε το «μπαμ» και πάει στα προημιτελικά! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μάλι - Ισημερινή Γουϊνέα 5-6 πεν. (0-0 κ.α., παρ.): Έκανε το «μπαμ» και πάει στα προημιτελικά! (vid)

bet365

Μόλις στην τρίτη εμφάνισή της σε Copa Africa, η Ισημερινή Γουϊνέα συνέχισε το σερί των προκρίσεων στα προημιτελικά, αποκλείοντας το φαβορί, Μάλι, στη διαδικασία των πέναλτι (5-6, 0-0 κ.α., παρ.)!

Δεν είναι παραδοσιακή υπερδύναμη, δεν την υπολόγιζε κανείς σε όμιλο με Ακτή Ελεφαντοστού και Αλγερία, αλλά μετά τη νίκη-«βόμβα» επί των κάτοχων του τίτλου και τη 2η θέση, έκανε και νέα υπέρβαση. Η Ισημερινή Γουϊνέα πανηγυρίζει την παρουσία της στα προημιτελικά του φετινού Copa Africa, επικρατώντας στα πέναλτι του Μάλι με 6-5 (0-0 κ.α., παρ.) και συνεχίζει το σερί της που τη θέλει όταν προκρίνεται στα τελικά του θεσμού, να φτάνει τουλάχιστον ως τους «8»!

Απέναντι στην ομάδα των σταρ της Premier League, Μπισούμα, Τζενεπό που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η «Αστραπή» έμεινε... ζωντανή για 90 λεπτά αγώνα με πρωταγωνιστή τον 20χρονο κίπερ της Αλαβές, Οβόνο, ο οποίος έμελλε να γράψει ιστορία με την εθνική της χώρας του στη διαδικασία των πέναλτι.

Παρά το γεγονός ότι αστόχησε στο πρώτο πέναλτι με τον Νσούε, η Ισημερινή Γουϊνέα ανέτρεψε την κατάσταση χάρη σε απόκρουση του Οβόνο στον Χαϊνταρά και το εντελώς άστοχο χτύπημα του Τραορέ. Κι αφού ο μέσος της Μούρθια, Γκανέ, ανταπέδωσε οδηγώντας στον «ξαφνικό θάνατο», ο Οβόνο πέτυχε την καθοριστική επέμβαση στο πέναλτι του Σακό κι έστειλε τη χώρα του στα προημιτελικά και τους συμπατριώτες του στον... έβδομο ουρανό. Η Ισημερινή Γουϊνέα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα σε ακόμα μεγαλύτερο φαβορί, όπως η Σενεγάλη.

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα