Ιστορικό: 4 Γερμανοί προπονητές στους «8»! (pic)

Gazzetta team
Ιστορικό: 4 Γερμανοί προπονητές στους «8»! (pic)

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, τέσσερις προπονητές από την ίδια χώρα (Γερμανία) δίνουν το παρών στα προημιτελικά, δύο εκ των οποίων (Χάνζι Φλικ και Τόμας Τούχελ) έφτασαν πέρυσι μέχρι τον τελικό.

Οι Γερμανοί προπονητές έχουν την τιμητική τους στο Champions League την τελευταία τριετία. Τις προηγούμενες δύο σεζόν, ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης κατέληξε σε γερμανικά χέρια, την 2018-19 σε αυτά του Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και πέρυσι σε αυτά του Χάνζι Φλικ (Μπάγερν Μονάχου).

Οι δύο προαναφερθέντες τεχνικοί δίνουν το παρών στην φετινή οκτάδα, όπως άλλωστε και ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν και φέτος, προς το παρόν, είναι στους «8» ευρισκόμενος στο τιμόνι της Τσέλσι.

Πέρυσι, στα ημιτελικά έφτασαν τρεις Γερμανοί προπονητές, αφού στους Φλικ – Τούχελ προστέθηκε και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν με την Λειψία. Φέτος, όμως, ο νεαρός τεχνικός αποχαιρέτησε την διοργάνωση στους «16» λόγω Λίβερπουλ.

Ακόμα και έτσι, όμως, η οκτάδα έχει, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, 4 Γερμανούς προπονητές (4 από οποιαδήποτε, ίδια χώρα), αφού η Μπορούσια Ντόρτμουντ καθοδηγείται από τον (υπηρεσιακό) 38χρονο Έντιν Τέρζιτς, ο οποίος έχει μεν καταγωγή από Βοσνία – Ερζεγοβίνη (από την πλευρά του πατέρα) και Κροατία (από την πλευρά της μητέρας), αλλά γεννήθηκε, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη Γερμανία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα