Κριστιάνο - Μέσι: Ο CR7 πήρε πρωτιά και... προσωπική νίκη (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο - Μέσι: Ο CR7 πήρε πρωτιά και... προσωπική νίκη (pics & vids)

bet365

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Βαρκελώνη και το νέο «ραντεβού» με τον Λιονέλ Μέσι, είχε νικητή τον Πορτογάλο στην προσωπική τους κόντρα, πέρα από το τρομερό αποτέλεσμα της Γιουβέντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα και την πρωτιά...

Ολυμπιακός - Πόρτο: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Οι «μπιανκονέρι» με ένα κύμα επιθέσεων στην έναρξη της αναμέτρησης της Τρίτης στο «Καμπ Νόου» και κυνηγώντας με μανία το αποτέλεσμα με τα γκολ που θα επέτρεπαν στην ομάδα του Αντρέα Πίρλο να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της, κατάφερε να πάρει ακριβώς αυτό που ήθελε και να περάσει στους «16» ως πρωτοπόρος με το τελικό 3-0.

Η πρώτη συνάντηση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι έπειτα από κάτι παραπάνω από 2,5 χρόνια και το για πολλούς... last dance των δύο σούπερ σταρ, αφού ουδείς ξέρει αν η μοίρα επιφυλάσσει κι άλλες μεγάλες κόντρες τους μέχρι την στιγμή που θ' αποσυρθούν είχε μεγάλο νικητή τον Πορτογάλο. Κι όχι μονάχα για την πρόκριση της «Γηραιάς Κυρίας» που εκμεταλλεύτηκε όλα τα κακώς κείμενα των «μπλαουγκράνα» για να επιβληθεί κατά κράτος, αλλά και γιατί όσα έκανε ο CR7 είχαν το ιδανικό αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση με τον Αργεντινό που άργησε να μπει στο κλίμα κι όταν πλέον ήθελε και προσπάθησε να βοηθήσει τη δική του ομάδα, βρήκε σε... τοίχο, ετών 42...

  • Συμμετοχή σε όλα τα γκολ ο Κριστιάνο αλλά και στο... ακυρωθέν!

Ο CR7 βρέθηκε ξανά στο «Καμπ Νόου» εκεί όπου προσπαθούσε, άλλοτε επιτυχημένα κι άλλοτε όχι, να προσφέρει στον κόσμο επικές «μονομαχίες» με τον Μέσι στα μεγάλα clasico του ισπανικού ποδοσφαίρου. Σκόραρε δυο φορές στο ματς της Τρίτης, και τις δύο από την άσπρη βούλα, έφτασε στα 134 τέρματα στο Champions League, προκάλεσε την πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα σε επίπεδο ομίλων της διοργάνωσης από το 2016 και επιπλέον, έφτασε στα 14 τέρματα στις 13 τελευταίες επισκέψεις του στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα.

Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του φετινού Champions League, έδειξε εξ αρχής πως είχε... μεγάλη όρεξη. Ήταν εκείνος που πήρε πάνω του το πρώτο σουτ του αγώνα με το δεξί «μυτάκι» για μια εύκολη επέμβαση του Τερ Στέγκεν στα πρώτα λεπτά, λίγο αργότερα «έστρωσε» σε συμπαίκτη του για ένα μακρινό σουτ, ενώ, έκανε μέχρι και πάσα με τον ώμο στα όρια της περιοχής επιδεικνύοντας την άνεση με την οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι. Ήταν ορεξάτος και κατάφερε να συμμετέχει σε ΌΛΑ τα γκολ της Γιουβέντους.

Κέρδισε το πρώτο πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, άφησε τη μπάλα να πάει δεξιά στο δεύτερο γκολ τραβώντας πάνω του και τους δυο αμυντικούς για να είναι παντελώς ελεύθεροι οι ΜακΚένι και Ράμσεϊ στην μικρή περιοχή ώστε να νικήσει ο Αμερικανός τον πορτιέρε της Μπαρτσελόνα, ενώ, ο Κριστιάνο φυσικά εκτέλεσε και το δεύτερο πέναλτι της ομάδας του με επιτυχία. Μάλιστα, ήταν παρών και στο ακυρωθέν γκολ του Μπονούτσι, όμως δεν τα... υπολόγισαν καλά οι δυο τους και σωστά υπήρξε οφσάιντ.

Μαζί με τους Μοράτα και ΜακΚένι ήταν οι τρεις που ουσιαστικά έπρεπε να... εκτινάσσονται προς την επίθεση όταν η Γιουβέντους κατάφερνε να κλέψει τη μπάλα και να δοκιμάσει να επισκεφθεί ξανά τα καρέ των «μπλαουγκράνα», όταν πλέον μετά το 2-0 η ομάδα του Πίρλο άλλαξε στρατηγική, έκλεισε πίσω και επέλεξε το γρήγορο τρανζίσιον για ν' απειλήσει.

  • Όσο κι αν θέλησε ο Μέσι, είχε τον Μπουφόν μπροστά του...

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν άφαντος στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης όπου η Γιουβέντους έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, όμως, αν ισχύουν όσα έχει πει για εκείνον ο Πεπ Γκουαρδιόλα πως κάθε άλλο παρά περπατάει στο γήπεδο, αφού... διαβάζει την αντίπαλη άμυνα προτού φορτσάρει, τότε μάλλον αυτό θα έκανε. Ο Αργεντινός, μέσα στη γενικότερη κακή κατάσταση που επικρατεί στο αγωνιστικό κομμάτι της Μπαρτσελόνα με τον Κούμαν ακόμα να μην μπορεί να βρει λύσεις, όταν πλέον μπήκε για τα καλά στο κλίμα και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του, βρήκε απέναντί του έναν εκπληκτικό Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο ηγέτης των Καταλανών προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Ιταλός πορτιέρε σε λίγο καιρό κλείνει τα 43 του χρόνια και έτσι στις τελικές προσπάθειες που πήρε πάνω του, προσπάθησε να στέλνει τη μπάλα χαμηλά με ξαφνικά φαλτσαριστά σουτ προς τις γωνίες της εστίας. Κι όμως, ο «Τζίτζι» έδειξε πανέτοιμος και ... νεανικός, αφού σταματούσε τα πάντα και απαγόρευσε στον Μέσι να βάλει ξανά από νωρίς την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι όταν ακόμα το σκορ ήταν στο 2-0. Ο Μπουφόν έκανε εφτά επεμβάσεις στην αναμέτρηση του «Καμπ Νόου» και όλες ήταν σε προσπάθειες του Λιονέλ Μέσι που έψαχνε τον παραμικρό χώρο για να στείλει τη μπάλα προς το βάθος της εστίας, με τον Ιταλό γκολκίπερ να κρατάει clean sheet (το 412ο της καριέρας του) στην 17η σεζόν του στο Champions League!

Ο Λιονέλ Μέσι, πάντως, έκανε καλό παιχνίδι βάσει και της συμμετοχής του και του τρόπου με τον οποίο με τον γνωστό all – around ρόλο του επιχείρησε ν' αλλάξει μερικά πράγματα στην Μπαρτσελόνα. Από την παρουσία του στο χώρο του κέντρου ακόμα και σε κατάσταση επίθεσης όπου η μπάλα ανοίγεται σε πλευρά για να υπάρξει απειλητική στιγμή για τα αντίπαλα καρέ κι ας λείπει από τον κύριο χώρο δράσης του ο Αργεντινός, μέχρι το αγαπημένο του... ημικύκλιο. Εκεί όπου στέκεται συνήθως και περιμένει τις πάσες τις οποίες είτε θα επιστρέψει με τη μια ανάμεσα σε πολλά κορμιά, είτε θα τσιμπήσει για να την περάσει με λόμπα πάνω από την άμυνα είτε θα βρει χώρο για να εξαπολύσει ξαφνικό σουτ.

Πάντως και στις 7 τελικές που έκανε προς την εστία βρήκε... τοίχο 42 ετών να τον σταματάει, ενώ, θα έχει να θυμάται την ντρίμπλα που έκανε στον Κριστιάνο – ο οποίος τον πάτησε κατά λάθος – αλλά και τον σεβασμό του Μπουφόν με τον οποίο αντάλλαξαν και φανέλες στο φινάλε. «Είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που αλλάζουμε φανέλες μαζί, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο» είπε επ' αυτού ο «Τζίτζι».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα