Μπαρτσελόνα: Ο οιωνός αποκλεισμού και τα διαλυμμένα ρεκόρ (vids)

Μπαρτσελόνα: Ο οιωνός αποκλεισμού και τα διαλυμμένα ρεκόρ (vids)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Ο οιωνός αποκλεισμού και τα διαλυμμένα ρεκόρ (vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα, το εντός έδρας σερί – ρεκόρ της οποίας πήγε... περίπατο, δεν έχει προκριθεί ΠΟΤΕ από τον πρώτο νοκ άουτ γύρο του Champions League, έχοντας τερματίσει δεύτερη στην φάση ομίλων.

Ολυμπιακός - Πόρτο: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η βαριά ήττα της Μπαρτσελόνα από την Γιουβέντους, μπορεί ιστορικά να αποδειχθεί καταδικαστική για την ομάδα του (απελπιστικά μόνου) Λιονέλ Μέσι. Μέχρι φέτος, οι Μπλαουγκράνα μετρούσαν 13 σερί σεζόν όπου τερμάτιζαν πρώτοι στον όμιλό τους στο Champions League.

Μόλις τρεις φορές έχει τερματίσει η Μπαρτσελόνα στην δεύτερη θέση ΚΑΙ στις τρεις αποκλείστηκε στον πρώτο νοκ άουτ γύρου που ακολούθησε. Φέτος, μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που ξεκίνησε με «5 στα 5» και, παρ' όλα αυτά, «κατάφερε» να βγει δεύτερη.

Την σεζόν 1994-95, τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της πίσω από την Γκέτεμποργκ και, στα προημιτελικά, αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν (1-1 εντός έδρας, 1-2 εκτός).

Την περίοδο 2004-05, η Μπάρτσα ήταν δεύτερη πίσω από την Μίλαν και, στην φάση των «16», αποκλείστηκε από την Τσέλσι, παρά το αξέχαστο «σβήσιμο του τσιγάρου» από τον Ροναλντίνιο (2-1 εντός έδρας, 2-4 εκτός).

Την σεζόν 2006-07, τέλος, η τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα έμεινε δεύτερη πίσω από την Τσέλσι και, στους «16», αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ (1-2 εντός έδρας, 1-0 εκτός).

Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ»

Η ήττα από την Γιουβέντους, από τις ευρύτερες εντός έδρας στην ευρωπαϊκή ιστορία των Μπλαουγκράνα, διέκοψε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στο «Καμπ Νόου», το οποίο κράτησε εφτά χρόνια και έφτασε έως τα 38 παιχνίδια (34 νίκες – τέσσερις ισοπαλίες).

Άρχισε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 με νίκη 4-0 επί του Άγιαξ και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (08/12), κατά σύμπτωση με ήττα με το ίδιο σκορ με την προηγούμενη από αυτή: 0-3 από την Μπάγερν Μονάχου, την Πρωτομαγιά του 2013, στα ημιτελικά της σεζόν 2012-13.

Σε φάση ομίλων, η Μπαρτσελόνα είχε να χάσει (εντός – εκτός) από το 2016 στο Μάντσεστερ από την Σίτι (1-3), ένα αήττητο σερί 25 αγώνων, το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία, πίσω από τα τριάντα της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2012 έως το 2017.

Εντός έδρας, μάλιστα, οι Μπλαουγκράνα είχαν να χάσουν στην φάση ομίλων από το 2009, όταν η Ρούμπιν Καζάν του Τσόρι Ντομίνγκες είχε νικήσει με 2-1. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είχε συμπληρώσει 33 παιχνίδια χωρίς ήττα στο σπίτι της, το καλύτερο σερί στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα