Ο Ολυμπιακός να μπει στο ματς με Πόρτο, όπως στο α' ημίχρονο με Παναθηναϊκό!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός να μπει στο ματς με Πόρτο, όπως στο α' ημίχρονο με Παναθηναϊκό!

bet365

Η Πόρτο δεν δείχνει διάθεση να κάνει ταξιδάκι... αναψυχής, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει... χάρες από τη Σίτι και θα πρέπει να μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο ματς!
Είναι μία σημαντική και σίγουρα δύσκολη βραδιά υπό την έννοια των αγωνιστικών απαιτήσεων και αξιώσεων. Ο Ολυμπιακός παίζει ένα ματς όλα ή... τίποτα με την Πόρτο το βράδυ της Τετάρτης και καλείται να δείξει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό του πρόσωπο παρά τις απουσίες παικτών όπως οι Βαλμπουενά, Χασάν ή ακόμα και Μπρούμα.
Οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς παίζουν ουσιαστικά τα... ρέστα τους γα την ευρωπαϊκή τους συνέχεια. Και σε τέτοιες περιστάσεις το πιο σωστό και το πιο λογικό είναι να βασιστείς στον εαυτό σου. Στις δυνάμεις σου. Σε αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ και όχι σε αυτά που περιμένεις να κάνουν οι άλλοι. Άλλωστε μιλάμε για τον Ολυμπιακό, που παραδοσιακά κάθε χρόνο συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο.
Ο Ολυμπιακός ξέρει καλά πως η Πόρτο δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη διότι τέτοια λογική και νοοτροπία έχει ως ομάδα. Επίσης δεν μπορεί και πρέπει να βασιστεί στην όποια διάθεση της Σίτι για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, όση συμπάθεια και εκτίμηση και να έχει για τους πρωταθλητές Ελλάδας ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Θα πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις του.

Οδηγός το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό

Αυτά τα ματς είναι τέτοιου τύπου που μπαίνεις και τα παίρνεις. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παραδειγματιστεί από το τι έκανε στο α' μέρος του ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, όπου και... έπνιξε τον αντίπαλό του και έβαλε ένα σχετικά γρήγορο γκολ. Με το 1-0 υπέρ του στο πρώτο ημίχρονο είναι ένα άλλο ματς και στη συνέχεια θα χρειαστεί και η σωστή διαχείριση / αντιμετώπιση για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν παίκτες στα... όριά τους αλλά πρέπει να κάνουν την υπέρβασή τους

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες στα... κόκκινα. Όπως τους χαφ του Καμαρά και Μπουχαλάκη ή και τον Κώστα Φορτούνη. Ή ακόμα και τον Μασούρα. Παίκτες που έχουν συνεχόμενα ματς στα πόδια τους και σίγουρα αυτό τους επηρεάζει. Όμως πάνω απ' όλα μετράει η πρόκριση. Θα πρέπει να είναι μία βραδιά μεγάλης υπέρβασης για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό. Να είναι σοβαρός, συγκροτημένος και ουσιαστικός, να πάρει αυτό που θέλει από την Πόρτο και να συνεχίσει έτσι στο Europa League.

Το... ξεμπλοκάρισμα του Ελ Αραμπί είναι το κλειδί

Το είχαμε σημειώσει ξανά. Έχει μεγάλη σημασία ο γκολεαδόρ του Ολυμπιακού να μην είναι... μπλοκαρισμένος στο παιχνίδι αυτό. Να πάρει βοήθειες αλλά και μπάλες και να μπορέσει να βρει χώρους για να δράσει. Η εμφάνιση του Ελ Αραμπί και το εάν θα σκοράρει ή όχι μπορεί να αποδειχθεί σημείο - κλειδί για την έκβαση του ματς. Εξάλλου είναι ο φορ των προκρίσεων για τον Ολυμπιακό (όπως με Κράσνονταρ, Ερυθρό Αστέρα, Άρσεναλ και Ομόνοια).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.