Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα 0-3: Τα... δεύτερα έκαναν ξανά πάρτι (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα 0-3: Τα... δεύτερα έκαναν ξανά πάρτι (vids)

bet365

Επιβλητική η... εναλλακτική εκδοχή της Μπαρτσελόνα και στην Βουδαπέστη (3-0 την Φερεντσβάρος), είναι πάντα πρώτη στον έβδομο όμιλο του Champions League και θέλει απλώς μια ισοπαλία με την Γιουβέντους (ή ήττα με ένα γκολ διαφορά) την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει στην κορυφή.

Για δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι και, επί της ουσίας, με... εναλλακτική ενδεκάδα. Για δεύτερο σερί ματς, οι Μπλαουγκράνα ήταν αποτελεσματικοί και επιβλητικοί και, μετά το 4-0 επί της Ντιναμό στο Κίεβο, επικράτησαν με άνεση και της Φερεντσβάρος στην Βουδαπέστη (3-0).

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν παρέμεινε στην κορυφή του έβδομου ομίλου και, την τελευταία αγωνιστική στην Βαρκελώνη κόντρα στην Γιουβέντους (Τρίτη 8/12, 22:00), χρειάζεται ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά (ή και με δύο, με σκορ 2-0) για να τερματίσει στην κορυφή.

Η Φερεντσβάρος, από την πλευρά της, θα ταξιδέψει στο Κίεβο με στόχο να πάρει νίκη επί της Ντιναμό ή καλύτερη ισοπαλία από το 2-2 του πρώτου γύρου, ώστε να τερματίσει τρίτη και να συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Οι Καταλανοί, χωρίς Μέσι, Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντε Γιονγκ (για ένα ημίχρονο ο Ολλανδός) και Φατί, μπήκαν «φουριόζοι» και, εκμεταλλευόμενοι την... τρύπα στα δεξιά της ουγγρικής άμυνας, έκαναν πάρτι, με τον Τζόρντι Άλμπα να σερβίρει στον Αντουάν Γκριεζμάν και τον φορμαρισμένο Γάλλο, με καταπληκτικό τακουνάκι, να ανοίγει το σκορ (14').

Το γκολ του Γκριεζμάν έδωσε... έμπνευση στους συμπαίκτες του, με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ να παίρνει την ασίστ του Ουσμάν Ντεμπελέ για να κάνει το 2-0 με προβολή (21') και τον Γάλλο εξτρέμ να σκοράρει με πέναλτι που έγινε πάνω στον Δανό (28'), ο οποίος με το σπαθί του κερδίζει την εμπιστοσύνη του Κούμαν.

Το δεύτερο ημίχρονο μάλλον... περίσσευε, με την Μπάρτσα να κάνει αλλαγές και συντήρηση δυνάμεων και την Φερεντσβάρος να προσπαθεί, μάταια όπως αποδείχθηκε, να πετύχει το γκολ της τιμής.

Φερεντσβάρος (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Ντίμπους – Μπότκα, Μπλάζιτς, Φρίμπονγκ, Ντβάλι, Χάιστερ (64' Λόβρεντσιτς) – Ισαέλ, Σίγκερ (64' Λαϊντουνί), Σομάλια (81' Καράτιν), Ουζούνι (71' Μπατούρινα) – Νγκουέν (71' Μακ).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο – Ντεστ, Μινγκέθα, Λενγκλέ (65' Αλενιά), Τζόρντι Άλμπα (46' Ζούνιορ Φίρπο) – Πιάνιτς, Μπουσκέτς (46' Ντε Γιονγκ) – Τρινκάο, Γκριεζμάν (65' Ρίκι Πουτς), Ντεμπελέ – Μπρέιθγουεϊτ (80' Κόνραντ ντε λα Φουέντε).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γιουβέντους – Ντιναμο Κιέβου 3-0
Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 15 (16-2)
2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 12 (11-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 1 (3-13)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-16)

Τελευταία αγωνιστική (8/12):
Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους
Ντιναμό Κιέβου – Φερεντσβάρος

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα