Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1: Ψάχνει βαθμό πρόκρισης στο Άμστερνταμ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1: Ψάχνει βαθμό πρόκρισης στο Άμστερνταμ (vids)

bet365

Η Αταλάντα απέτυχε να νικήσει στο Μπέργκαμο την ουραγό Μίντιλαντ (1-1), αλλά πλέον χρειάζεται μια ισοπαλία στον «τελικό» με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ (Τετάρτη 09/02, 22:00) για να ακολουθήσει την Λίβερπουλ στους «16» του Champions League.

Από ολότελα, καλή και η ισοπαλία... Αυτό σκέφτηκε η Αταλάντα η οποία, σε ένα ματς με καλή διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου, έμεινε στο 1-1 στο Μπέργκαμο με την ουραγό Μίντιλαντ, αλλά έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον Άγιαξ και, με ισοπαλία στον «τελικό πρόκρισης» του Άμστερνταμ (Τετάρτη 09/12, 22:00), παίρνει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Οι Δανοί, παρ' ότι αδιάφοροι βαθμολογικά, έπαιξαν χωρίς άγχος και αιφνιδίασαν τους Ιταλούς και μάλιστα πολύ νωρίς (13'), με τον αρχηγό Αλεξάντερ Σολτς να σημειώνει ένα εξαιρετικό γκολ με άπιαστο σουτ, ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Σόρι Καμπά με το στήθος.

Η Μίντιλαντ έπαιξε ανοιχτά, έχασε και άλλη ευκαιρία με τον Μαμπίλ, αλλά ήταν τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα στο σκορ, αφού οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν έντεκα τελικές προσπάθειες (!) και πολύ καλές ευκαιρίες με Μουριέλ, Σαπάτα και Μεσίνα, αποτυγχάνοντας όμως να φτάσουν στο γκολ.

Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος αιφνιδίασε βάζοντας τον Γιόζιπ Ίλιτσιτς αντί του «εγκεφάλου» Πάπου Γκόμες, γλίτωσε το 0-2 σε δοκάρι του Καμπά (63') και ευτύχησε να ισοφαρίσει με πολύ καλή κεφαλιά του Κρίστιαν Ρομέρο, ύστερα από σέντρα του Χανς Χάτεμπουρ (79').

Οι Μπεργκαμάσκι κυνήγησαν την ολική ανατροπή, έχασαν ευκαιρίες με Σαπάτα και Ρομέρο, αλλά εντέλει δεν ήταν απογοητευμένοι από την ισοπαλία, όπως άλλωστε και η Μίντιλαντ, η οποία έκανε «σεφτέ» στο Champions League.

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Ρομέρο, Παλομίνο (68' Τολόι), Τζιμσίτι – Χάτεμπουρ, Πεσίνα, Φρόιλερ (68' Ντε Ρουν), Γκόσενς (86' Ρουγκέρι) – Γκόμες (46' Ίλιτσιτς) – Μουριέλ (68' Τραορέ), Σαπάτα.

Μίντιλαντ (Μπρίαν Πρίσκε): Χάνσεν – Τζ. Άντερσον, Τζέιμς, Σολτς, Παουλίνιο – Χεγκ – Ντρέγιερ (82' Ίσακσεν), Μ. Άντερσον, Ονιέκα, Μαμπίλ (67' Βίμπε) – Καμπά (82' Μάντσεν).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1
Λίβερπουλ – Άγιαξ 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 12 (9-2)
2. Αταλάντα 8 (9-8)
3. Άγιαξ 7 (7-6)
4. Μίντιλαντ 1 (3-12)

Τελευταία αγωνιστική (9/12):
Άγιαξ – Αταλάντα
Μίντιλαντ – Λίβερπουλ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα